Kyokushin Nordic Challenge 2013

Andre utgave av Kyokushin Nordic Challenge ble avholdt lørdag 2. Mars i Göteborg. Til tross for noen forfall i siste liten slår turneringen seg opp som et kvalitets arrangement – både på og rundt matten.

Kyokushin Nordic Challenge er først og fremst en oppbyggende turnering, og det i hovedsak for uerfarne utøvere. Men med “challenge-fights” og landslags kamper får man en byggende struktur oppover i nivå.

KNC er godt planlagt arrangør messig, og en merker øyeblikkelig at her VIL arrangørene gjøre alt hva de kan for å tilrettelegge. Keiko med Magnus Hanssen sørger for dette.

Som sagt er selve turneringen en novice turnering, hvor de som møtes har liten full kontakt erfaring. Og om man er svart belte får man heller ikke stille i den ordinære turneringen. -men utfordrings/ challenge fight kan man gå. Under lørdagens turnering fikk man se mange svært gode utøvere og kamper. Med hjelp av et godt publikum (plasset på tribuner tett opp til matta!) ble det mange harde gode fighter! Ut i fra at det er fighters med mindre erfaring så kunne man kanskje forvente seg så som så av dem. Men faktumet er at nivået er stabilt godt.

 

 

Lettvekt og mellomvekt var muligens de klassene som det var mest action i. Her var tempo meget godt, samt at de tekniske elementene også var på plass. Det var også fin stigning i programmet, etter som man hadde landskamp og challenge fights å legge til. Vi kommer tilbake med resultater og mer etterhvert…