Fredrikstad-Oslo-Ringerike!

Fredrikstad_Shin2016Som flere og flere vet fungerer Oslo Shinkyokushin i som et godt knutepunkt i region Øst. Dette ble godt benyttet onsdag 17. Februar hvor Fredrikstad, Oslo og Ringerike møttes for å dele felles interesse – Shinkyokushin Karate!

Det var ikke kun en treningssamling, her var det også lagt opp til en gradering, ettersom den planlagte til jul 2015 måtte utgå.

Lite tid og en stressende hverdag er amatørens last, men det er ikke rent lite man kan få til om man vil!

Dette er meget treffende for de to nyeste tilskudd man har i region Øst – Fredrikstad og Oslo. Det må ikke være svært og flott, så lenge det er solid. Dette har man jobbet etter i lang tid, og det ser man bærer frukter. Gruppene starter i det små, bygger fundament og reiser seg skate men sikkert.

I lokalene til Oslo karateklubb er det virkeliige flotte forhold! Her har man to Dojo`s og alle fasiliteter som man måtte ønske. At man er så heldig å få leie her er i største Budo ånd takk til Oslo Karateklubb.

Onsdag 17. Februar var det som sagt klart for en samling / gradering. Med instruktører fra Ringerike, så delta man gruppen i to, hvor den ene fikk grunnleggende basic trening, og etterhvert gradering. Mens den andre fikk en innføring i Bunkai bruk via Kata.

K_UlvDette med Bunkai er en spesiell setting, for det vil varierer enormt fra person til person hva man ser de forskjellige ting i Kata kan bety. Vi i Kyokushin karate er også oppdratt på den måten at alt som blir sagt – ja sånn er det og ingen rom for tolkninger! -ja helt til vi kommer nettopp til Bunkai da! Da er det stikk motsatt. Etter å bli intodusert til denne tenkemåten så er det opp til den ekelte utøver å “lese” Kataens innhold etter hva han eller hun tror dette kan være, dog ikke før man er godt oppe i systemet og har/bør ha grunnlag til dette.

Denne gruppen fikk dette prensentert av Sempai Marleen Gregusson, som måtte legge akkurat dette frem for graderingspanelet for en måned siden.

Fredrikstad_Shin2016 – Kopi (4)På den andre siden av (den flotte Dojo`n) drev man på med grunnleggende basic trening, 10,9 og 8 Kyu. Her fikk man (uten om å vite det) en runde med det som ble gjennomgått på trener samlingen i Horten for 14 dager siden. Nå var det nå slik at det var noen i gruppen som var i Horten også, men det kunne jo tenkes at dem ikke hadde fått med seg alt så da la man på.

.

Fredrikstad_Shin2016 – Kopi (2)Det ble en solid gjennomføring, og ale i gruppen jobben hardt fra start til mål. Gruppen var en blanding av Oslo og Frerdrikstad. Fra Fredrikstad skulle også fire stykker til gradering, siden det ble forhindret med sykdom og jobb til jul 2015. Basic var hovedtema, men Kata ble også meget sterkt vektlagt. Gruppen fremstod som en sterkt greuppe i sine fremføringer, og når man presser seg så hardt i basic at man brekker seg på Yame, ja da kan man vel neppe klage på spiriten!! 🙂

.

Fredrikstad_Shin2016 – KopiI tillegg til å vise det man konkret hadde til sin grad, var det også sli at man fikk “små dryss” i form av tips og veiledning om hvordan man skulle forbedre dette ytterligere med tiden. Til sin store glede ble det da registrert at flere av disse pointers greide faktisk gruppen å plukke opp der og da, og mer eller mindre bruke dem utøver i testen.Etter en god økt, brekninger, mye svette og kiai`s var det hele unnagjort. 3 stykker til 9.Kyu og en til 8.Kyu, det var bare å gratulere!

Etter dette var dt dog ikke helt slutt, da kokte det i garderoben om fremtidige planer, i form av videre utveksling, oppfølging og samlinger i regionen – det blir fort slik når energiske sjeler møtes!

Vi ser frem til neste runde, og kan bare takke alle som var til stede på dagen!

“ingen trener uten elever, og ingen elever uten trener!”

Osu!

cropped-nko-web2 – Kopi