EM – trekninger, LIVE updates og fakta

Da er man i gang rundt om med de forskjellige EM, trekninger er gjort og det er klart til de respektive organisasjoners EM. MERK:innlegg endret pga dårlig journalistikk

KWF EM Portugal – senior (Trekninger og deltagere link)

MERK:innlegg endret pga dårlig journalistikk

I det opprinnelige innlegget la jeg, Steffen Haukedalen, for mye og urettferdig vekt på klasse inndeling, antall og avvikling av dette. Dette satte utøvere i dårlig lys, og de ble fremstilt feilaktig. Alle utøver skal ha full respekt for deltagelse alltid overalt. Dette var feil og jeg beklager at det gikk utover spesielt to av de beste utøvere vi har hatt på herresiden på kryss av alle organisasjoner den siste tiden: Björn Eirik Orstad og Eivind Nærland.

Det er drøyt ti år siden KWF lanserte sitt første EM, og siden da har det gått slag i slag. KWF har kjørt sitt Em som en “Open nation” variant, som vil si at nasjoner også utenfor den Europeiske regionen kan delta. Dette har medført at man til og med har sett Japan på pallen i et EM – og det er jo litt eksotisk!

For noen år tilbake var flere av klassene tøffe, og med en miks av flere organisasjoner så var det svært interesant å se hvem som jobbet seg vei. Bulgaria og da fra Kyokushin-Kan (Royama) var vonde å ha med å gjøre. For Norge sin del så husker man godt Eivind Nærland sine oppgjør med bl.a Hristo Georgiev og Yordan Yanev.

Dameklassene

På damesiden stille Beathe hegerland i -65kg, og der finner man også den mest annerkjente KWF profilen blant damene:  Valence Bickel (Nederland) Beathe kan møte henne, men da må Beathe forbi Anna Świątkowska (Polen) først. I klassen er det 5 utøvere, og det er Beathe Hegerland og Świątkowska soom må kjempe den kampen som står om man havner på pallen eller ikke. Beathe har vist betydelige fremganger siste året – så det kan gå! (Beathe vant tidligere i år EM i Kyokushin-Kan / Royama)

I damer -55 er det fem utøvere, og her er IYA KOSTOVA (Bulgaria / Royama) klar favoritt. Hun vat t.o.m. IFK VM i sommer.  -65 med utøvere fordelt godt utover nivå og nasjoner og  + 65 kg med bl.a ALEKSANDRA KARPUK (Polen) og ROXANNE RAMSELAAR (Nederland) svært habile utøvere, med reultater fra flere sammenhenger.

Norske medaljer

Tar man herrer tungvekt +90 med to norske utøvere, Nærland og Ôrstad, så er det duket for tittelforsvar for Örstad, som gjorde den bragden å vinne i 2021. Er man heldig og dyktig kan det være at man får besøk av en nordmann i finalen – Nærland har vært der tidigere. Nærland kom inn på en sterk 3.plass i 2019 – også da var EM avholdt i Portugal. Disse to herrene er de mest fremgansrike herre-utøvere Norge har hatt i de seneste år og det på kryss av alle organisasjoner.

Resten av klassene er jevnt fordelt utover de Europeiske land. Den klassen som har profilene i KWF er -70, der finner man to særdeles sterke utøvere (også langt utover organisasjonen) David Brand (Nederland) og Artur Arushanyan (Armenia) sistnevnte var for ikke lenge siden å gjestet Norge.

IFK WESTERN EUROPEAN CHAMPIONSHIPS 2022

( LIVE updates finnes her)

Som tidligere nevnt, så syns vi det var litt lite oppslutning på dette mesterskapet – igjen, når man kjemper om en EM tittel. Fordelen i dette tilfelle er at organisator har begrenset antall vektklasser i utgangspunktet, slik at det i de aller fleste er akseptable klasser. I tillegg har man fight om 3.plassen – noe som også er bra ved få utøvere. Alt bør kjempes for når det er snakk om EM eller VM medaljer som sagt.

Herreklassen

Herresiden har tre klasser, inndelt som man gjorde i “gamledager” -70 med 7 utøvere, -80 kg med 8 utøvere og +80 med 10 utøvere – alt i alt akseptabelt med deltagere – men man kunne ønsket seg et minimum med 8, som gir tre kamper.

Bård Even Kvamme NKO (-70) og Henning Dallavara IFK (+80) er begge utøvere med go erfaring, og det skal bli interesant å se hvordan dette ender opp. Kvamme har fått motstand fra “noboen” Sverige, KAVEH ZAHMATKESH som er svensk mester av året, mens Henning møter Jan Van Beek fra Nederland. Det vil si at begge møter utøvere med tilsvarende meritter eller erfaring – muligens man må se på Van Beek som den med lengst fartstid.

IFK Western European Championships 2022

Dameklassen

Her har vi begge norske i samme klasse, damer +65 kg. Klassen holder ni utøvere – og det er et bra antall. Therese N Østebrød – NKO får den “ekstrakampen” som det blir i cup systemet og det er mot Irene Rosier (Nederland) I andre enden av trekningen finner vi Martha Albretsen IFK – som i likhet med Therese har vært ute og representert Norge før. Martha møter Danielle De Best (Nederland)

På damesiden er det kun pluss og minus 65, og i -65 har man 7 deltagere, mest fra Nederland – så Belgia g U.K.

 

EUROPEAN KARATE CHAMPIONSHIP FOR CADETS, JUNIORS AND YOUTHS
Link til LIVE updates pluss stream ligger HER
Som kjent stiller NKO med to utøvere, vi ser først på klassen til Emil Moe Haughem. Klassen Junior -75 holder 15 utøvere, og det er tøff representasjon av de ledende land: Litauen, Bulgaria, Polen osv. Emil møter tøff motstand fra Ungarn BENCE GULICSKA.
Tuva Waage stille i U21 og klassen holder åtte utøvere. Her blir det polsk motstand, og da vet man at det er kvalitet som står på andre siden av matten. Men når det er sagt så er trekningen ikke den “verste” man har andre utøvere i gruppen som er “godt kjent”
For uten om disse klassene, så er det et utall av klasser og divisjoner. Jevnt over, så ser det bra ut ift deltagelse i de respektive klasser.
Vi krysser fingre for alle norske i dag!!