U-22 Shinkyokushin European Championship 2011

 back to  www.haukis.com

 

Male results and finales

Female results and finals

Med norske øyne

 

Vi er og skal være utrolig stolte etter denne dagen. Det at lille Norge har med tre utøvere i U-22 er ingen selvfølge,og ser man litt på hvilke rammer,forutsetninger og hvordan det store bildet er, forsterkes denne stolthets følelsen.

Referat og video ligger lengere ned...

 

 

 

U-22 er "nytt" som eget stevne,og dette var den 3.utgaven. De to foregående har blitt avholdt i Litauen,mens denne gangen var det Polen som var verdsland.Turneringen i sin helhet ble sendt LIVE på internett,noe som blir mer og mer vanlig.

Hvem er med?

Det er en overveldende menge utøvere fra østblokk landene,og det er totalt sett kun en håndfull utøvere som kommer fra de andre nasjonene i europa. Ta som eksempel +85kg klassen totalt 19 utøvere to utøvere utenfor østblokk landene,Martik Skogmo Rkk, og en dansk utøver. -80kg, 16 utøvere 3stk utenfor østblokk nasjonene.Vi legger litt vekt på dette,fordi da ser man viktigheten at man faktisk stiller. Noe som virker at flere nasjoner velger å ikke gjøre av samme grunn som nevnt. De domminerende nasjonene har en enorm bredde,og naturlig nok et meget godt nivå.Som man vet så skoleres utøverene her fra barn av rett til fullkontakt,som igjen vil si at en 22 åring fra dems ståsted har gått mer fullkontakt kamper med et tøffere reglement enn det man har i Norge som 30 åring.

Godt meriterte utøvere

Det norske laget bestod av Tina Johansen Rkk, Martin Skogmo Rkk og Kenny Andersen Færder kk. Lagledere var Anne Therese Færder kk og Svein Olaf fra Rkk.

Martin og Kenny var begge debutanter,mens Tina her et års fartstid på matta. I de respektive klassene finner man utøvere med EM plasseringer i fra junior og senior, forskjellige Open turneringer og flere med VM erfaring!!

Martin Skogmo stod ovenfor Polsk motstand..Maciej Matusewich. Han kommer rett fra VM,og før dette tok han 2.i Danish Open,og han har bl.a 3.plass fra senior EM i 2009. Martin debuterer i fullkontakt. Kampen blir langt i fra det man skulle tro ift merittene som ligger til grunn. Polakken får ikke tak på martin som svarer opp på alt av hva som kommer. Polakken varter opp med "døds-rulla" som Martin parrerer alle av.Polakken setter også noen høye slag som treffer ureglementert,og kampen stoppes en stund før man kan fortsette.Tiden går ut og det må kjøres forlengelser som holder samme tempo og hardhet.Etter 1 Hikiwake ender det polakkens veg,men det skal sies at dette satte sterke spor.Martin gjør en kjempejobb som blir lagt merke til,og sammen med Martin skal teamet hjemme i Dojo`n få skryt. Robin,Ronny,Svein og Johan -alle gode sparrings partnere som ofrer seg.Maciej Matusewich ender opp på 3.plass totalt i en meget sterk klasse.

Kenny Andersen fikk også steinhard motstand,og det fra nr. èn nasjon i europa Litauen.Dette ble en stor oppgave for Kenny,som måtte se seg slått etter at den litauiske utøveren fikk inn waza-ri. Men tatt fra forutsetningene så er det inkke noe annet en godt jobbet. Oppkjøringen fikk seg en nesestyver med 2 ukers sykdom,og selv om formen har kommet seg så er dette en typisk "dritt følelse" å lage ekstra nerver av...som man ikke har nok av det i sitt deby stevne!

Tina Johansen fikk Ukraina i mot seg i første kamp,og det ble en fysisk batalje. Ekstra rundene kom og ingen gav seg,som medførte at man måtte til vekt for avgjørelse. Her var den Ukrainske jenta så mye tyngre at seieren tilfalt Tina!

Neste kamp var mot en tidligere bekjent fra Litauen,Emante Leliukaite.Emante har 3.plass fra senior EM 2011,var VM deltager i oktober m.m. Hun hadde også fått walk over som ikke gjorde saken noe bedre med norske øyne. Emante er sterk..og dette ble en hard kamp som Tina fikk føle presset fra første sekund. Hun klarer allikevel å få til en hikiwake,men i den forlengelsen blir det tungt,og Emante vinner etter en god kamp fra hennes side.

Emante Leliukaite går hen og vinner U-22 2011! Og i finalen tar hun rotta på ungarske Helga Toth som var storfavoritt etter sist års seier i klassen samt vinst i Danish Open september,og Branko Memorial for 14 dager siden.

Vi er stolte av å stille med utøvere i dette selskapet,og vi ser at når vi får forbredt oss godt så holder vi mål. For Martin og Kenny er det å håpe på at dem fortsetter å utforske verden,og Tina som har noe rutine skal bli med på vegen sammen med flere andre som er på veg inn!

bilder kommer..

 

www.haukis.com