Norge i U22 EM og KWU VM!

Den norske Kyokushin sessongen har startet med turneringer i inn og utland. Danish Open etterfulgt av Kyokushin Open i Bergen sto først på programmet. Dette er alikevel kun starten for en tettpakket sessong..

 

det står nemelig VM og EM på terminlisten til de norske utøverene…

Allerede nå til helgen 4-6 Oktober er det klart for norsk deltagelse i Bulgaria. Nkko stiller med 3 i herreklassen og en utøver i dameklassen. Dette VM er i KWU, og for å forklare litt i organisasjons jungelen KWU er Kyokushin World Union. Dette er en paraply organisasjon etablert i 2011, 12. Oktober.  Hovedpersoner bak denne organisasjonen er IFK – Arneil og Royama president for Kyokushin-kan International Karate Organization. Disse har i lengre tid sammenarbeidet og de fleste av oss husker All Kyokushin World Tournament i Ungarn i 2009, som også var et VM på kryss av organisasjoner og fullkontakt Karate stiler. Etter dette ble det målrettet jobbing imot en paraplyorganisasjon, og som sagt i 2011 ble KWU dannet i Russland. Og nettopp Russland står sentralt, fordi landet er meget domminerende i IFK såvel som Kyokushin-kan, Royama. KWU har naturligvis fått oppslutning av flere, deriblant Nkko sum via KWF, sin nystartede organisasjon faller inn under KWU paraplyen.

I Bulgaria er det klart for vektklasse VM, og med tanke på at KWU har som hovedfokus å nå OL, har man gjort noen forandringer, deriblant etablert vektklasser pr fem og fem kilo. Toppnivået her er høyt, og det antas at det kommer til å bli dominert kraftig av Russland i så godt som alle klasser. Når det er sagt så er det også god avstand mellom topp og bunn nivåmessig, noe som man forøvrig kjenner fra VM som oftes har geografisk deltagelse.

I -80kg klassen har Nkko Rasmus Orstad, Norges beste mellomvekter de siste år. Dette er en arena som er riktig for Orstad, har vist tidligere at han kan prestere på den internasjonale arena. Nå kunne Orstad fått enklere trekning enn Mehraj Gulmammadov  fra Aserbajan, men på en annen side det kunne blitt langt værre også. Det er lagt opp til 3 runder, altså tre kamper på de som går videre første dag, og to neste dag.Kommer Orstad seg forbi første hinder ser dag nummer en trekningsmessig bra ut med norske øyene,det er jo som alltid seedet så storkanonene treffer hverandre ikke før dag to.

Stalltips er Shamsudin Abdurashidov fra Rusland som vinner av klassen. Andre fighters å se opp for Darren Channagasubbay / England, Yu Funasaki / Japan, Zsiga Zsolt / Ungarn.

I klassen over er det Ole Garborg Østrem, altså i -85kg klassen. Gresk motstand i første kamp er overkommelig, dette er en nasjon som Norge kan sammenligne seg med. Men alle kamper skal kjempes, og første kamp kan være preget av – nettopp at det er første kamp. Kamp nummer to, om Norge skulle gå videre stiller det seg en langt tøffere utfordring i kamp to. Jonathan Redondo fra Spania har lang rutine og har fightet med de beste. Han har også meritter å vise til så dette blir eventuelt en flott urfordring å prøve seg på. Her kommer Ole til å få bruk for fighting spirit sin som han er kjent for. Vi tror Dmitry Savelyev / Russland ender opp på toppen her,og det ville således ikke være den største overaskelsen heller. Dette er en superb utøver, og for de av oss som så han og møtte han i British Open holder nok han som stor favoritt. Sacha Decostered / Sveits, Levan Tsintsadze / Georgia kommer mest sansyelig til stikke seg frem også.

Veteranen Odd Kjetil Liland stiller i -95kg klassen og har motstand fra Kongo i første kamp. Erfaringsmessig er ikke disse nasjonene på noe særlig nivå, og det har tendensert at dem ikke møter opp på stevnedagen i det hele tatt. Om det blir runde to venter Amerikansk motstand, og Scott har w.o. i første runde. Utover dette er ikke Amerikaneren noen elitefighters sånn sett, og bør kunne hnskes med.

Vinner i denne klassen Alexey Mezhevtsov / Russland – tror vi, som vant IFK World Cup denne våren, hvor blant annet Robin Junge fikk kjenne på denne ekstremt sterke Russeren. Jonathan Tineo / Spania,er også å merke seg.

I dameklassen stille Kaja Stolpestad i +70kg. Kaja har lang erfaring, og selv om det var en pause i trening for noen år tilbake har hun det som trengs. Kaja sin utfordring sist var å disponere kreftene litt,og om det gjøres har man en topp fighter. Klassen er noe mager til VM å være med ti stykker totalt, og antaller gjør at man får en til to kamper dag en på to på dag to. Sør Afrika skal stå for motstanden i første kamp, og om utøveren dukker opp bør dette være noe man kan hanskes greit med. Evt kamp to blir et nøkkeloppgjor mot Russiske Mariya Panova. Erfaren Russerinne, men fysisk sett skal det gå an her å vinne frem.

 

Vi har god tro på norske prestasjoner som blir lagt merke til, så da gjenstår det bare å vente!

For Nko Shinkyokushin Norge er det U22 EM i Romania 15-16 november. Det var meningen å sende 4 utøvere som var klare, men av forskjellige grunner er det kun en, Christoffer Robin Bøe fra Horten som stiller.Bøe er i startgropen innen fullkontakt, så dette blir en bra erfaring på toppnivå. Det er Østblikk land som dominerer, og Litauen, Polen og Ungarn blir nok å finne på mange av toppene U22 er fullkontakt fra 18-22 år.

.

.

I samme stevne er det junior og cadet tilbud. Der sender Nko to stykker, Lone Waage, Bergen og Vilde Larsen, Færder. Disse to her internasjonal erfaring og meritter og er de fremste i sin alder her til lands.Det å kunne forme utøvere etter internasjonalt nivå på junior nivå er helt avgjørende om man skal kunne henge med i senior. Her er det bare å henge på. I så ung alder er det også erfaringenen som står i første rekke, og når de ligger trygt i bunnen kan manbygge mye oppe på dette etter hvert.

Dommere stiller det også, som forteller om bred oppslutning i organisasjonen.

Bred oppslutning er stikkord, for på samme dag arrangers British Open. Og etter planen vil det også finnes norske utøvere der – for femte år på rad i nyere tid…

mer kommer…