Samling region Øst

Lørdag 20.April trommet man sammen en god gjeng for litt Kyokushin utveksling. To økter var satt opp, så man fikk godt oppmøte og for at man kan ha flere samlinger med kortere frekvens i mellom. Instruksjon og sparring samt en saftig update på fysisk trenng stod på programmet…

Pictures Svein O Bennæs Ringerike Karateklubb

 

På relativt kort varsel (som vanlig) trommet man sammen en samling lørdag 20.April i Horten. Samtidig var det også en god gjeng på den årlige danske kampleiren, hvor superstjerner som Valeri Dmitrov, Denis Grigoriev, Kenta Mori med fler har besøkt. I år var det Danmarks egne Brian Jakobsen.

I Horten var dog profilene vesntlig mindre, men oppmøtet var godt. Drøyt 20 utøvere var på plass, fordelt på Fana,Færder, Ringerike, Arendal og Horten. En av grunnene for samlingen var å finpusse litt før Swiss Open neste helg, hvor tre av helgens utøvere stiller. Videre er det også oppkjøring til de som skal stille i IKK Open i midten av Mai.

 

 
En annen vinkel var naturlig nok å få oppdatert seg, for det har vært mye aktivitet dette kvartalet. Med friske inntrykk fra World Cup og treningssamlinger med bl.a Marius Ilas Sensei var det nok av nye inputs som skulle deles.

Teknisk oppdatering og driller ble første del, som etterhvert ble avløst av sparring. Den tekniske delen ble for de fleste ganske så krevende,ettersom dette ligger på et vesentlig nivå, samt at det er flere steg i nye retninger som bryter mye av det tradisjonelle.

 

 

Men innsatsen var det ingen ting å si på. Og forståelsen var der, så får tiden hjelpe til litt så man får det til å sitte.

Andre økt var bygget opp på omtrent samme måte, det som var forskjellen var at man også fikke en saftig oppdatering i fysisk trening. Det trenes svært så forskjellig nå til dags enn det gjordes for bare noen få år tilbake. Det vil si det er ikke på langt nær alle som tør å forandre noe, men det er man pent nødt til skal man henge med på et akseptabelt nivå.

 

Nå har man tilgang på så mye informasjon som viser veg bort fra skader som man drar på seg ved å trene i “steinalderen”

Sparring var det selvsagt her også, og alt hva en sparrings trening skal inneholde var på plass! God stemning!

Osu!

-til alle som var med!