Fight camp Sverige – med Norge på plass

2012Sve_mai (16) - KopiLørdag 12 mai og 13 mai, Göteborg var det klart for Kumite samling, med Keiko og Sverige i spissen. En liten delegasjon av norske utøvere fra Region Øst var også representert. Dette var en unik mulighet til å få inputs og lærdom fra eliten i Sverige. Sverige er et av de få land som har vist seg gode nok til å hamle opp med de dominante Øst blokk nasjonene. bare det i seg selv forteller mye. Sverige har lenge hatt utøvere i Europa toppen, og i tillegg er bredden meget god.

←Magnus Hanssen, Svensk landslagstrener.

Lørdag 12 mai, 2012

Sammen arbeidet gir et godt utbytte, og spesielt i antall aktiviteter, men også i det rent sportslige utbytte selvsagt.

2012Sve_mai (21) - KopiFra Sverige var det fighters fra hele landet, og treningen ble ledet av Sempai Magnus Hansen fra Keiko, landslagstrener i Sverige gjennom mange år.

Dagens første økt ble en god fysisk økt, og mye jobbing på forskjellige typer padding. Øvelser fra små fokus mitts, til større, for så til slutt å ende opp i full beskyttelses drakt! Dette er knallhard jobbing. Med å kle opp en person i denne drakten beholder man tanken på at det faktisk er en person der, i motsetning når man bruker et kjempe skjold.

←Svein Olaf ready for boardig!

2012Sve_mai (13) - KopiNeste økt var det Steffen Haukedalen som hadde ansvaret for opplegget. Etter en oppbyggende start, ble det jobbet med forvarsdriller og rytmetrening. Etter dette fulgte en håndfull utradisjonelle øvelser som skulle skape stress elementer av forskjellige slag. Og sakte men sikkert så beveget man seg i retning av sparring, som også ble utslaget den siste halve timen. God innsats fra alle de fremmøtte må berømmes, for det var en betydelig mengde arbeid som ble lagt med der i dag.

.

Etter en rask dusj var det klart for en liten teori sekvens av Sempai Magnus, hvor man tok for seg menneske typer, og hvordan likheter og forskjeller spiller ut i det daglige og inn i vår Karate verden. Meget interessant innslag, og en god avslutning på campen første dag.

Søndag 13 Mai. -Keiko Dojo

Denne dagen ble det satt opp et program som virket langt mer inntensivt og hardt enn dagen før. Og det ble naturlig nok litt spenning knyttet opp til dette. 3 treninger på 45 minutter med 10 min hvile imellom var det som skulle bli dagens utfordring. Hardt nok ble det, som det skal være, men det hele var satt meget godt i sammen av Sempai Magnus Hanssen.

2012Sve_mai (9) - Kopi

45 min ble innledet av Sempai Hanssen, med oppvarming og snedige teknikk/kombinasjons trening. Etter noen forskjellige varianter gikk man over i sparring, som ble kjørt tiden ut. Så var det ca 10 min hvile, litt væskeinntak og folk kom seg litt “ned igjen”

2012Sve_mai (29) - KopiNeste 45 minutter ble innledet med oppgave sparring, hvor man gikk fra øvelser av forskjellig karakter som man måtte løse. Mye av “svarene” lå i og komme litt ut av seg selv og sin faste form, samt det å oppdage signaler på sin partner, som selvsagt skjulte dette etter beste evne. Mer sparring, og nå i vektklasser damer, lett, mellom og tungvekt menn. 10 min hvile.

←Jimmie Collin & Bård Brodshaug Sempai`s

Siste runde la man den fysiske delen litt til side og startet med å jobbe med posetiv feedback i de forskjellige gruppene. Så tok man frem mental trening. Sempai Hanssen bygget opp en liten platform som gav utøverene en idè og hvordan dette med mental trening henger sammen, og hvordan en Karate utøver kan benytte seg av dette.

Som en fysisk (og mental) test på dette, gikk man over i Tameshiwari trening.

2012Sve_mai (11) - KopiAlt fra teknikk, en forespeiling om hvodan pressen er tilstedet og en fysisk gjennomføring stod for tur. Meget verdifullt for de fremmøtte! Her må det nevnes at med Sempai Jimmie Collin og Fredrik Olsson som hjelpe mannskap, blir det sammen med sempai Hanssen en meget sterkt og rutinert informasjon kilde å øse av!

2012_Sve_sparring – Kopi-og så var plutselig de 3 x 45 minuttene over, og som forventet var det hardt, men det var uhørt effektivt og komprimert. En god gjennomføring ble det for alle, og selv om man hadde fått noen avlysninger av div grunner, var det gull verdt for de som var til stedet denne gangen.

 

Det var en mør men meget fornøyd norsk gjeng som kjørte avgårde fra Göteborg denne søndagen, og dette blir det mer av enkelt og greit!

Osu Fra Norge!  (bildegalleri her)