Bergen markerer seg i Polen!

polish_ko2016-kopiLørdag 5. November stilte Bergen Karateklubb i Polen,Szczecin på Kyokushin Challenge. Dette var den 6. utgaven, og som man vet i Polen er Kyokushin stort. 340 deltagere fra 21 klubber er fort 3xNM – i alle aldere naturlig nok, men alikevel imponerende!

Bergen Karateklubb stilte med et sterkt lag pluss apparat, for å høste kunskap og erfaringer, samt å holde den gode relasjon ved like til Sensei Radoslaw har over flere år deltatt med utøvere, fra klubben sin Husaria fra Polen, på Kyokushin Open i Bergen.

Bergen Karateklubb er i god drive om dagen, og stilte mannsterke i Polen. Jeanette Johannessen og Stine Haugsdal på damesiden, Stian Jakobsen og Tomasz Gradowski på herresiden – samt Even Kalstad i juniorklassen. LES BKK Ref her med bilder!

I dabergen_polen2016-kopimeklassen ble det kjørt åpen vekt, og det er tungt når man er i den nedre delen av klassen. Dette fikk Jeanette smake, etter å ha møtt over ti kilo tyngre Ewa Tracz , som for øvrig vant klassen til slutt. Men dette er ikke svart/hvitt og tap er tap, for her er det snakk om en god norsk prestasjon, hvor det bærer ut i forlengelser, hvor det etter dette igjen faller en dommeravgjørelse. Jeanett har teknisk ingen problem med å henge med teknisk snarere tvert om. Og kommer frem til et par gode Jodan muligheter også. Det er heller ingen fare for at Jeanette skal bli knocket ut, og da har man det fysiske igjen. Ewa Tracz følger opp denne turneringen med en ny en helgen etter, og tar med seg en 2.plass etter tre kamper…

bkk2016stineStine Haugsdal⇒ ankommer på stevnedagen pga jobb, og får med seg dette “inn på matta” Dette er amatørens last, at hverdagen krever til tider mer enn hva man kan ønske, og da må hobby vike. Uansett så er Stine særdeles godt skikket til å prestere, og når hun møter polske Aleksandra Leśniewska er det full fart fra start. Aleksandra Leśniewska har vært ute mang en gang før, og har plasseringer i mindre EM og “nylig” 3 plass i KWU 2015 VM etter to seire. Dette forteller oss at det er en utøver som satser, og at det da kan være mer interesse å måle prestasjon enn konkret resultat.

Stian Jakobsen er i riktig retning, og etter å ha måttet stå over Swedish Open pga skade evar dette flott å få med seg. Stian går en tøff kamp mot Adam Tracz fra Polen. -og jada, for de som synes å dra kjensel på noen navn så har både Adam og Ewa Tracz (joda dette stemmer) deltatt i bergen flere ganger. I våres minns man at begge tok 2.plass i sine klasser. Begge rammer hverandre tungt i kampen – med hvert sitt, og prøver å få hull på hverandre. Adam er dyktig men også heldig – for Stian drar av en hopp bakspark til hodet som treffer godt – men ikke nok til at det senker motstander. Men dette så ikke polakken komme, og da vet man at det vær særdeles nære på. Men Adam viser sin klasse, og får satt inn sitt hodespark litt senere – rett på tampen, og det holder til poeng og seier. bkk2016-kopi

Even Kalstad gikk som sagt i juniorklassen, og da i -60 kg 16-17 år. Det å ta dette skrittet som junior er knall bra – og tøft mentalt også! Det å komme seg utenfor landets grenser såpass tidlig vil gi gode fordeler fremover. Erfaring sier seg selv kanskje, men det er et bredt felt å få erfaringer på når man er med utenfor landet. Eve ender på en flott annen plass, og det etter tre kamper med to seire! Gjennom denne prosessen er det nerver, prestesjon, få frem det man har øvet på, tilpasse seg forholdet og ikke minst forholde seg til sine motstandere. Dette er mye for en hver på en gang, og at Even helt klart får til dette viser resultatet! Selv om det glipper på et hodespark i mot, så er et ikke alltid man kunne ha tatt det – det hender faktisk at man møter særdeles dykitge utøvere.

Tomasz Gradowski gikk i lettvekt, og fikk pool i sin klasse. Da møtte alle mann alle, og så telte man opp til slutt. Gjennon disse kampen var det ingen som kunne true  Tomasz, og med sin all round tekniske stil støttet av et godt fotarbeidet ble det scoriger – og klasseseier i menn lettvekt!

Full resultaliste her