Spontansamling NKO reg Øst September!

2014_NKO_reg_sept (18) - KopiSpontansamling NKO region Øst September!

Tradisjon tro så har Region Øst en vane å tromme sammen samlinger via kort tid, og det på sms basis. Man skulle tro at dette gikk utøver oppmøte og deltagelsen, siden man tar det på sparket. Men som alltid, det er ikke rent lite interesse som beveger seg i regionen som gir positivt utslag. I løpet av noen sms og et par – tre dager dukket det opp over tyve stykker på en søndag i høstferien!

Denne gang gikk det for seg i sparring og sosialt samvær!

 

2014_NKO_reg_sept (14) - KopiDenne gangen var det ←Sempai Knut Larsen fra Færder som lot sms gå avsted uken i forkant, etter litt frem og tilbake som alltid var det klart for en samling på Ringerike. Dette ble av praktiske grunner lagt til den faste fri treningen som er på Ringerike alle søndager i året. Etter som jungeltelegrafen gikk, hang Horten seg på. og likeså Oslo gruppen – og selvsagt Ringerike som var der fra før! Høstferie eller ikke, folk kom fra nært og fjernt.

.

Klokken tolv presis gikk første slaget av gårde, og dette innledet to timer sammenhengende sparring på kryss av nivå, vekt, erfaring, alder, kjønn og fysisk form! Rundene man kjørte har enorm variasjon, og dette er noe av poenget. Når man møter andre er dette med utbytte helt avgjørende. Går man “safe” og gjør det man alltid gjør ja da blir det til det da – år etter år.

2014_NKO_reg_sept (30) - KopiKlubbledere og en håndfull internasjonale fighters gjør sitt til at dette blir mer enn bare repetisjon, her får man også noen nyttige oppdateringer og eventuelt ut luking av uvaner som ikke lønner seg. I tillegg er det alltid rom for litt coaching fra sidelinjen og tilbakemelding er et nøkkelord. Alt for mange innbitte konkurranse miljøer er dårlige på dette, fordi man er ubevisst så opptatt i at en selv eller sine egne skal lykkes. Men da utvikles det heller ingen ting av vesentlig karakter heller, selv om man måtte sitte på en stamme av folk og skulle ha betydelig midler til disp.

←Sempai Bård / Horten og Malrleen Rkk

.

På disse samlingen har man et stort fokus på egen utvikling. Det er slik at her får man retningslinjer av de med erfaring, men det går på hva den enkelte utøver har som fordel å jobbe med. Dette vil si at man trer ikke er mal over hodet på alle som skal være slik og slik. Dette vet de med erfaring at ikke vil passe alle, så her er det fokus på: hvem er du, og hva passer deg best. Så utvikles dette til det optimale.

2014_NKO_reg_sept (28) - KopiSosialisering er kanskje det aller viktigste. Uten samværet og gleden i å ha andre å dele dette med vil det før eller siden begrense seg – og det vil si helst før. Dette ser man ofte på antallet, og det bør ringe en bjelle om man kun har den harde kjernen hver gang og ytterst sjelden noen vekst eller rullering i gruppen. Det finnes faktisk de som ikke evner å gjennomføre kampsamlinger på kryss av nivåer, og sitter igjen en brøkdel av utbytte i alle sammenheng.

For de som ikke var i toppform var det selvsagt også plass! Her var det bare å ta litt pause i mellom rundene, så man kunne gå på igjen ren i teknikken og holde seg selv og sine kamerater skadefri. Det finnes knappes noe viktigere enn dette.

2014_NKO_reg_sept (25) - KopiEtter to time i lystig lag var det tid for å gi seg, og det med en skikkelig god følelse i kropp og hodet! Denne følelsen er den som gjør det mulig å holde spontan samlinger, det er denne god følelsene som gjør at man tenker: Ja visst pokker skal jeg det! – når det plutselig tikker inn en sms ” Osu! klar for litt sparring til helgen eller?” 🙂

Takk til alle som møtte! ↑Egil / Oslo, Svein Rkk, Jarle / Rkk og Kjell Rkk, Alle høyaktuelle til Årets Old Masters Kyokushin Cup

2014_NKO_reg_sept (4) - Kopi

2014_NKO_reg_sept (23)2014_NKO_reg_sept (26) - Kopi

2014_NKO_reg_sept (6) - Kopi2014_NKO_reg_sept (12) - Kopi2014_NKO_reg_sept (8) - Kopi