NKO i Stora Höga – Sverige

Stora Höga Open, Sverige er tradisjon for NKO klubber. Dette stevet er drøyt 3 timer unna med bil, fin tid på året, til en veldig akseptabel kostnad. I tillegg til dette er det også særdeles godt tilpasset bredden – et lavterskel tilbud. Annen inndeling ift alder på jr, og det eller beste det er en «minimum to kamper garanti» Her får man Champagne & kaviar til pølse & Cola pris. I år var det utøvere fra Egersund, Færder, Ringerike, Horten og Oslo. Barn – ungdom til senior fullkontakt utøvere hadde NKO på plass.

Odd Karsten / Oslo Shin

Som sagt med veldig gode tilpassende forhold, så har Stora Höga Open blitt noe man fast reiser på – spesiellt for NKO Region øst. Det er ikke så ofte at man har slike totale tilbud så nære – 3 timer med bil er faktisk innenfor dagstur – om man vil det da. Økonomi er selvsagt noe man alltid må ta med seg, og som de fleste velger går det med ned på fredag og opp på lørdag ettermiddag etter stevnet. Da greier man seg ed en overnatting, og der igjen er valgene mange som igjen er kostnadssparende.

Færder Karateklubb er fast inventar på Store Höga

NKO stilte med utøvere i alle aldre og klasser, og i og med at tilbudet og tilgjengeligheten er hva det er så blir det fort at noen “slenger seg med” også. Det uten nødvedigvis all verden av trening! Men det er ikke de store trofeer man er ute etter her, det er opplevelsen. Når det er sagt så får man virkerlig mange friske oppgjør, og kanskje spesielt på juniorsiden. Fra Norge elelrs var også Lørenskog på plass, også godt representert med utøvere og apparat.

Horten Karateklubb med sine utøvere – som har gode erfaringer utenfor Norge

Flere av klubbene hadde bra med debutanter på matta i år, og det er alltid gledelig. Og det er litt greiere når det er laget en “kamp-garanti” med rekvalifisering, som vil si at om man skulle tape første kamp (noe 50% av alle som deltar gjør , om man ikke har tenkt over det) så er det ny kamp om ikke lenge! Det er også andre årsklasser og vektklasser for junior, som er veldig gunstige. Og ikke minst: Sverige har en solid masse av utøver å ta av. I tillegg til Sverige og Norge, så er også Danmark på plass, og det vil si at det stilte drøye 200 utøvere til start denne lørdagen!

Bildet tatt av Svein Olaf Bænnes

Som sagt så er det godt trykk i juniorklassene, og det å møte, spesielt Svenke juniorer er veldig verdifullt for norske utøvere. Enda mer verdifullt blir det når man møter dem under dette regeveket. For det første er hanskene mindre/tynnere – som gjør at man faktisk får langt tidligere veridfull erfaring når det kommer til slag. Pluss at her kjøres det forlengelser. Dette gjør at man ikke kan kjøre “sprellemann” i 2 eller 3 minutter – og that’s it. Her blir man fort klar over at det må litt tanker i hodet når det komemr til disponering av krefter. Totalt sett så gjør dette at utøvere formes i riktig retning langt tidligere – og det på et godt nivå.

Kristian og Marcus fra Egersund. Med fighting i Norge, Sverige, Danmark og Romaina i 2019, lukter det god utvikling og målbevisst jobbing

Summen av en meget hektisk lørdag i Sverige, er at man ser frem til neste runde. For dette gir avkastning på så mange plan.

Knut og David fra Færder – alltid helhjertet innsats!!
Emil fra Horten drar i land en seier! – nye erfaringer, nye mål!
Per fra Ringerike – trivdes godt uten “leggis”
Sebastian fra Ringerike – god første gang på matta – neppe siste!