NKO Mini-samling i Arenal

Ettersom pandemien flater ut, og mulighetene ligger til rette for å avholde samlinger igjen, ble det lørdag 29. mai avholdt en mini samling i Arendal. Utøvere fra Egersund, Ringerike var ogå tilstedet, men det var Arendal som hovedsaklig stod for utøverene. Rask respons og planleggig på messenger var oppskriften på organiseringen.

Egersund, Ringerike og Arendal KK var på plass.

Det var satt opp tre økter denne lørdagen, og innholdet lå all-round trening, forankret i forståelse. Teknisk basic trening som oppvarming, la også tidlig fokus på hvordan man kan fokusere på å bygge opp, rehabilitere og i vareta utøvere som f.eks. har vært ute en stund – samtidig som de som er fit for fight for sin posjon. Dette belyser igjen en utfording mange steder: hvordan trene en gruppe med stor nivåforskjell effektivt.

Det var en særdeles god tone i gruppen – ikke ukjent i Arendal Karateklubb – og det gir rom for senkede skuldre og god læring. Som en moderat start begynte man som sagt med basic, og jobbet med prinsipper som bygger riktig styrke som understøtter teknikk. Det er ikke til å legge skjul på at man er sterkt inspirert fra Ochanomizu Dojo i Japan, hvor treningsmetodikken uten tvil har belyst mye de siste årene.

Fokus var et ingen ting å si på under lørdagens økter.

Gjennom eksempler og øvelser fikk deltagerene også testet noen scenarioer som kan dukke opp på testing av høyere grader, gjerne Dan grader. Det ble også viet litt tid til “styrker og svakheter” hvor de fremmøtte fikk kjenne litt på hvor fort ting man kan i blinde faller i grus med relativt små enringer – og så viktigheten i å trene variert, men med godt saklig innhold. prosessen med å faktisk innse at man selv sitter på informasjonene blir et poeng – noe man ofte ser uteblir når man er vant til låste kombinasjoner og teknikker.

Fight bildet står aldri stille, vil man være med så heng på.

Etter litt generell Kata trening, hvor man igjen lå på treningsmetoder og ikke bare x antall med repetisjoner, beveget man seg ogver mer og mer i fight retningen. Selv om det har stått stille på den internasjonale mesterskapsfronten, så har de aller fleste toppnasjoner kjørt på som aldri før. Da var det å snakke og prøve det man kunne få prøvd (iht dagens regelverk covid19) for å koble opp i den retningen også. Ettersom det er VM i vektklasse i Polen neste år, er det det naturlig nok ting på gang, spesilet blant topp nasjonene i Europa.

Arendal blir et fint samlingspunkt, og med sin beliggenhet kobler det fint sammen Øst og Sør-vest regionene. Neste gang, når det åpner enda mer opp blir det å spille på enda flere klubber. Bevertning og lokalet er som vanlig topp hos Arendal Karateklubb!