Memorial Branka Bošnjaka 2019

Kun en uke etter å ha seiret i Romanian International Open – stiller Marleen Gregusson opp en av de mest legendariske turneringene i Europa. Startfeltet er utrolig sterkt, med flere europamestere og ikke minst at Russland entrer denne turneringen med sine VM kvalifiserte utøvere forteller litt. 11 land stillte opp i årets utgave, som var den 24.

11 nasjoner var som sagt tilstede med utøvere, og som sagt det var meget sterke nasjoner å se. Romania, Ungarn, Bulgaria, Polen, Russland, Spania, Frankrike, Sverige, Norge, Østerrike og Kroatia. I denne turneringen får man også møte de som ligger på 3-5 plass i topp nasjonene, altså de som ikke kommer med til EM – bare nesten. Dette er utrolig god verdi for en utøver som skal kjempe i EM – nok en kalibrering. Når det er sagt, så var det også EM tittelholdere på plass – og i Marleen sin klasse var det to.

Første kamp for Marleen var mot Natalia Korzec fra Polen. Korzec vant i juni EM U21 -65 kg i Praha. Etter flere vekslinger fikk Marleen mer og mer tak på Korzec, og spesielt bena. Et raskt bytte av teknikk og et tellende treff til hodet var et faktum! Etter dette somles det lenge før kampen blir startet igjen, så Korzec var like pigg – og veldig ivrig på å utjevne. Det blir med forsøket – og Marleen treffer enda engang til hodet – uten poeng, men nok til at den polske utøveren sinkes betraktelig!

http://www.kyokushin-mladost.hr/
Photo: Goran Jakobović

Dette var veldig sterkt, og ikke minst viktig å komme godt i gang siden det ble enda tøffere fremover. Neste kamp var mot VM klare Antonina Ismailova fra Russland. Dette er en utøvere som vant uttaksturneringen i Russland til VM, og som har vært ranket som innenfor topp 15 i verden tre siste år, på kryss av alle organisasjoner.

Ismailova er meget taktisk, og ikke minst meget fokusert på at hun skal nå langt. Derfor er hun særdeles sparsom når hun går, kjører mye kontringer – harde 1-2 slagkombinasjoner – og når det måtte passe, så kommer også «dødsrulla» Marleen på sin side kjører hardt på Russerens fremre ben, og det får ta runden igjennom. Slutten så høynes tempo, og det på begge. Ordinær runde er over, og det blir dømt til forlengelse.

Her blir det mye i samme stil, og det er ingen tvil om man må begynne å lure på hvor mye et ben kan tåle av treffere. Eller så ligner det mye på den ordinære runden, begge treffer med sitt, øker tempoet og tiden går også ut her! Så uviss på hva, som kommer det dommeravgjørelse til Russland. Litt uventet, ettersom runde en og to er like, og siden runde en var uavgjort ville man tro at det skulle gjenta seg –og spesielt med tanke på hvordan dømming var totalt sett på dagen. Men den gang ei, og det ville i så fall blitt ytterlige 2 minutter.

Men til tross for den litt kjipe avgjørelsen så henter Marleen hjem enda en seier, enda en plassering. Og ikke minst det man i utgangspunktet kom for, å få ytterligere erfaring mot de som ligger på topp nivå, ikke bare å anta – men å vite hva som må til!

Harris Sensei med The Romanian Team, inkkludert Marleen – flankert av Anca Shihan