5th IKK OPEN 2013

Helgen 17-19. mai var det klart for 5th IKK OPEN i Folkestone, Kent , England. Til å være en såpass nyetablert turnering er det gode rammer som ligger til grunn, og ikke minst rent kulturelt er det “riktig” å være Norsk i Folkstone. Frankrike og England er her de sterkeste, men nordiske land ypper seg betraktelig…

< Kalle Andrèn /Sweden vs Martin Skogmo/ Norway

Det er ikke første gang stiller i IKK OPEN, 2012 vesronen hadde Johan Olav Kjørstad og Tina Johansen på besøk. Sistnevnte stillte også i år, og fikk følge av Marleen Gregusson og Martin Skogmo. I RKK apparatet var “Sir Fix-a-lot” Svein Olaf Bennæs og coach Steffen Haukedalen.

 

< Tina Johansen har er den i laget med mest erfaring, men har tatt en krevnede utdannelse som har gjort at aktiviteten smart har blitt roligere. 2012 stilte Tina i EM der hun avanserte til andre runde i likhet som i U22 EM. Da var det en større mengde trening som lå til grunn kontra nå, som utgjorde at EM uteblir men IKK OPEN inngikk.Rutinen er det ikke noe å si på, noe som kom tydelig frem i IKK i år. Tina hadde Fransk, Svensk og Engelsk motstand i klasse, og etter dagens opptelling var det England på topp med Sverige hakk i hel.

 

Norge og <Tina tok en god 3.plass. Klassevinner Lisa Maria Heath ble den som slo Tina (T.H.), men det var ikke mer enn akkurat heller. Tinas stil var lang mer effektiv, som gjorde at han rammet lant mer enn det hun ble rammet selv. Mengden teknikker ble etterhvert det som avgjorde i forlengelsen hvor Heath jobbet inn en 80-talls innspurt ala høye slag og press. Finalen i klassen gikk omtrent på samme viset, hvor svenske Diana Klajic presser knallhardt, men som ikke holder helt inn. Dina innkasserer IKK`s Spirit Award! De franske jentene var de som fikk det tøffest i klassen, hvor de fikk bl.a smake på et “et lite stykke Norge” i bronse finalen. Her var det ingen tvil om at Norge lå foran, og Norges første medalje for dagen var klar.

Norges andre dameutøver er akkurat i startgropen,og har såvidt begynt å delta på fullkontakt turneringer. Det var dog en tøff deby internasjonalt for Marleen Gregusson (T.H), men totalen var en sterk 2.plass! Gregusson blant annet stevnets mest meriterte : British Open, Swedish Open vinner Samantha Williams (T.V.) fra England. Williams kommer akkurat fra World Cup IFK, og gikk rett på sak. Styrkemessig greide ikke Williams å få uroet Gregusson, men behersket et større reportuar med blant annet “dødsrulla” som ikke er lov i Norge. Den kom som et skudd, og kun en liten forandring i vinkelen fra Gregusson gjør at kampen ikke er over! Det blir Waza-ari, med kamp er det like fullt. Williams setter alt til men får ikke mer, og blir også til tider presset med lange teknikker som tydeligvis ikke var vane sak. Uansett så går tiden ut, og Williams vinner klassen som forventet.

Denne klassen hadde samme likhetstrekk som -65, og også her fikk Frankrike se seg slått av Norge og England. Men det skal raskt nevnes at i herreklassene var Frankrike meget sterke og vant to av tre klasser. Men som sagt i dameklassen var det tøffere for Frankrike, noe som Amel Rahimi fra Paris17 fikk merke. Hun tok seg til tredje plass, men kampen mellom Norge og Frankrike her kostet mye på begge fighters, men mest på den Franske jenta. Hun ble truffet av mage tunge teknikker som sinket henne alvorlig og bena fikk særdeles mye juling. Men all credit for stå på viljen -den var det ikke noe å si på! < Marleen med kne mot Frankrike.

 

 

Kyokushin turneringer har det med å drøye ut i det lengste, og det fikk vi her også. Så etter en ang dag i hallen var det viktig å få opp igjen den mentale delen for Martin Skogmo (med Hiza) som faktisk skulle møte Kalle Andrèn /Sverige i finalen menn tungvekt! Skogmo er også i startfasen og har ikke mange kamper under beltet, men har alikevel en erfaren måte å opptre på når han entrer matta. Denne kampen ble en knallbra avslutning på stevnet, og de kjempende vekslet på å føre! Andrèn med skikkelige gode Jodan spark – Skogmo med hiza geri`s(knær til hodet! Ut i forlengelse nle det- og det likte alle! Nå begynte det å koste for de som var på matta, og i et godt timet øyeblikk setter Skogmo et strakt slag i plexus på Andrèn som knekker svensken. -men Andrèn kjent for å tåle så det holder, “biter ihop” og kommer i gang til mer fight! Tiden går ut og vinner av IKK OPEN 2013 blir faktisk Martin Skogmo!

IKK OPEN har en lun og god ramme, og det er også et flott positiv sportsånd over det hele. Denne dagen starter med fight fra dy aller yngste, og ender opp i fullkontakt klassen hvor Norge deltok. Ved å se barn, junior, Novice og selve turneringen får man også et innblikk i hvordan det jobbes i Englend med å lose unge utøvere gjennom “systemet” Mye å Lære kan vi konstantere, Eller så ser man at den typisk norsk tankegangen fort straffer seg her, hvor man ofte har for vane å dømme ut i fra grad og beltefarge. Her er det blå,gul og grønnbelter som glatt valser opp med brun og svartbelter her hjemme. Påmeldig er av pris tre stk utøvere til under prisen av ÈN utøver til f.eks NM. IKK OPEN kommer mest sansynelig til å ha Norge med neste år også, ettersom det kaster meget godt av seg læremessig og opplevelsemessig.