Fight camp Danmark 2016 – norske øyne

Danish_camp16 – KopiDen årlige kampsamlingen i Danmark er vel kjent for norske utøvere, og har blitt avholdt ikke mindre enn 16 år på rad. Her her verdens beste fighters stått og instruert for de nordiske kamp utøverene. Valeri Dimitrov, Kenta Mori, Tadashi Ishihara, Denis Grigoriev og Brian Jakobsen er noen. Norge har ikke vært tungt representert men har som regel hatt en liten gjeng på plass – slik som i år.

Det er særdeles gode lærings muligheter på denne leiren. Det er innarbeidet en proffesjonell kultur på hvordan dette skal være, og som da gir best resultat, trivsel og oppplevelse totalt. Om man ikke er vant til å jobbe med høyt teknisk fokus, så blir hodet fort “fullt” her. For det handle om teknikk. Man sparrer mer enn man gjør på mange uker igjennom denne helgen også, og det er der den proffesjonelle delen kommer inn.

Happy_campers

Er man av den karakter som “legger seg på og skal vinne hver kamp” selv om det er trening, så passer man rett og slett ikke inn her. Det er utelukket et samlet mål om å bli bedre, og dertil gjøre hverandre bedre som er cluet. Man blir godt ivaretatt hele vegen, får tekniks tips og vinklinger gjennom sparring og generell teknikk trening.

Av størrelse er leiren som en middels norsk sommerleir (overkant 100), og da som sagt med fighters, og de som ønsker å lære om faget kamp. Årets instruktører var danmarks beste, Brian Jakobsen, Mathias Halberg, samt den Danske Ashihara elitens representanter Sensei Jesper Sørensen, landslagstrener, og Sempai Nicolai Hansen. Begge er fra Randers Karate Skole.

Det er Mathias Halberg ⇓ som står ansvarlig for leiren, og alt går knirkkefritt på alle punkter.

HappycampersFra Norge var Bård Brodshaug , Henrik Heyer og Christoffer Robin Bøe Horten kk med, og fra Ringerike kk Marleen Gregusson og Steffen Haukedalen. Det lille norske laget hadde forskjellige agendaer ettersom hvor man er i treningen. Fra å være utøver til å være instryktør, og selvsagt det å knytte ytterligere relasjoner med svenske og danske utøvere og apparat.

Mellom all treningen var det bespisning. Dette må man utheve, for her var det virkelig lagt ekstra innsats for å få noe mer enn den “vanlige leirmaten” ikke bare smakfull og delikat, men også næringsrik mat – laget for fighters! Leier avgift på 450,- er som om det skulle vært gratis – målt opp i mot hva man sitter igjen med. Da både på den Karatefaglige delen såvel som den sosiale delen.

Danish Fight Camp 2017 – da må Norge stille igjen!