Fight-camp Norway 2022 – Bergen

Bergen Karate klubb arrangerte fightcamp helgen 18-19 Februar – som et erstattende arrangement til Kyokushin Open som måtte avlyses pga usikkerheten med Covid 19. Ikke mange -hvis noen, kan “snu på flisa” på så kort varsel og endre aktivitet. Med over 50 påmeldt til samlingen, så trenger man en kapasiitet som BKK som arrangør for å dra det av!

Man blir bortskjemt av å være på arrangement i BKK sin regi, de er ikke tilfeldigheter med noe. Logistikk, bevertning og opplegg (+ hva enn som måtte dukke opp) er konstand under kontroll og oppfølging. Helgens opplegg var fredag i BKK Dojo, lørdag i Laksevåghallen med tre økter. Tema var som tittel på artikkel beskriver: fight.

For de som hadde muligheter til å dra noe før fra jobb/skole (samt lokale) var fredagsøkten en flott slutt på arbeidsuken – samt en flott start på treningshelgen! Tor André Kvinge BKK ledet utøvere gjennom helgen med inputs, kombinasjoner og tekniske tips. Kvinge har med sin mangeåring erfaring med de beste, stått tiden ut og har i en årrekke blir eksponert for tøffe møter på matta – en av Norges markante fighters innenfor tungvektsklassen.

Med over 50 som skulle komme (Noen måtte mld pass i siste liten pga Covid) å delta denne helg, så fikk man ta Laksevåghallen i bruk. Hallen er av ypperlig format, og selvsagt ekstra gunstig med tanke på at man hadde jo allerede booket den til det avlyste Kyokushin Open stevnet. Men helgens første økt ble som sagt kjørt på fredag, i BKK Dojo.

Fredagens økt ble kjørt med fokus på teknikker, kombinasjoner på pute – forskjellige sammensetninger til forskjellig bruk. Før man satte i gang, fikk man forklart bruksområder, og eventuelle situasjoner dette kunne være gunstig å smette inn. Etter denne sekvensen, så var det tid for å riste arbeidsuken av seg – det ble gjort med 20/10 Tabata x 8 på sekk. Etter denne seansen var det klart for sparring, etterfulgt av dusj og kveldsmat i loftstuen.

Lørdag hadde troppen steget til 49 deltagere, noe som er svært gledelig! Klubber fra så og si hele landet hadde folk på plass, og det lå tykt utenpå at det hadde vært en stund siden sist – dette blir gøy -og det ble det! Lørdag hadde tre økter, med litt forskjellig innhold og litt forskjellig inputs fra flere instruktører – og totalt sett rikelig med sparring. Det er selvsagt noe av det mest artige, og da får en sjekket litt hva som fungerer rundt om – ikke bare på klubbkolegaen man sparrer med hele uken – eller på sekken. At det er forskjellige dialekter i de forskjellige miljøene er naturlig – og ikke minst svært nyttig.

Siden treningsmengden etter Covid var/er svært varierende blant utøvere, jobbet man med å holde det på et spiselig nivå. Spesielt når man er samlet fra så mange klubber, er den største gevinsten den tekniske variasjonen i selve sparringen. Da blir en oppgradert ,og utvikler seg jevnt og trutt. Og utvikle seg er det ingen tvil om at svært mange har gjort. Det totale miljøet har en langt høyere standard enn tidligere, variasjonen er større på det tekniske registeret og ikke minst folk er langt mer tilpasningsdyktig enn tidligere.

Kristian Søyland / Egersund – demonstrerte forskjellen mellom stabilt sideleie og 5 min pause.

Kyokushin Open ble desverre avlyst, men det ble gjort en særdeles god innsats med å lage en erstatning – og tilbakemeldingene var mange og utelukket svært positive!

Vel blåst alle, ekstra takk til Nils og The BKK crew for topp organisering og gjestfrihet!