Norges EM-lag 2011

EM nærmer seg med stormskritt,og aldri tidligere har Norge sendt en større delegasjon. Litauen er verdsland,og har god kapasitet til å få et sterkt arrangement. De er en stor organisasjon og besitter det apparatet som skal til for å avvikle et stevne av denne karakter.

EM har ikke rykte på seg for å være så storslått som man kanskje skulle tro,men det ligger mye i det at arragører byttes jo hvert år som vil si at rutiner ikke kommer en til gode som om man f.eks arrangerer en Open stevne årlig. Men for all del,det er ikke slik å forstå at dem famler i blinde av den grunn.

EM 2011 har en ekstra nerve i seg pga at det er VM senere i år. Man har helt klart sett forskjeller mellom “VM” år under EM og ikke.

Christer Karlsen

Finnsnes kk/Norge

Johan Olav Kjørstad

Ringerike kk/Norge

Norge sender i år fighters i herre- og dameklassen samt en god gjeng med juniorutøvere. Dette har vært et langsiktig mål. Og ser man på de som skal delta,så har alle som en ligget på toppen i Norge samt at alle har konkurert internasjonalt de siste årene. Men dette vil ikke si at man ser for seg pallplasseringer i fleng under EM. Det man ser for seg er at man,Norge sender et godt habilt lag som gjør sitt beste ut i fra den hverdagen man har,høster erfaring å ta med hjem,utvikler seg på alle måter. Totalt sender Norge 7 utøvere til årets EM,og det skal sies at flere står på trappene for å bli med til neste år!

Norge står også sterkt på dommersiden hvor man har fire stykker som skolerer seg og utdanner seg videre innenfor dommertermen. Som om ikke dette er nok har Norge tre coach`er og et solid støtteapparat/tilskuere med seg ned! Totalt snakker man da om 20-25 norske i følge!

Dette vil si at allerede her har Nko som organisasjon gjort en kanonjobb,og alt som turen fører med seg fra nå….det er bonus!!