SPIRIT CAMP 14-15 AUGUST 2009

Spirit Camp – flytter grenser

14.-15. august var det klart for å avholde Spirit Camp som siste del i oppkjøringen til HSK 93-jentene. Etter å ha kjørt knallhard treningsmessig både i hardhet og mengde skulle Spirit Camp sette et punktum i oppkjøringen.
Spirit, guts eller vilje er det som ble hovedfokus på samlingen, som navnet tilsier.Det var satt opp to økter på fredag kveld,den 1.økta med bevegelse og ”kom i gang” øvelser,den 2. ble et kapittel for seg. Innledningsvis ble det fortalt at dette er Spirit Camp,dere skal kjempe,ha det vondt,grine og overvinne! 2.økt fredag kveld inneholdt alt dette.Øvelser som er fysisk knallharde satt opp mot det å holde fokus mot smerte, utmattelse og dårlige odds. Her må man ville, og da menes det MÅ VILLE!

Dette er ikke en type camp man setter opp til den store bredde,dertil er programmet alt for hardt. Man må forstå hvordan det tærer på hodet og kropp igjennom en slik type leir. Dette har vi friskt i minne fra 20 Hour Spirit leiren vi hadde høsten 08. (20 timer trening fra fre 18.00 til søndag 12.00) man bør også ha erfaringer med å være deltager selv på et slikt opplegg,har man ikke det kan det fort bli uforsvarlig.

Seriøse og dedikerte.

Ingen ferie på disse jentene – og det merkes!

Laget har vært igjennom mye hard trening frem til nå,og sommeren har så langt i fra vært noen ferie sånn sett.Så allerede her ser man viljen til å ofre,til å dedikere seg for å bli bedre. Driver man med seriøs treningt så er det ikke lenger noe som heter ferie i den forstand. Man tar seg ikke 2-2.5 mnd fri og seriøst påstår at man har stor fremgang fysisk eller teknisk. Dette tema har jeg de siste årene hatt flere diskusjoner om innad i kampsport miljøet. Hvor lenge har du trent? I tre år (med 2.5 mnd sommer ferie,høst,jul,påske og helligdager fri) Da har man trent i virkeligheten drøyt kun TO år.

Fredag 1.økt

Krevende øvelser var det nok av!

Bevegelighetstrening og motorikk stod på programmet denne økta. En økt som bygde seg opp noe fysisk mot slutten,men fullt og helt i kontroll. Etter dette var det en rask matbit før neste økt lå og ventet.

Fredag 2.økt

Denne økta inneholdt alt som ”spirit camp” betegner. MERK: det er ikke kun et artig navt som ble satt for at det skulle høres bra ut. Denne økt var ille hard mentalt og fysisk. Her gikk man igjennom stadier som å bli sliten,utmattet,frustrert og man grein seg igjennom settet samt at noen måtte ut å brekke seg. Men man bestod! Spirit! Guts! Vilje! Jentene overvant smerte og motgang og snudde dette til fandenivoldsk innsats! Akkurat dette momentet er det mange,mange som som aldri når. Igjennom fullkontakt karaten fant jeg det,og oppdaget meg selv på et måte jeg overhodet aldri kunne forutse. Og for meg å se den prosessen gå igjennom for andre gjør at jeg blir fyldt opp av respekt og jeg får gåsehud..hver gang jeg ser det.

Økta var ferdig så det var å komme seg ned igjen,inn med næring og i seng. Dette var viktig for neste økt skulle vare tidlig lørdag morgen…..

3. økt nattrening!!

Tidlig var det sagt ja,men ingen var klar over at det ble en liiiiiten forandring i programmet! 01.00 ble lyset slått på og klokken ble startet. –når den piper er dere klare til å trene! –dere har under 5 min. Og da skal man vite at det var på med treningstøy,rydde treningshallen for soveposer og liggeunderlag.

Så var det rett på putetrening og styrkeøvelser som i seg selv er kjent som harde. I tillegg til dette fikk jentene også tekniske oppgaver å løse. Prøv det selv den som vil: bli vekket uten varsel midt på natta,rett i fysisk trening samtidig som man skal løse oppgaver som krever hode på rett plass.

Her ble en formidabel innsats nedlagt, ikke minst mentalt.

Med dette tok vi vekk den annongserte morgentreningen så man skulle få tatt inn litt søvn,samt få en solid frokost.

Siste økt  – uteøkt i sand!

Siste økt skulle være ute og vi håpet på – regn! Ei skikkelig møkkete griseøkt tenkte vi å kjøre. Vel oppe på banen som ligger 3 min fra Dojo,ble det delt inn i 2 lag og det var klart for ”Dragon battle” Øvelsen krever bevegelse,styrke og lag innsats. Og et + er at dette er en lek,fysisk hard men man blir ”lurt” sliten fort. Etter denne som oppvarming var det klart for ”Prisoner Of War” lagøvelse som krever sammenarbeid,knallhard fysisk jobbing og viljen til å kjempe mot håpløse odds.

Knallhard jobbing i sand koster mye!

Som en mellomdel og for å roe det noe ned ble det kjørt kast og nedtagninger.Disse er fysisk krevende og nok en gang måtte man bruke hodet til å gjøre riktig teknikk i utførelsen. Altså dette gikk på å holde fokus til tross for fysisk nedbrutthet. Siste øvelse på økt og leiren var ”to til en” En drive øvelse som man blir løpende (husk i sanda!) med motstand fra to andre. Rulering og måten denne øvelsen går på gjør at man aldri er helt av øvelsen,man er på og mindre på men aldri noen hvile! Det siste ble tatt ut her og man grein seg inn og i gjennom siste settet!

Selv hvor hard det måtte være er det alltid glede i treningen, den viktigste faktoren av dem alle!

Selv hvor hard det måtte være er det altid glede i treningen,viktiske faktor av dem alle!

Takk!

En kjempe flott helg på alle måter og det er bare å takke alle som har bidratt.

Alle deltagere som gir så mye av seg selv og motiverer oss som trener dere. Trener som tør å tenke nytt og er utelukket positive; Rannei og Geir.

Kjøkkengjengen som stod for matlaging og tilrettelegging ift det praktiske.

Svein Arne, som stiller opp som demo mann og som fyller ut hvis det skulle være oddetall.

Høyt & Lavt som stiller lokalet til disp og gjør dette mulig.

Steffen.