Harstad Karateklubb

Kyokushin Karaten er nok ikke den som spres mest i Norge desverre, spesielt i sammenheng med alt som er “nytt og gromt” Men det er noen som følger Oyama Sosai`s misjonering og sprer stilen vår videre…

 

 

Det har vært Karate virksomhet en stund i Harstad, mens selve klubben ble stiftet i 2012. Og det er noen kjente navn å finne i rekkene, for ikke å si i spissen som klubben. Sempai Bjarne Rafaelsen er å finne der, og da vet man at ting blir gjort på skikkelig måte! Men Harstad er ikke “alene” der oppe i nord, og det er koblinger som gjør at dette blir en realitet. Tromsø Karateklubb har en finger med i spillet, for ikke å si en arm eller et ben! Harstad KK blir en klubb sterkt tilknyttet Tromsø, og sammenarbeidet har foregått over en stund.

Klubbene har allerede hatt flere utvekslinger, og der står det ikke på om avstander, sur vind eller hva som måtte komme – Kyokushin skal frem uansett! Kikk gjerne på Tromsø KK sin hjemmeside, der du kan lese om utveksling i vår.

Og når du er i gang besøk Harstad Karate Kyokushinkai sin hjemmeside og les om deres siste aktivitet – som var i Tromsø! Og vi legger til at FB siden er også hyppig oppdatert, så der er det også muligheter for å følge med.

Sempai Rafaelsen har gått sin læretid i Tromsø for den som ikke husker dette, og det er utrolig inspirerende å se at gammelt karatevenskap holdes ved like!

 

Her ser vi et bilde fra “gamle dager” Under NM i Egersung 9. oktober 1999 deltok Elisabeth Eriksen, Bjørn Willumsen, Ronny Hansen og Bjarne Rafaelsen. Erling Paulsen var eneste dommer fra Tromsø på stevnet. Elisabeth Eriksen tok sølv i kata og Bjarne Rafaelsen tok bronse i fullkontakt (tungvekt).