Treningsleir – Fana Karateklubb 14/15 November

2014FANA_camp (3) - KopiEtter mye om og men var det endelig klart for en treningsleir i Fana KK med besøk fra Ringerike KK. FKK og RKK har fått en sterk relasjon med at unge utøvere fra vest har end opp på øst landet ift utdanning – og dermed koblet opp med RKK. Målet var å få til en samling i Fana, men begge parter har en særdeles tettpakket terminliste, så det var lettere sagt enn gjort, men 14-15. November var det klart for samling!!

Kumite – til flere behov.

2014FANA_camp (5) - KopiRundt om i flere klubber har det blitt økende fokus på faget Kumite. Ikke nødvendigvis til konkurranse bruk, men som en del av totalen. Det har alltid vært litt firkantet syn på denne delen, ala “Kumite – det er til konkurranse”. Klubber har helt klart et sterkt ønske at de skal bli langt mer teknisk og utviklende i sin Kumite del, samt en første prioritering: unngå skader! 

.

De siste år har man følt på at det har litt vært dalende interesse i konkurranse i Norge, og det over hele Karate linjen. En annen ting er at noen også har generasjon skifte i miljøet som gir «dårlig avling» til man får dyrket de nye opp.

2014FANA_camp (6) - KopiI disse periodene er det viktig å fylle på med kompetanse så de som kommer opp faktisk er konkurranse dyktige når de ønsker å dra på stevner. I tillegg er behovet for å oppdatere og trene kamptrenere i klubbene også et fokus. De som ofte er med barn og ungdom rundt og holder mye av kamptreningene i klubbene. Disse må også få sin del oppfølging og oppdatering.Dette er fokus som har vært tellende den siste tiden, og som har vært felles tema på samlinger i Øst, høstleiren på Finnsnes og nå helgsamlingen på Fana.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFana Karateklubb med Sensei Ingrid i spissen er en særdeles varm klubb. Tydelig preget av Sensei`s varme personlighet var det en åpen og superposestiv gjeng som var på plass denne helgen. Det var som sagt lite fokus på konkurranse fullkontakt, men dette med å forstå kamp som fag, som en del av totalen var clouet. Hvordan man kan jobbe med å bli bedre i kamp uten å bli skadd, hvordan man kunne få verktøy i form av driller og øvelser til å bli bedre. Hva med graderings kamp? -joda her også!

.

Fullkontakt Karate, en får vondt – men man blir ikke skadd.

2014FANA_camp (10) - KopiHelgen var derfor preget av å vise frem måter å trene kamp på som utvikler en, og da må man langt forbi det å stå å mæle på en pute i 10 minutter og løpe bakkeløp. Her er det hodet som må tas i bruk, og gjennom drilling og rett fokus fikk man se hvordan de lærenemme fant riktige verktøy som sparte energi, fikk frem riktig teknikk og som igjen partneren konstaterte. Når dette er på plass, da bygger man fysikken opp under det.

.

Dette er ikke noe man har funnet opp her og nå, men når man jevnlig blir rådet til det av verdens enere fra Japan, Bulgaria, Romania og Sverige bør en ta hintet.

2014FANA_camp (1) - KopiMed nevnte fokus på det å legge igjen noen spor om hvordan man kan trene opp det fysiske smart, fikk alle også merke noen meget uforutsigbare øvelser som går under betegnelsen «kreativ galskap» i noen av disse drillene inneholder det elementer av hurtighet/frekvens, tung styrketrening, teknikk, omstilling, vilje og Coaching. –ja, alt dette i en øvelse. Da er man oppe på et særdeles høyt nivå, hvor utøvere må mestre alt dette.

Fana kk har en utstråling som gruppe, og det å knekke seg igjennom harde øvelser – med smilet på plass er noe helt eget. Dette er ikke noe man kan fortelle folk at man skal gjøre, dette kommer når folk elsker det de gjør, sammen med resten av gjengen. Hvilke mål man har, ja det spiller liten rolle. Man jobber ærlig hver eneste gang, og belønningen kommer en dag der fremme.

Nylig hadde Fana kk besøk av Shihan Howard Collins for… (antall gange er ikke kjent) x gang. Dette er en av de virkelig store navn i Kyokushin verden, og det og ha slike personer jevnlig innom gjør også noe vesentlig med miljøet.

2014FANA_camp (8) - KopiSensei Ingrid og resten av de voksne Karatekas jobber hardt med å holde kursen støtt fremover, og viljen for å gi medlemmer all av inputs er godt ivaretatt. Dette er måten å jobbe seg fremover på, selv om det koster mye i tid og energi. Bildet er av Sensei Ingrid, i et så svett lokalet at det dugget momentant på fotolinsen!

Når man ser de rundt seg vokse, da får man tilbake det man har lagt ned av tid og arbeid….og da gjør man det igjen og igjen og igjen the Kyokushin way! Varm takk til ALLE som deltok denne helg og ga av seg selv! Osu!

Noen av helgens helter er på plass ↓

2014FANA_camp (2) - Kopi