NKO på Fight-camp Romania

Den Rumenske fightcamp, eller vinterleiren er en av de aller sterkeste camp’s av dette formatet man har i Europa. Her er hele linjen på øverste nivå – fra instruktører til deltagere. Geografisk ligger også Romania midt i smørøye når det kommer til å få besøk av toppen i Europa. For uten Romania,så har man Ungarn og Bulgaria – som i år også stod for instruksjon. NKO sin representant var Marleen Gregusson.

Picture from Federatia Română de Karate Kyokushin

Helgen 14-16 Februar ble altså den årlige vinterleiren i Romania avholdt. Dette er en fightcamp, og det midt i senter av fullkontakt nasjonene som er blant de fremste. Årets camp hadde rundt 150 deltagere, og nivået var særdeles høyt. Her går et flertalls Europamestere og medaljeholdere, samt også flere som har entret pallen i vektklasse VM. Årets instruktører var evig aktuelle Valeri Dimitrov og Dimitar Trampov, begge fra Bulgaria. Med seg hadde de utøvere som er topp Europa. En av dem regjerende EM vektklasse og åpenvekt mester Ivanka Deleva.

Picture from Federatia Română de Karate Kyokushin – I forkant Ivanka Deleva og Anca Wallmen – begge EM mestere. Marleen i bakgrunnen.

Nivå

Dette er type leir som gjør at man beveger seg fremover. Her er nivået så bra totalt sett at man løftes opp og frem. Det blir også en solid reality sjekk på hva man selv besitter – om det fungerer eller ikke. Når man mer eller mindre konstant går mot minimum samme nivå (mst over) som seg selv, så utvikles og slipes man til det bedre. Kontrasten er enorm fra å bevege seg som den “største fisken i dammen” hjemme i egen Dojo.

Picture from Federatia Română de Karate Kyokushin

Personlig utvikling – reell erfaring

På tilbakemeldinger fra Romania får vi også høre at Marleen var så heldig å kjøre mye av jobbingen, og de tekniske oppgavene med Ivanka Deleva. Bare dette i seg selv er gull verdt. Når en også får topp instruksjon som er dagsaktuell, og på et slikt nivå at man blir testet på de temaene – da er det rett og slett komplett ift hva en slik type leir kan være. Fra start 2019 og inn i 2020 har Gregusson gjort betydelig fremgang. I denne perioden har det blitt 6 internasjonale turneringer med en 13 (kamper) – 10 (vinst) – 3 (tap) record. Dette har kommet som et direkte resultat av å ligge tettere opp til det øverste nivået når det kommer til trening og konkurrering.

Picture from Federatia Română de Karate Kyokushin

Generell utvikling

All idrett utvikler seg. Og skal man forbedre seg, henge med og evt avansere – så må man være i kontakt med de som er der det skjer. Valeri Dimitrov – som mange fortsatt ikke skjønner hvor stor er – vil alltid ALLTID være aktuell. Det er ingen gjennom tidene uansett som kan matche hans record – ikke engang i nærheten. La det synke inn at dette er en utøver som har vært på den absolutte topp i 20 år! Han er “litt mer enn et kjekt helspark” Her får man også detaljer som er umulig å se i løpet av kampene – selv om man sitter ringside. Man får erfare – under full kontroll – hva som egentlig skjer under kampene til de som er de beste i Europa. For mange intetanende, kommmer det svar som “tilfeldig – slikt kan skje” “det var bare ikke dagen” “jeg så ikke slaget” på mange av disse detaljene – nettopp fordi man har ikke selv forstått (eller vil forstå?) hva man har blitt utsatt for på matta. Og da reiser man hjem og trener (videre) på feil ting.

(Marius Ilas 2:30) (Ivanka Deleva & Anca Wallen 2:50) (Harris vs Trampov 3:25) (Valeri Dimtrov vs Marleen Gregusson 4:16) (Harris Wallmen vs Ivanka Deleva 6:47) Dimitar Trampov vs marleen Gregusson 9:00 følges av Dimitar Trampov vs Cristian Boldut… bah! watch it all!!

På videoen ser man bl.a Harris Wallmen, Anca Wallemen, Ivanka Deleva, marius Ilas, valeri dimitrov, Dimitar Trampov, Cristian Boldut m.fl

Videre bygger man selvfølgelig reasjoner til utøvere, trenere og miljøer rundt om – og etter at man ser for seg sin karriere en gang i fremtiden er over – vel da vet man hvor man kan gå med sine unge lovende!