Mushin Challenge 2013 – referat

For åttende gang ble Mushin Challenge avholdt på Ringerike, og med sitt brede nedslagsfelt fikk man nok en gang oppleve et total “stevne” fra rekrutt til elite utøver. Simulering av hvordan det kan arte seg i en ekte turnering har blit svært opoulær. Etter litt finregning fikk man 46 “kamper” inkludert ekstra runder til alles store glede. Spissing var det også, med over 15 utøvere med internasjonal erfaring kan man trygt si at det løfter nivået betraktlig..

 

 

 

For åtte år siden var det et ønske om å lage et styrt stevne simulerings konsept som ville bidra til å løfte den generelle kamp interessen på Ringerike, Mushin Challenge. I tillegg til at det skulle være et tilbud for de som var i startgropen, som aldri har prøvd eller t.o.m sett en karate turnering. I første rekke ble tilbudet tiltenkt ungdom, men det tok ikke lang tid før noen aldre også meldte sin interesse.

 

Bekjente fra andre klubber var det neste som stod for tur, og da i første omgang var det personlige relasjoner som åpnet den veien, senere kom region øst inn for alvor og det gjør simuleringen mer troverdig. Færder, Horten og Ringerike står for hovedtyngden av de som deltar, Finnsnes og Tromsø kk er viktige byggestener i Mushin Challenge, mens horisonten ble utvidet betraktlig i 2013 med Arendal KK , Fana KK og Bergen Karate og Kampsport klubb.

 

I år 2013 var det som nevnt over 15 fighters med internasjonal erfaring, men i den andre enden var det like mange som gikk inn på matta for aller første gang! For de erfarne er det mest for å holde rutinene ved like,så man har et sted å trene på dette uten å måtte gå en ekte turnering hvor knock out kan være en konsekvens. Akkurat det som nevnes her er hovedgrunnen til at Mushin Challenge øker for hvert år. Tilbudet om et tirettelagt opplegg hvor man blir ivaretatt på sitt nivå trekker godt. Samtidig som Mushin Challenge garranterer en solid mengde kamptid, isteden for å få 20 sekunder mot en eliteutøver som griseknocker en førstegangs utøver.

 

Tilpassing vil si en sammensetning av flere faktorer.

  • Tildelt motstander på nivå
  • Vurdering av beskyttelse utstyr
  • Antall kamper
  • “lede-kamper” erfarne utøvere leder mindre erfarne videre.
  • Erfaren kampleder har en aktiv rolle.

Dette er noen av grunn reglene for at konseptet skal fungere, samtidig som komunikasjon mellom utøvere er vesentlig. Når disse forbredelsene er gjort, så er det duket for gode kamper på det fysiske og ikke minst det tekniske plan. Gevinsten er stor, og det ser man etter åtte års drift.

 

 

Det var særdeles mange gode “kampsimuleringer” i år, og det er fordi det er mange som deltar og kan settes opp i mot hverandre. Flere med- flere valg enkelt og greit. For den som måtte tro det kun er “dulling” og sy puter under armene på folk, så må man huske at tilpassningene også gjelder i den “skarpe enden” Og når de med internasjonal erfaring møtes f.eks, da er det et sterke bilde som dannes.  -og ringside sitter de som har deltatt for første gang å følger med hvordan dette vil arte seg på sikt.

To meget fine grupper i år var lettvekt menn og på damesiden. Her var alle klubber innvolvert med sine beste,og den utvekslingen som der ble gjort var verdt mye. I disse gruppene var det store ytterpunkter mellom utøvere, og når man får tre og fire kamper med utøvere som er sterke på sine egne felt, da blir opplevelsen uhyre verdifull. Samtidig får man trening i å avansere når man må stille opp flere ganger på kort tid. Dette trenger man også å øve på, fordi de som ikke har denne erfaringen forstår ikke fullt ut hva det vil si å fighte “turnerings smart”

Uansett hvor man måtte stå med tanke på nivå så var man vel i havn etter denne dagen. For de som tok sitt første steg var det et enormt skritt inn i en ny verden , alene under spot`n på matta. Og for de som har en aktiv agenda innen fighting, så fikk man en grundig gjennomkjøring. Mange har to uker til Kyokushin Nordic Challenge, mens andre ser for seg NM og en mnd.

Mushin Challenge har vokst såpass de siste år, at det må holdes “varmt” Men man kommer ikke til å stresse dette, det må komme naturlig og konseptet må for en hver pris ivaretas, fordi det er kjernen til eksistensen. Størrelsen på sikt ligger på regional basis – Sør-øst- og kostnader er det ikke å snakke om diden man sellsagt da ikke har premier osv.

En stor takk til alle som deltok på årets Mushin Challenge, og det vil si alle som var innenfor dørene, samt REMA 1000 / Geir Ante som sponset bananer og hjalp til med “utøver pakker” DEKOR PROFFEN med T-skjorter. Og ikke minst kjøkken-gjengen!

OSU!