NKO Fight samling Modum!

Lørdag 25 september var det klart fro Modum karateklubb til å avholde fightsamling, da med fokus på U-klassene. En solid og høyt motivert gjeng hadde satt av lørdag til formålet. NKO har kommet i gang etter nedstengingen, og dette var 3. samling i rekken siden mitten av august – og neste er allere planlagt. Men først, lørdag 25. september:

Modum var stedet som sagt, samme var det når det kom til opplegg og instruksjon. Modum er en klubb med stor Karate-skjel, noe som preger miljøet og alle involverte. Klubbleder og hovedtrener i Modum karateklubb, Tony Rytter stod for energisk instruksjon for de fremmøtte, som kom fra Ringerike, Horten, Egersund og Modum selvsagt. Samlingen var mytet på ungdom, pluss noe sjåfører i voksen alder som slang seg med!

To økter var satt opp, hvor første økt gikk på diverse input og øvelser, mens andre økt i hovedsak var satt av til sparring. Første økt fikk man kjøre alt fra respons øvelser, pute-driller, rene teknikse inputs og tolkninger som bidrar til nytenkning. Alt pakket inn i en avslappet setting, som gir gode læremuligheter.

Moderne Kyokushin

Man har for lengst innsett, og endret mye av hvordan setting og trening foregår ift hvordan fullkontakt Karate har utviklet seg. Dagens (unge) utøvere er som tidligere nevnt godt opplyst, oppdatert og sitter på god kunskap. Dette krever igjen at instruktører hever seg ytterligere opp på sine leveringer. Som et ledd i dette, ser man at treninger innen kamp fremstår mer og mer som eksempel-basert, med konsepter, kontra det å øve på låste mønstre eller teknikker. Dette er igjen god medisin både for kropp og hodet, siden det tekniske nivået er langt mer påkrevd – for ikke å snakke om tilstedeværelse.

U-21 har fått mye oppmerksomhet internasjonalt i det siste, og WKO / EKO har som kjent utviklet egne turneringer kun for denne gruppen (og yngre). EM i U-21 avholdes i høst, i Romania. Ser man til våre naboer, Sverige så har dem (i dag 25 september) avholdt SM med egne klasser for U-21. Dette er helt klart noe man bør se på i Norge også. U-21 WKO nivå intenasjonalt er skyhøyt, hvor vi har sett tenåringer sette på plass etablerte seniorer fra Norge. Det er forbi en hver tvil hvor trykket på satsning bør ligge.

Første økt gikk avsted, og etter en liten pause med litt mat og drikke var det klart for neste økt. etter en start sekvens med oppgavebasert trening, gikk det over i ren sparring. Et lag sparret, mens de andre iakktok, hvilte og ikke minst fikk inputs fra instruktører som konstant fulgte opp. Dette gjorde sparringen til en veldig oppløftene seanse, hvor utviklingen faktiisk skjedde mens man sto å så på! Etter en god stund, så fikk man for alvor kjenne på den fysiske delen også – som alltid hører med!

Vel blåst fra Modum som arrangør, og takk til alle fremmøtte!