Tromsø Kumite Camp 2013 – ref

For femte år på rad arrangerte Tromsø Karateklubb Kumite Camp. Ikke nok med at arrangementet nå har blitt en tradisjon, det øker også i flere retninger man ikke forutså…

 

 

 

 

Et arrangement som øker er i seg selv ingen naturlighet, men sett i sammenheng med hvilke klubber som er innvolverte er det lov å si at det neppe er noen tilfeldighet.

Tromsø, Finnsnes, Fana og Ringerike var på plass denne helgen, og det var tett mellom utøverene denne helgen i Tromsø KK sin Dojo.

 

Instruering sto Steffen Haukedealen for, og denne gangen fikk de som hadde møtt frem servert “fighting for tomorrow” Sterkt inspirert av det siste halve året med innstruktører som Suzuki Sensei, Kumoko Sensei, Valeri Dimitrov Sensei, og ikke minst Wallmen Sensei og Marius Ilas Sensei. Internasjonal fighting forandrer seg, for de som har interesse av å utvikle seg. -og det må man når man konkurerer internasjonalt på tvers av organisasjoner. Om man velger å holde seg inne i sin  egen “boks” er dok ikke behovet så sterkt som regel.

Utøvere denne helgen fikk et utall av nye treningsdriller som legger fokus på effektiv, rasjonell fighting tilpasset dagens bilde. Nye avstander å fighte på, men nye måter å utføre teknikker og ikke minst bevegelser på. Men den røde tråden var å vise frem “verktøy” hvordan man kom til nye resultat.

Nytt for campen var at det var egen barne gruppe, som også fikk sin del. Og det skal være sagt at disse barna og de instruktører som står bak har en formidabel vekst og utvikling. Med andre ord, disse holdt meget godt nivå. Dette var også noen som ble bevist da barna prestere under press søndag, når det var turnering.

 

 

 

Totalt sett var det mellom 50-60 utøvere i sving denne helgen, og det forteller om interessen. Nedslagfeltet på disse leirene er og blir formidabelt, og det kommer blant annet av at fokuset er lagt på det å lære nytt, ikke f.eks kjøre fysiske killer øvelser når man møtes. Å bli sliten er selvagt en faktor, men å jobbe med fysiske øvelser som alle kan, det for bli hjemme i klubbene.

 

 

 

Dagens siste runde på søndag ble også viet til å lage en turnerings øvelse for senior utøvere. Dette ble en meget god gjennomkjøring, og her fikk man flere gode erfaringer å ta med seg videre. Og sammen arbeidet nord-sør vokser i takt med nivå og bredde. Og det er allerede flere jern i ilden..!

Osu!