Fredrikstad Karateklubb Shinkyokushin – Hajime!

Fredrikstad_Shin_2014 (5) - KopiTorsdag 4.september var det klart for oppstart i NKO sin nyeste etablering, FKS. Med egen innsats og litt back up fra Ringerike var det et ungdomparti og et voksenparti som skulle til pers denne torsdagen. Kristian Vinje og Andrè Nilsen  fra FSK og Svein Olaf Bennæs og Steffen Haukedalen fra Rkk tok i mot de spente som skulle prøve fullkontakt for første gang..

.

.

Hva kan man forvente seg av Karate interesse i Fredrikstad? Det var nok det største spørsmålet torsdag 4.september. Vel bare en måte å finne ut av det på. Det finnes ikke fullkontakt Karate på denne siden av fjorden, så det i seg selv er oppsiktsvekkende. Men når det er sagt så er det ikke bare å starte opp helt ukritisk heller, man må ha ting i orden for det første. Har man en etablert klubb så er det ikke så sårbart om man skulle få et beskjedent inntak, da kan man allikevel fokusere på de som allerede er i klubben, og det er alltid nok å gjøre i en klubb. Når man starter opp en ny klubb der i mot, ja da må man jo få noen til å komme..

Fredrikstad_Shin_2014 (9) - Kopi

God jobbing på forehånd gjorde seg godt betalt på denne dagen! Etter litt forskjellig oppfatning av når klokken var 18.00 var ungdoms partiet fullt så og si første dagen! Her var det satt et maks antall, dette fordi man ønsker å drive seriøst og skal kunne følge opp Fredrikstad_Shin_2014 (6) - Kopialle man tar inn. Dette er et betent tema i kampsport Norge hvor noen har en ukultur på å stappe lokalet fullt, få inn kontingent å la det stå til. Men slik ønsker man ikke å drive i NKO så den saken er grei.

En lett blandet intro økt ble gjennomført, og det som kanskje var aller mest oppsikt vekkende med dette partiet, var at det kun var en gutt – resten jenter! Det pleier jo å være litt omvendt..

 

Fredrikstad_Shin_2014 (32) - KopiEtter ungdom så kom voksen gruppen inn. Og her var det også en flott gjeng. Positive i møtekommende folk som ikke var redd for å ta i et tak! Og det skulle vise seg at det var flere i gruppa som hadde sparket og slått litt fra før. Erfaringen i gruppen var spredt, men alle tok i det som stemte for dem – og det er jo hele poenget. Økta ble også her variert, og siden det var flere med litt erfaring var det på sin plass å vise ,jobbe og forklare hva fullkontakten egentlig er. Siden mange hadde sett teknikkene fra før, gikk det vel så mye på utføre dem på fullkontakt maner.

En glad svett gjeng pustet ut etter endt økt, og skal man dømme etter det inntrykket har man en temmelig solid gjeng som nå går under navnet Fredrikstad Karateklubb Shinkyokushin!

Fredrikstad_Shin_2014 (27) - KopiFredrikstad_Shin_2014 (18) - KopiFredrikstad_Shin_2014 (28) - Kopi