Lunner håndball på besøk

Dette ref er fra sommerens første trening – klikk her for siste trening 🙂

Onsdag 3. jJuni kom Lunner Håndball på besøk for å få en liten smak av hva det fullkontakt karate som treningsverktøy har å tilby. Vi har den siste tiden fått enorm pågang i forskjelligige type lag og grener som ønsker dette. Og når vi får tilbud på stående fot om flere økter må det være noe å hente for mange. Vi ser også nå hvor mye selve fullkontakt mentaliteten skiller seg ut ifra de tilbud som disse gruppene har fått. Flere av lagene har også hatt annen type kampsport trening,men det har manglet noe i følge trenere og utøvere. Derfor er det meget stort å greie å fylle dette tomrommet som har vært,og er et søken for mange lag (personer) om dagen.

Til å begynne med ble det kjørt litt forskjellige variasjoner ift oppvarmingsdelen. Bevegelsestrening blandet inn med timimg og koordinasjon. Dette blandet med noen lette stress momenter,og allerede under oppvarmingsdelen hører man det blir peset på om dette å holde fokus. Flere elementer ble lagt til så man øker sakte men sikkert tempoet.

Etter oppvarmingsdelen var det klart for tyngere arbeid. Tyngere og med mer inntensitet.

Og for all del ikke glem fokuset! Her ble mye stabeliserings muskelatur jobbet med. Og som et følge etter det kombinerte man nå bevegelseøvelsene fra oppvarmingen og muskelarb fra de nye øvelsene. Da sier det seg selv at det for begynner å merkes!

Så ble putene hentet frem og da var det fullt trøkk! Serier med kneing, sparking og sparking i bevegelser gjorde at det nå begynte å koste for alvor! Men viljen var god og barrierer ble brutt.

Driller med magebelte ble lagt til,og det var flere som trodde at magebeltet skulle hjelpe litt mer enn hva det egentlig gjorde! Men det er også noe av vitsen,man blir tøffere og tøffere når man får seg noen trøkker bak beltet! Dette elementet har vi sett forsvinne når man er vant til å gå med f.eks liten kontakt eller med mye beskyttelse ala vester osv. Et hjelpemiddel ja,men ikke en sovepute. Jo mere trykk man greier å ta i mot med det minimale av beskyttelse,desto bedre er det.

De siste drillene var lagt opp til at det aldri var noen som hvilte. Man rett og slett bare byttet oppgaver og ble mer sliten! Dette går knallhardt på å holde hodet sterkt,for man vet at det er i slike tilfeller vinnere blir kåret. Den som har psyken til å holde ut,presse seg mer og aldri gi opp kommer mye lengre enn ellers. Enkelt å forstå,men lett å hoppe av.

Lunner-jentene fikk med litt pepp virkelig vist at de har dette inne,og at det ble vekket mot slutten av treningen denne kvelden. Nå skal det dyrkes,styrkes og bli et tema som alle er godt kjent med.

Dette var en godt igjennomført økt, og den kan være at den merkes i morgen!