RM Sverige 2012

Lørdag 16. mai er det klart for RM i Sverige. RM blir i år avholdt i Lund, og det er klart for både Kumite og Kata.

Selv om ikke overaskelsene pleier i bli store i nasjonale mesterskap, er det som alltid interesant å følge med. Og det er selvsagt forandinger i nivå og deltagere fra år til år.

Det er ikke til å unngå at det blir litt snakk om Keiko`s Jimmie Collin, som er Sveriges ess og som har tatt RM tittelen TI ganger. Litt forskjell er det dog allikevel i år, når Collin stiller i den tyngste klassen, fremfor mellomvekt -80 som er vanlig. Med 4 deltagere i klassen er det mindre enn i mellomvekt,men det kan selvsagt fort bli tøffere pga vekten. Men vi tenker oss at Collin har efaring med open vektklasse turneringer ala VM og Dragon Cup i Russland (+ Fredrik Olsson som sparringspartner!), så det her tror vi ender Collins veg.

Mellomvekt 2011, Bertilsson på 2. stiller til start i år også

Mellomvekt er som oftest en av de største klassene, men som resten av RM 2012 er det noe færre deltagere enn i 2011. Mulig det kan komme av at Lund ligger meget lang sør, kontra 2011 RM som ble avholdt i Kungälv ikke lang fra Göteborg. -80kg har 5 deltagere, men her er det flere som har god erfaring i tillegg til at de er godt skolert. Og det blir helt ok med kamper når man tar med at kamp om 3.plass er inkludert.

Lettvekt har ti deltagere, og er den største klassen sånn sett. Også her er det flere dyktige utøvere. Sist års vinner av klassen, Mathias Carlsson stiler også i år,og vil nok således ha et lite favorittstempel.Men som sagt så finner det flere erfarne fighters i denne klassen, så kampene skal kjøres før man vinner.

Damer -65kg blir en god dameklasse i år som i fjor. Av de tre beste fra 2011 er det kun Johanna Rapp/Keiko som er med i år, men klassen har fått forsterkninger av erfarne fighters som kommer til å gjøre at dette blir jevnt,hardt og bra som det skal være. Og med ca halvparten av klassen med internasjonlal erfaring, blir det så.