Vellykket U-samling Horten!

Med Horten Karateklubb som arrangør og svenske venner på besøk – skulle det mye til at det ikke ble velykket denne helgen. Lørdag og søndag 23/24 oktober var helgen hvor et 40 talls norske og svenske utøvere var til stede og deltok på U-camp i Horten!

NKO har kommet godt i gang etter pandemi-avbrekket, og arrangerte denne helgen den 4. samlingen siden august. Det vil si at man er oppe på ca normalt nivå når det kommer til aktivitetsnivå. Helgens samling var dedikert til U-klassene, i tillegg hadde fight-trenere i respektive klubber stor nytte av å være tilstedet – noe de altså var!

Bildet tatt av Even T Haughem / Horten KK

U-klasser?

U-klassene internasjonalt er nå fullt organisert, som vil si at det er rene EM for U-klasser, hvor all tid og ressurser går til denne gruppen – i motsetning til å være “pause-fisk” i et senor EM. Er det nok utøvere til dette? Svaret er JA: EM i Romania i november har 435 påmelde utøvere i klassene Kadett (2005-06) Junior (2003-04) og Youth U21 (2001-02-03, 18 år på stevne dag) 435 utøvere forteller om hvilken satsning det er på disse aldersgrupper, og verdt å merke seg er at dette er den europeiske regionen – uten Russland, Kasakstan – som ofte er med i forskjellige Karate EM, og som trekker antall utøvere betydelig opp.

Som nevnt var Horten godt besøkt denne helgen, Modum, Bergen, Egersund, Arendal, Ringerike, Keiko, Kungälv og Horten selv sevsagt stillte med utøvere. Oppmøte var upåklagelig, selv om man i forkant fikk meldinger om at det muligens kunne bli litt beskjedent.

Kartlegging av nivå

Nivået var naturligvis varierende, så endel av “jobben” var nå også å karlegge litt – av to grunner. En for å tilpasse helgens trening best mulig, samt for videre samarbeide. Gjennom helgen jobbet man med forskjellige utviklende øvelser i kampsammenheng. Linket opp til hvordan internasjonal fighting foregår per i dag. Som topp formidler til dette var Magnus Hanssen, Sveriges landslagstrener.

Magnus Hanssen i aksjon

Hovedtyngden lå på lørdagen, men selv på søndag var det meget godt oppmøte og ikke minst innsats! Lørdag kveld var det fra Horten kk sin side lagt opp til et besøk på Peppes Pizza, som også inkluderte “Kyokushin quiz” – fortsatt med like stor innsats!

Man kan bare takke alle som tok del i denne eventen, mange reiste langt for å delta samt bidra! Takk til Sveiges kapasiteter, det er vårt vindu til Europa – og ikke minst takk til arrangør…

Det er alltid hyggelig å komme til Horten!