Old Masters Kyokushin 2013

Old Masters Kyokushin  Cup 30.November 2013 16.00 Ringerike Karateklubb

Old Masters Kyokushin Cup 2013

Knut Larsen – Færder kk
Svein Arne Wien Haugerud – Ringerike
Svein Olaf Bennæs Rkk og Egil Stemkens Oslo/Rkk

<– Utøver pris damer : Siri Linn Ektvedt
Influensaen gjorde aitt ytterste for å sette utøvere ut av spill denne helgen, og for flere ble det seng og feber hjemme som gjalt. Sterke svettetokter skulle det dog være for de som var friske også, og det ble mange harde tak når den eldre garde gjorde opp!
.
Det var 3 klasser i årets Old Masters, Herrer Cup, herrer pool og damer pool. Pool klassene går man uten plassering og joda cup er cup.

I Cup klassen var det satt opp 8 fighters, for å ha en en åtter-cup med disse. Dette er er utøvere som anses å ha bra med regelmessig trening og en god posjon med sparring i kroppen. Pool klassene er for de som har lyst til å delta under noe mer avslappende forhold, men ikke der det – her var det også trøkk nok i lange baner. Forskjellen er at man vet man får to kamper med to motstandere som passer. <– Knut Larsen med Old Master premien – et gravert sverd
.
Kamptid var 2 runder à 2 minutt med 1 minutts pause i mellom. I Cup klassen var det også forlengelse med ytterligere 2 minutter ved uavgjort. Det var også satt opp re-kvalifisering, som vil si at de som tapte første kamp møtte hverandre også. Dermed ble det minimum 2 kamper på alle i Cup`n også.
Med en åtter-cup vil det si at man går 3 kamper om man når finalen, og det man to runder i hver kamp gjør at kamptid blir det nok av! Pool klassene ble gjennomført med meget god kontroll av utøvere, og det er litt av temaet også siden dette ikke er blod-trente 22 åringer. Utfordringen er selvsagt å finne en mellomting mellom trygg gjennomføring – samtidig som man skal merke at man har vært der for å si det slik! Man skal med andre ord ikke gå rundt å “pirke på hverandre” heller. Med god forståelse fikk man det man ønsket her, men følte seg trygg, utslitt, tilfreds og passe mørnet opp når kvelden kom – den dèn følelsen kan ingen premie slå!
I Cup`n gikk det særdeles hardt for seg, men fokuset var også det å holde det teknisk rent og ikke falle tilbake på “aimless – punching” hvor man legger seg fremover og kaver vilt helt ukritisk. Fra “dommer” hold var det også helt klart at det var dette som var veien å gå, basert på solide erfaringer fra VM,EM og Word Cup m.m. Man lot seg altså ikke imponere av store bevegelser og mye lyd.
Som nevt måtte man gjennom tre kamper om man sto i finalen, og tre kamper med minimum to runder på kort tid er hardt både mentalt og fysisk.
.
.
.
Old Master Kyokushin Cup blir avholdt rundt samme tid til neste år,for pågangen er stor og det har vært flere utenfor som har meldt sin interesse. Selv om noe fortsatte er i støpeformen, er retningen helt klar og det har vært en felles innsats for å komme så lang.
Takk til alle som var med på en eller annen måte i Old Masters Kyokushin Cup 2013!
(noen av de som var med i årets Old Masters)

30. November kl. 16.00 (kampstart) er det klart for Old Masters Kyokushin Cup! Målet er å tilfredsstille den eldre garde når det kommer til et “turneringstilbud.” (simulering) Allerede er det satt opp og påmeldt åtte utøvere i +35års klassen, og kriterrier er at utøverene selvsagt er “old” og IKKE merriterte. Man kan f.eks ikke delta om man er en pensjonert fullkontaktfighter på 36 år.

Om circa 3 uker er det klart for “Old Masters Kyokushin Cup” på Ringerike. Dette blir en “Mushin Challenge – for godt voksne” variant! Oppslutningen har vært upåklagelig! Vi tar en kikk på årets “Old Masters”! Flere fighters er på veg!

Stelian Popa

Stelian trener i Horten Karateklubb, 36 år og har med andre ord en akkurat passert “riktig” Old masters alder. Stelian har litt erfaring fra turnering, men heller ikke mer og passer utmerket inn i gamet!

 

 

Gro Bente Bjune

Gro Bente trener i Færder Karateklubb, har ingen erfaring fra turnerings Karaten, men stiller sporty opp for å gi seg selv en utfordring -og mest sansynelig andre også!

 

 

 

Traore, Horten Karateklubb.

Fast på trening og alle samlinger som er å oppdrive, god teknisk og en særdeles behagelig forståelse om hvordan trening og sparring skal være! Dette blir et flott tilskudd til Old Masters!

 

 

 

Terje Dalen

Dalen har sin daglig trening i Horten, og også han konstant bidragsyter på treningene. Han avleverte en sterk gradering i sommer, og formen pluss resultatet har gitt smak på flere utfordringer!

(merk en liten avklaring på sikkert svar)

 

Jørn Holtar.

Jørn er en gammel traver i Horten Karateklubb miljøet, og har alltid vært i god treingsform. Sparring på samlinger har han aldri stått tilbake for , så Old Master trikker en gammel kriger. (merk en liten avklaring på sikkert svar)

 

 

Ellen marie Næss.

Ellen har testet seg i Mushin Challenge, og det har sånn sett gitt mersmak. Når det er sagt så er det da ingen ting å lure på, Old Masters er som perfekt for Ellen og Ellen er som perfekt for Old Masters! Produkt av karatefamilien Brocker – Næss og vil dra nytte av et sterkt hjemmepublikum!

 

 

Kirsti Ulvestad.

Kirsti har en sporty innstilling som bringer henne inn på årets liste. Har nok noe mindre år i Karatefaget enn de andre, men Oslo utøveren stiller opp som den største selvfølge og vi får alle enda en på laget!

 

 

Gilda Bjørnson.

Gilda har vært med en god stund, og har skaffet seg litt erfaring. Har også gradert seg til Shodan som tilsier at nivået er bra. Men det er ingen tvil om at denne Færder utøveren passer utmerket inn i årets damegruppe.

 

 

Shaonuo Yang.

Trener i Ringerike Karateklubb, og har aldri deltatt på stevne – med untak av klubbens eget Mushin Challenge.

 

 

 

 

Richard Wold Hansen

Trener i Færder Karateklubb. Klippe på treningsoppmøte, er far og oppfølger i Færder Karateklubb. Karate mosjonist med glimt i øye!

 

 

 

Kjell Iwan Grimmer

Kjell Iwan har også godkjent veteran stempel,og meg gamle Kyokushin røtter takker Kjell alltid ja for denne type utfordring! Midt på tre aktiv for noen gode år siden, men har holdt fin kontakt med kampsport miljø så formen er deretter.

 

 

Espen Angel Kristiansen

Espen har som eneste fått dist til å stille i Old Masters,og det på grunnlag av fallskade. Til tross for å såvidt ha rundet 30.. Espen var svært aktiv for ti år siden, etter dete kom utdanning, jobb og etablering som naturlige prioriteringer.

 

 

Per Øyvinn Andersen

Veteran fra Karatemiljøet, snuste på konkurranse for ti år siden, og latt det være med det. Har deltatt på Mushin Challenge ved noen tilfeller, og om teknikken er rusten så er kondisjonen sterk ettersom løping er en sterk side.

 

 

 

Ole Haugen.

Trener i Rigerike Karateklubb, har en Mushin Challenge som erfaring i tillegg til sin vanlige trening i klubben.

 

 

 

Jan Berntsen.

Trener i Ringerike Karateklubb, har Kickboxing som tidligere erfaring. Jan har også litt erfaring fra Mushin Challenge sammen med sin trening i klubben

 

 

 

Jan Erik Skau.

Rutinert all rounder fra Ringerike Karateklubb. Trent jevnt og trutt i flere år, Ingen turneringserfaring eller så fra før

 

 

 

Henning Borge.

Veteran i Ringerike Karateklubb. Aldri vært turneringsaktiv, en opptreden på klubbstevnet, Mushin Challenge er alt.

 

 

Egil Stemkens.

Opprinnelig fra Oslo Kyokushin, trener på fast basis i Ringerike Karateklubb. Klubbstevne / Mushin Challenge som erfaring.

 

 

 

 

Svein Olaf Bennæs

Ringerike Karateklubb som treningsklubb. Er meget aktiv i turneringsmiljøet, med som coach og tilrettelegger. Har prøvd seg på Mushin Challenge og regionalt stevne.

 

 

 

Carsten Brocker.

Instruktør rolle for yngre utøvere i Ringerike Karateklubb. God all round erfaring og erfaring fra flere Mushin Challenge som kamp erfaring.

 

 

Knut Larsen.

Trener i Færder Karateklubb. Aktiv i alt som skjer på Karatefronten, tilrettelegger og bidragyter i regionen. Mushin Challenge og NM som kamperfaring.

 

 

 

Frank Lystad.

Ringerike Karateklubb. Frank har forskjellig type erfaring fra turneringssammenheng, gjort et lite trenings comeback etter noen års andre prioriteringer og etablering.

 

 

 

 

Bård Brodshaug

Bård har lang erfaring fra Karate trening som utøver og som deltager på samlinger, leire og vanlige teinger i Horten Karateklubb. Har ingen erfaring innenfor turnering.

 

 

 

Jarle Røine

Jarle har testet turnering på regionalt nivå for noen år tilbake, og er ” fast innventar” i Mushin Challenge på Ringerike.

 

 

 

Svein Arne W Haugerud

Sentral i Ringerike Karateklubb på alle måter. Har noe turneringserfaring med jevne mellomrom, men blir som sine kollegaer fast innventar i Mushin Challenge – og nå i Old Masters fremover!

 

Flere fighters er på vei….følg med!!