Instruktør samling NKO 2016

2016_nko (27) – KopiMed godt over 40 deltagere fra hele landet ble årets instruktørsamling en solid beskjed om at NKO er i utvikling, og det på et bredere plan enn hva man kunne tenke seg. Etter den faglige gjennomføring – for ikke å legge til fysiske! – er det dog klart at organisasjonens arbeid og hyppige deltagelse på internasjonale eventer med høyere nivå gir frukter. Helgens leir var meget godt organisert med flotte fasiliteter, Horten kk med Bård Brodshaug i spissen setter en upåklagelig ramme.

2016_nko (16)Faglig råd, med ←Erik Andres Helin Sensei som leder satte agenda for helgens innhold.

Det var et fokus som gikk på å bygge opp bredden i organisasjonen. Instruktørene skulle trenes. -og det langt fler enn tidligere hvor man har spisset toppen. Nå valgte man å strekke seg ut til bredden, fordi man vet at det står ukentlig mang en instruktør rundt om i klubbene som ikke innehar Dan grader, og en årekke med kompetanse. Det anes også at det faktisk er flest av nettopp disse. Å lløfte bredde,vil løfte hele organisasjonen og til slutt spissene.

Gjennom tre økter fikk man servert flere tankesett man kan benytte seg av, for å øke antall måter å angripe basic og kata læring på. Det å etterape seg et mønster eller Kata gjør ikke sitt til at man blir en bedre Karate utøver. Å herme etter teknikker og mønster – det samme. De verktøy som ble jobbet med i helgen er nettopp systemer og arbeidsmetoder som sikrer kvaliteten og gir det klar beskjed om du virkelig  “kan” eller om du faktisk går på autopilot som er vant til å etterape.

2016_nko (31)Disse verktøy, mesterlig presentert av Thomas L Nilsen, ←Nils O Dybsdal og Erik A Helin Sensei`s sikrer det man vil ivareta samt utvikle. Det økende fokus på at instruktører må TRENE mer selv er en agenda som setter seg mer og mer. Man må ha kontakt med dette man gjør, og blir man ikke testet selv til tider så faller kvaliteten her som i alle andre sammenheng. Dette er en selvfølge når man tenker seg om, men det er lett for at man blir stående “fast” i en stilleståede instruktør rolle, og gjør man det over tid vil utfordringen øke med dette å holde kvalitet og fysisk form.

Teknisk, fysisk og spirit!

Det ble til tider kjørt godt med jobbing, og det er ikke fritt for at flere måtte ned i kjelleren på andre økta som var etterhvert svært fysisk -om man ville..og det ville man! Og her har man et poeng igjen. Man glemmer faktisk fort hvor hardt det er å gå 8 teknikkers kombinajoner mens man skifter stillinger konstant – og spesielt når man tilfeldig dupper innom en som heter Kiba Dachi mistenkelig mye!

2016_nko (25) – Kopi

En samling som gjorde et betydelig løft på flere måter, og med i snitt drøyt fem utøvere fra klubbene, og at alle klubber i organisasjonen var representert samt “filialer” også er veldig bra!

Stor takk til alle som møtte frem og ikke minst de som sto ansvarilg på en eller flere måter!

2016_nko (3)