Høstleir på Finnsnes – høstferien er over!

Som et fast innslag har høstleiren på Finnesnes funnet seg til rette på kalenderen. Fast i forkant av Nord Norskt Mesterskap, som en liten oppkvikkende oppkjøring. Når det er sagt, så er det en leir som først og fremst skal samle folket i region Nord til et gitt dato, så man vet på “gammel” vane hvordan terminen ser for seg ift planlegging. Tromsø, Sør-Varanger, Ringerike og selvsagt Finnsnes var på plass under årets leir.

I 2014 var det et ønske å etablere en høstleir på Finnsnes. Dette som et ledd i den nasjonale oppbygging i å oppretteholde faste arrangement som er linket opp i mot andre arrangement. Denne type organisering er også et must, siden det arrangeres “noe” i alle kriker og kroker over alt. utfordringen nasjonalt såvel som internajonalt er at det arrangeres alt for mye basert på “der og da”.

Det var også en tanke å få lagt dette inn logisk ift Tromsø kk (som blir den klubben som er tettest på)  sin vinterleir og naturlig nok sommerleir.

Høstleiren på Finnses er et godt eksempel på det å tilføre noe – ikke legge noe nytt utenpå. Det gjør også sitt til at leiren og den type aktiviteter vokser sakte men sikkert i omfang. Paralellt med dette er det også nå atablert et uformellt samarbeid med Shin-Sverige, og det har vært en jevn pendel over grensen for å hente inn kunskap på det aller høysete nivå.

Bare i løpet av denne høst termin har Finnsnes kk trent under utøvere som Jimmie Collin, Marius Ilas, Harris Wallmen og Anca Wallmen på eventer i nord Sverige. Dvs noen av Europas beste utøvere og instruktører – og i tillegg kommer alle de Svenske…!

Kamp hovedtema

Leiren med kamp som hovedtema tar for seg faget kamp. Dette vil si at man jobber langt mer i forståelsen enn hva som er vanlig når man har en typisk “landslagssamling” poenget er ikke å trekke frem en håndfull fighters for at dem skal vinne turneringer. Dette er litt for kortsiktig etter det man ønsker seg. Det jobbes med å forstå kamp, og det enten du er mosjonist, fighter eller trener. Det krever en noe annen instilling og kunskap for å nå dette enn å jobbe med en lik gruppe, men gevinsten er på sikt høyere.

Det sosiale står sterkt i fokus, og det er nøkkelen for å forbrede seg, yte og ofre seg for hverandre. Dette gjør det også enkelt å arrangere noe,for man skaper en lyst til å komme tilbake. Kjører  man en helg med bakkeløp og “killers”, ja så er det det man kan og alle skjønner også at dette ikke nærer til å samle flere. Det skal være lærerikt og gøy, det stimulerer vårt beste verktøy til å bli bedre: hjernen!

Plassproblem på årets leir!

Fredag var satt opp med to økter, først en for de aller minste og så en for resten. De aller minste fikk et blandet program – slik det bør være, hvor mye kamuflert lek var innvolvert. Innsatsen var det ikke noe å si på, og det bør nevnes at den til tider var så høy at man ble sparket litt for hardt i hodet – av sitt eget ben! Det var nok helgens beste Keage spark! Bruk av kroppen, kanalisering av energi, litt teknikk og disiplin gav en god pakke. Dette ble gjort på lørdag også, så man kunn følge litt opp det som var påbegynt fredag.

“Taco-økta”

fredag for de eldste var to-delt. Førs en litt kom igang økt med teknikk og bevegelse. Som ble avløst av “Taco-økta” Denne økte er en ren belærende fysisk økt som tar for seg helhets fysikk i bevegelige styrkeøvelser. Den er balansert nettopp med tanke på at lørdagen er rett rundt hjørne. Alt for mange leire og samlinger har blitt ødelagt av uvitende fysisk Kyokushin trening, hvor man gjerne skal tu på spirit kjøret med en gang. Gjør man det er man garantert å få ødelagt mye av den tekniske jobbingen. Når det er sagt så ble det en jevn, god arbeidsøkt som avsluttet arbeidsuken – akkurat som freags Taco`n!

Lørdag var det trangt om plassen!

luksusproblem som dette er rett og slett motiverende – for alle innvolverte! Lørdagen var satt opp med tre økter for de eldste og en for de yngste. Som nevnt forsatte man det man hadde startet på for de yngste, som etter sin økt tok fri resten av helgen. Resten fikk jobbe seg igjennom sine økter med teknisk innhold som gir utfordringer uansett fartstid. Mange av drillene var også lagt opp til å trekke med seg utøvere på et bredt nivå. Dvs at øvelsene rommer mye, og det blir opp til den enkelte å fylle dem med sin kompetanse.

Finnsnes kk var godt representert naturlig nok, en hyggelig visit fra Sør-Varanger kk trakk opp, og en kraftpakke fra Tromsø kk gjorde et fullkommet! Totalt sett ila helgen var man ganske nøyaktig på 50 utøvere som hadde vært inn og ut av døra på høstleiren – det er man godt fornøyd med!Som sagt var treningen teknisk rettet, og det ble jobbet med konsepter og tanker som gjør det noe enklere å ta med seg videre. Mange av drillene var også slik at man kan velge selv hva man ønsker å bli bedre på – det handler bare om en “form” å legge det i. I hvor stor grad man lykkes, ja det er vanskelig å måle, men når man ser helt konkrete tegn på fremgang bare i løp av leiren – ja da er det all grunn til å være fornøyd!

Da gjenstår det bare å takke alle involverte!

Høstleir på Finnsnes 2018, den er allerede spikret – 2-3 uker før NNM!