6th Swiss Open jr  14.mai - 2011

Swiss Open 2011 pre

Utøver ref Johan O Kjørstad

 

Swiss Open videos!

 

 

Presse dekning

Det har kommet noen opplysninger fra Sveits,og som ventet og håpet er det harde gode tak,med norske prestasjoner! Stevnet har blitt 1,5 time forsinket,og det er klart dette preger dagen.

 

 

Swiss Open jr 2011 er over og sett med norske øyne skal men være godt fornøyd! Et poeng man skal understreke er at man kan stille med tre debutanter internasjonalt i tillegg til de som har vært der før.Og dette vil si at man (Nko)nå sitter med en gruppe på 10-12 utøvere på +/- 18år med internasjonal inngang!

Vanja Strand

Lone Vaage

Kristin Nore

Cherister Karlsen

Johan Olav Kjørstad

I Sveits går man med et bedre utviklet reglement for jr mtp inngang til ren fullkontakt. Her er alle teknikker tillatt,her kjører man med forlengelser og i de eldste klassene er man kvitt all "bagasje" ift beskyttelsesutstyr. Og skal Norge ha noen reell mulighet for å hevde seg,eller greie seg internasjonalt så er turneringer som dette med de erfaringer som her blir gjort avgjørende!

Swiss Open er en godt besøkt turnering med et stort spekter av utøvere.Her er ennå ikke avstanden mellom elite nasjonene rukket å bli så stor som den er på seniornivå,men den er utvilsomt merkbar. Litauen,Bulgaria,Kasakstan,Ukraina og Russland er èn side av "saken" mens de nordeuropeiske landene blir mer identiske med Norge i nivå og adferd.

Norge fikk møte litt av hvert i årets utgave,og den totale gevinsten ble etter endt dag 2 bronse og en gull på fem utøvere! -og merk: dette er om man utelukket kun skal kikke på plasseinger som gevinst.

 

 

Norge på topp!

 

Christer Karlsen gikk videre etter å ha vunnet mot Sveitsiske Sandro Gabathuler og neste motstand er Jimmie Pellister også fra Sveits..

Gull til Christer Karlsen! Etter en forlengelse i finalen mente 3 dommere at Christer hadde vist nok,noe som motstanderen fra Sveits bar preg av etter å ha blitt jaget,og prikket ut med sikre treff. Spesiellt innvendig lowkick satte spor som man ikke kunne ungå å få resultater av!

 

De norske jentene har kjempet seg igjennom sine kamper,og til å være internasjonal deby er man godt fornøyd! Det presteres under press som er lang høyere enn hva man er vant til,og

her er det bare å glede seg over at jentene står kampene ut og veksler med de beste,selv om det ikke ble  rent bord resultatmessig,så knep Norge en bronse her! Etter en lang dag endte Vanja Strand  opp med bronse og det etter å ha  kjempet seg igjennom samtlige forlengelser før vekta avgjorde til den russiske jentas sin fordel. Og husk: i Norge kjører man IKKE forlengelser,så dette lover meget godt!

 

Vanja Strand på 3.

Johan 3.plass

Johan Olav Kjørstad ble sent på ettermiddagen stoppet av Yanev Nikola fra Bulgaria på gode 90kg. Nikola er regjerende bulgarsk tungvektmester,og offisiell landslagsutøver for Bulgaria. Har også 2.i Romanian Open og kom på pallen i Swiss open 09. Kampen gikk ut tiden,men som man skjønner av merittene så ble det Bulgarsk seier. Men dette er utøver av kvalitet som ligger over senior i Norge,så å stå tiden ut er den seier man kan få i dette sammenheng. Og Johan innkasserte sin 2.bronsemedalje i Swiss Open totalt! ( Nikola vid )

 


Hit Counter

www.haukis.com