Mushin Challenge IV “Unleashed”

Med 4 klubber representert og 37 kamper + kata på programmet,kan man trygt si det ble en inntens dag! Som tidligere var det kamper i alle nivåer,et bredt spekter både i alder,vekt å rutine. Men som hovedcluet er i MC så er det å finne motstandere som passer til hverandre,og med det lage kampene så jevne som overhodet mulig.

Etter en kort brief 11.30 var det klar for første kamp kl 12.00. Det å la en kamp bestå av 2 runder fungerer meget bra.da får man god tid til å komme igang. Som regel er det mye nerver og spenning som fort kan resultere i noe ”kav og mas”,men med en pause å komme ned igjen på,samle fokus og få etpar tips..og enda er man bare halvveis i kampen! I år hadde det blitt laget en liten ”gate” som utøverene kom inn igjennom,og dette gjalt alle som èn. Musikk og et høylytt publikum skapte et utrolig bra trykk for de som var på matta. Ved flere anledninger måtte kampleder skrike høyt for å bli hørt over alt oppbakkingen og tilropene fra publikum!!

Ole C -Horten- Gard Rkk holdt godt nivå!

Spissing fra Færder og Horten løftet stevnet kvalitetsmessig,og man fikk inntrykk at de tilreisende fikk litt igjen for kjøreturen. Det er uansett ingen tvil om at det gikk unna noen skikkekig gode og harde kamper! –da med og uten beskyttelse. Mushin-crewet har pålagt seg å kjøre hardt på avviklingen,så fra 12.00-siste kamp rundt 16.30 gikk det i ett eneste jag. God hjelp av utøverene selv som holdt seg klare og hadde kontroll på rekkefølgen når hvem skulle inn.

 

Arne Gunnar og Adrian heiet deltagere frem!

Så langt det lot seg gjøre var det også satt opp til en hvis stigning i programmet mtp erfarenheten. Fightingen som ble vist var også oppsiktsvekkende ren,knappes noen sleivtreff eller forsedelser som ikke passet. Noen irettsettelser for litt armbruk og kontakt mot hodet var det riktignok,men sum totalt på dagen skjemmes ingen av dette. Det lille avbrekket med Kata fremvisning blir kanskje litt borte i alle kampene ,men desto mer viktig at det er der! Kjetil og Gard holder koken her og det verdsettes høyt!

Stort sett så kjørte man C klasse regler dvs hansker og leggbeskyttere,men det var også flere som debuterte i B klasse (uten hansker) og i A klasssen (uten beskytt) og dette er et stort skritt å ta med seg.Nevnes også og fra før hadde man ”en hard kjærne” som ligger på A klasse til vanlig (senest sist helg!!!) som igjentok dette denne helg. Dette viser at man kan faktisk gå stevner tettere med og uten beskyttelse enn mange hevder. Det handler om teknikk og innstilling!

Kjetil med Kata!

Dette var også en liten ekstra piff for de av utøverene som har litt stevnevirksomhet igjen før sommeren kommer. Det tenkes da på junior utøverene som skal delta i Swiss Open i slutten av mai.

Det er en takknemmelig jobb å arrangere denne type event,og det kommer ene og alene av den innsatsen som utøverene legger med. Ja det er et uhøytidelig stevne men alikevel presser men seg til det ytterste og vel så det! Det blir nesten dumt å trekke frem en kamp eller så på denne dagen.men det er neppe noen som glemmer dagens siste kamp.Den bestod av 3 runder og hver runde i hver sin klasse C,B og til slutt A altså uten beskyttere i siste runden! Denne kampen var også særdeles hard,både tempomessing og ikke minst trøkket i teknikkene!

Jarle og The Hammer!

Det er bare å takke alle som hadde noe med Mushin challenge å gjøre!

OSU!