Finnsnes Camp 2016

2016_finnsnes_camp15Denne helgen 4-6. November ble det avholdt Høstleir på Finnsnes. Dette var tredje år på rad som man avholdt leiren, og det er alt satt at den blir i 2017 også – regulert etter NNM Nord Norskt Mesterskap. Leiren hadde deltagere fra Tromsø, Ringerike og Finnsnes, og selv om det er et visst fokus på kamp, så inneholder leiren varierte økter med annen type trening også. “Taco – økta” i år kan man trygt si var en av den typen.

.

Som tidligere nevnt har målet vært å få en fast samling på kalenderen, slik at alle vet at det vil være en slik type event på samme tiden av året hvert år. Dette er viktig uansett på hvilket nivå man er på. Alle vet at det er en tight hverdag, og da er det lettere når likt er noe man vet kommer.

Allerede 16.00 fredag var man i gang, og da med den yngre garde.  En energisk gjeng var på plass, og det var ikke rent lite energi somm ble svidd av på denne start økta. Her gikk lek og Karate hånd i hånd, og det til siste sekund. Selv om det var litt mindre energi på slutten, så var alle klar over at det var kun et forbigående fenomen – for det var en økt på lørdag også!

2016_finnsnes_camp16Så var det inn med litt tyngre for ikke å si “eldre skytts”, og som en start på leiren ble det fokusert på tekniske verktøy/driller som bedrer fysikk, timing og koordinasjon. -dette igjen bruker man til sitt bruk, noen til å bli bedre konkurranse utøvere og fighters, andre til å bli bedre Karate utøvere på generell basis og selvsagt for fysisk trening. Og det har man i FKK, noen i Norges toppen – andre som hobby utøvere.

.

Odin, Tromø kk og Jarle, Ringerike kk

Med denne type oppsett så får man med seg et bredere spekter av utøvere på samlinger, og alle løfter seg etter sine egne mål. Innsatsen totalt sett var utrolig god, og det tekniske ble hurtig løftet opp ettersom de fremmøtte fordøyde det som kom.

2016_finnsnes_camp5Etter den innledende økta, ble det en liten pause, og Taco-økta var neste. Her var karate drakt byttet ut med normalt treningstøy, og den lystbetonte timen som nå kom var en fysisk variert økt som “fant frem” diverse muskler i sammensatte dynamiske  øvelser. En skikkelig god svetteøkt men med fokus på helhetsfysikk.

På lørdagen var man tidlig på`n, og inn fra Tromsø Karateklubb  dumpet det en skikkelig god gjeng med utøvere – og støtte apparat! Dette var skikkelig bra, og nok en gang så ser vi hvordan Tromsø og Finnsnes er flinke til å backe hverandres arrangement. Med denne forsterkningen gikk det unna i høyt tempo!

Neste økt var det på`n igjen med de aller minste, og selv om noen hevdet at de var trøtte lot man ikke merke det på tempo! Som på fredagen gikk lek og Karaten hånd i hånd, men mye av lekingen er forebyggende øvelser til det man frontes med når man blir litt eldre i Karate sammenheng.

Så var det andre økt med den eldre gjengen igjen, og der plukket man opp tråden videre.

2016_finnsnes_camp18Det var nok en gang teknisk jobbing på programmet. I de siste år har trenings metodikk forandret seg betydelig på disse samlingene. Etter at man har vært på seminarer og samliger med flere av de ledende utøvere i Shinkyokushin, så har vinklingen blitt annerledes og langt mer teknisk rettet. Med dette har man heller ingne problemer med å se at verktøyene høster gevinst. Jobbingen på økta var upåklagelig, og selv om man begynte å bli llitt tyngre i bena, holdt alle godt tempo på fotarbeidet.

Nettopp fotarbeid og bevegelse var et tema. Dette blir naturlig siden dagens fullkontakt er langt mer mobil og teknisk enn hva man har hatt tradisjon for i Norge.

2016_finnsnes_camp1Tredje og siste økt for dagen, og denne gangen ble det en blandet økt men med en rød tråd igjennom det hele. Også noen treningstips ift styrke og bevegelig het fikk man også puttet inn, samt litt “ide-trening” for å trigge egen kreativitet.

Etter denn esiste økta var det klart for sosialt samvær med god mat i godt selskap!

Stor takk til Erik Andres Helin og FKK som nok en gang arrangerer leiren! Og stpr takk til Trpmsø KK som stille opp med en solid gjeng!

Da er det bare å vente til NNM 2017 blir satt, for rett i forkant kommer høstleir på Finnses til å bli arrangert nok en gang!

2016_finnsnes_camp62016_finnsnes_camp202016_finnsnes_camp17

2016_finnsnes_camp9 2016_finnsnes_camp10 2016_finnsnes_camp12