NKO samling i Oslo!

Lørdag 11. September avholdt Oslo Shinkyokushin samling i Oslo Karateklubb sine lokalen, hvor treningen foregår til vanlig. Samlingen var ment som en Kick off for Oslo Shin selv – og selvsagt for andre som hadde tid og lyst denne dagen. Utøvere fra Egersund, Arendal, Horten og Ringerike hadde funnet veien. Opplegget ble lagt på utvikling i klubbene, og hvordan Fullkontakt Karate har endret seg mye i hvordan man trener til alle formål.

Trenere fra alle de fremøtte klubbene var til stede, sammen med elever, ivrige utøvere som konstant jakter på aktivitet, utvikling og ikke minst knytte sosiale bånd. Dagens utøvere er svært oppegående, og ikke minst oppdatert på hva som er riktig trening, hva som gir resultater og ikke minst hva som er resultater. Dette var også et samtaleevne mellom øktene, hvor trenere i klubbene utveksler tanker og synspunter som bryter litt med trenings-tradisjon- også noe stolthet til tider?

Når man ser til de fremste i Europa, som til tider også vil si verden – så er det mye å hente på den rene trener-biten. Her har man proffesjonelle utøvere som ligger på linje med Norges toppidrettsutøvere i ski, friidrett osv – bare at dem trener det som er relevant for Fullkontakt Karate. Det å trene relevant for det man skal bli bedre i er noe som krever bevisstgjøring, kunskap og ikke ærlighet. Eksemple med høy treningsmengde men uten betydelige fremskritt kjenner man til.

Ingen bruker treski lenger, men det er viktig å vite historien

Fullkontakt Karate følger utvikligen i dagens samfunn. Alt går raskere, med større variasjon og mer er teknisk. Da må riktig verktøy til, og i denne prosessen må nødvendigvis “treskia ryke” Nettopp på grunn av utvikling, og med hvilke tekniske hjelpemidler idrettsutøvere har per i dag til å vise vei, er det naturlig for en seniorer i Karatefaget er bevisst sin oppgave. Dette ble det jobbet med mye denne lørdagen, og selvironien var på plass -og vel så det!

Synlig forbedring i løpet av dagen er ikke ofte man kan få til, men med dedikerte utøvere, som ikke var redd å kaste seg ut i nye utfordringer, så lar dette seg gjøre.Noen virkelig gode øyebkikk med AHA opplevelser krydret det hele. Øvelser og driller for å trigge ønsket reaksjon og effekt ble kjørt, samtidig som man bevissgjorde, luket ut og fornyet.

Humøret og stemningen var virkelig på topp gjennom lørdagen, og det er en trivselfsaktor som ligger tykt utenpå det hele! Denne settignen gjør at alle slipper seg løs, og får optimalt resultat. I tillegg tar alle virkelig del i andres forsøk og utvikling, som ytterligere trekker i ønsket retning. Det er en god atmosfære i Oslo shin, som stadig øker sitt medlemsantall!

Det er bare å takke alle involverte – samt å la seg inspirere litt ekstra av Therese og Marcus som tok turen helt fra Egersund – samt at det er ikke dårlig å fylle en liten “buss” fra Arendal med “The Wild bunch”

Neste runde er Fight-samling i Modum om 14 dager, for U-klasser!!