Teen Challenge 2015

2015TChallenge (3) – KopiEn av årets største happening for Kyokushin ungdom i Norge som vil fighte er et faktum, Teen Challenge i Horten vokser på alle måter. Årets spissing stod igjen svenskene for, og det gir unike erfaringer for arrangør landet Norge å få disse klubbene fra Sverige på besøk. Arrangør messig går det som smurt, både det med å holde på rammene samt det å kunne se i nye retninger parres godt opp. Bilder og resultater.

.

.

2015TChallenge (7) – KopiTeen Challenge i Horten har det totale tilbudet for ungdom som er sultne på å konkurrere – og det på alle plan. Her er det tilpassede klasser for de som har lyst til å prøve seg for første gang, til de som virkelig satser. Horten kk med Bård Brodshaug i spissen anstrenger seg langt for å få satt riktige klasse og utøvere ift hverandre. Det er mye arbeid å gjørde dette her, men belønningen er stor. Så enkelt er det at det kommer stadig utøvere til, og det i alle “ender”  Dette er det mange som undervurderer gevinsten av, så all ære til arrangør som tilrettelegger så langt det er mulig.

.

.

Sverige sentrale.

2015TChallenge (19) – KopiSverige er vår storebror innen Kyokushin, og som lillebror er det bare å henge med så lærer man. Sverige var i år representert med mange klubber hele 7 klubber, og det lar seg merke. Det har vært betydelig relasjonsbygging i den senere tid, og Teen Challengen er et godt eksempel på dette. Tar man man et år bakover, så har Horten Færder, Ringerike og Fana deltatt vært til stede på Oki Kodomo, Stora Höga Chrismas Cup m.m. i Sverige -og slik er det nå ofte i denne sammenheng, for å få besøk – så må man dra på besøk.

Årets Teen Challenge startet med en liten intro for de aller minste fra lokal miljøet. En fin intro for de aller yngste og uten erfaring. Så klatret men oppover klassene som man ofte gjør, og i takt med dette så klatrer naturlig nok nivå og tempoet på det hele. Flere av klassene var delt inn i pool, siden man skulle ivareta utøvere og skille mellom erfaren og uerfaren blir det noe mer oppdeling. Men ved pool så fikk mange to kamper, og det er “god butikk” for alle parter.

Valg av sted – avgjørdende.

2015TChallenge (24) – KopiI flere klassene var det meget godt nivå, og det er ikke til å stikke under en stol at i snitt på de erfarne klassene ligger man godt over NM. I tillegg til fullt trøkk på matta, var det også meget god stemning i hallen. Valget på hall var avgjørdende, og det er merkbart at denne tette og gode atmostfæren løfter ytterligere. Det blir lite trykk i hallen om man f.eks skulle ha lagt kampområdet midt ute på et stort hallgulv med lang avstad til en tribune eller så. Det var altså ikke tilfelle her, og under flere av kampene var det så lydnivå at det var umulig å gjøre noe annen – enn å stemme i!

Høyt nivå.

2015TChallenge (25) – KopiSom sagt så ligger de svenske utøverene foran de norske. Noen av de norske greier å yppe seg, men jevnt over er litt for tøft. Hva er den forskjellen? I Teen Challenge er en fin arena å måle nivå på. Her ser man ikke kun spissingen av en nasjon eller klubb, her ser man uerfaren, middel og godt erfarne utøvere fra de samme klubbene, og da lar det seg lettere gjøre å danne et bilde og ikke minst sammenligne. Det blir litt enkelt å si at dette er sterkere utøvere enn oss, de er det men det som gjør utslaget er at man faktisk også har et godt teknisk nivå. Møter man sin likemann på det fysiske planet, så har man også den tekniske platformen å spille på.

.

.

Bollebygd_eliteNorge preges av et lavere teknisk nivå jevnt over og mangler teknisk og taktisk erfarenhet. I mangel på denne kompetanse blir det lett for å få et overfokus av fysisk ensidig trening, for det kan alle.. Men det er positivt er at at mulighetene ligger der – som f.eks Teen Challenge.  ←Link bildet

←Johan Strömer og Lisa Linder beste utøvere og klasseseier. Bollebygd KK

.

 

2015TChallenge (23) – KopiNivået må nå apparatet. En jobb er å få koblet de utøvere som ønsker å satse opp i mot et høyere nivå, en annen forglemt oppgave er at apparatet som trener utøverene på fast basis rundt om i klubbene også må kobles opp til et høyere nivå. Mange er i gang med denne delen, men det tar tid å snu en kultur som som har fått tid til å gro seg litt fast. Men for all del, man skal ikke svartmale det for Norge sin del, for det er mange som jobber rundt om nettopp i den retningen.

←Bollebygs Kyokushin Kai – Sverige

.

.

2015TChallenge (13)Dommere i Teen Challenge stod på pinne under hele turneringen. Det krever mye av en dommer å følge de bevegelser som er i en junior turnering. Ekstra ytterpunkt blir det når man har fra topp utøvere til rene nybegynnere. Med sollide dommere i ledelse som Bo Vidar Larsen og ←Thomas Lund Nilsen sammen med resten av dommer teamet ble det hobbet fra start til mål.

Teen Challenge i Horten er og blir en viktig turnering for Norge. Det jobbes også med å sette U22 klassen enda mer i lys, og allerede i år så man flere som deltok og enda flere som hadde lyst men ventet litt for å se….det er ikke noe å lure på! Resultater om litt.

Takk til alle som deltok og bidro!

Stora Höga Kyokushin, Banzai Karatekai, Husqarna Kyokushin, Bollebygd Kyokushin, Mjölby Budoklubb, Oyama Karate Kai, IF Lund Karate Kyokushin, Arendal kk, Færder kk, Lørenskog kk, Ringerike kk, Fyllingen kk, Sandnes kk, Fana kk, Horten kk.