Shin Norway

NKO / Shinkyokushin Norway. Det er enorm aktivitet i Shin Norway, regionalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Det er sterke bånd i organisasjonen gjennom alle disse ledd, og det gjør at man har enorme ressurser, selv om man i utganspunktet kanskje ikke er så stor her i Norge. Dette er faktisk grunnen til at Shin Norge kan varte opp med de absolutte beste instruktører som finnes i Fullkontakt Karate Kyokushinkai. Direkte relasjon med Karatens hjemland Japan, samkjørt med nye opplæringsmodeller nasjonalt, legger man føringer for et langt mer utviklede, oppdatert og aktivt miljø enn man tidligere har sett.

(klikk bildene for mer..)

NKO med god gjennomkjøring i Spania – IFK VM 2022

Helgens IFK VM i Spania er over – for alle norske, og det ble gode gjennomkjøringer for alle i et noe blekt VM. VM var redusert i forkant, og ble redusert ytterligere ila helgen på utøvere, og det hjalp ikke at det ble rotet med trekninger og informasjon. Uansett, man var der for å fighte – og det fikk man!

NKO Deltar i “The 6th IFKWorld Championship” 2022

4-5. Juni deltar NKO og andre norske i IFK VM, avholdt i Spania. Normalt sett er nivået i dette VM skyhøyt, men grunnet krigen i Ukraina – full boikott av alle Russiske utøvere, ender det opp med et VM – snudd på hodet. I lys av dette, så kan det faktisk vanke norske medaljer.

NKO i Stora Höga Open 2022

Så var det klart for Stora Höga Open, som avholdes i Sverige ikke langt fra Gøteborg. Dette er et bredde stevne som geografisk ligger meget gunstig til for region øst, og som har vært fast på kalenderen i flere år.

SKK Fight Camp 2022, Sverige med NKO

Helgen 8-9 April var det SKK Fight camp i Bosön, Stockholm, Sverige. Bosön er Sveriges toppidrettssenter, et uikt møtested for eliteidrett og utdanning. Og det var akkurat det man fikk inntrykk av under helges camp – med og av Sveriges landslagsutøvere og apparat!

NKO I EM i Polen 2022

NKO Shin Norge var på plass med tre utøvere, coacher, presse og samt to dommere som alle hadde en travel lørdag i et møte med Europa og verdens beste utøvere innen fullkontakt Karate.

Mesterlig NM 2022 arrangement av Bergen Karate Klubb!

Lørdag 25. mars var det klart for NM – og med tanke på hva pandemien har gjort, så betød NM noe mer enn bare det som skjedde på matta. På matta var det sånn sett lite forandringer, friske oppgjør i de eldste jr klassene+ tekniske dameklasser i MB.

Årsmøte og instruktørsamling 2022!

Helgen 18-20. mars var det årsmøte og instruktørsamling for NKO sine medlemmer. Noe sykdom forhindret noen i å komme denne gangen (god bedring til de) men ellers var alt på plass for en særdeles lærerik og utmerket Karate-helg i Horten!

NKO på Danish Fight-camp 2022

Etter et år nede så var det klart for den årlige Danske Fight Campen i Kjøpenhavn. Årets utgave holdt noe lavere nivå enn normalt, men langt over norskt nivå som alltid. NKO var på plass, og det med utøvere fra flere klubber.

Fight Camp Romania 2022

Helgen 18-20 Februar var det klart for den årlige fight-campen i Romania. Leiren holder meget høyt nivå, og tiltrekker seg utøvere, trenere og lag i og utenfor Romania. NKO sin representant, Marleen Gregusson var på plass for å nyte godt av fight ikonet Marius Ilas / Romania, som var instruktør i år. Og her samles det kompetanse ingen i Norge har per i dag, som NKO får nyte godt av fremover!

Over 200 hundre oppmøtte

Fight-camp Norway 2022 – Bergen

Bergen Karate klubb arrangerte fightcamp helgen 18-19 Februar – som et erstattende arrangement til Kyokushin Open som måtte avlyses pga usikkerheten med Covid 19. Ikke mange -hvis noen, kan “snu på flisa” på så kort varsel og endre aktivitet. Med over 50 påmeldt til samlingen, så trenger man en kapasiitet som BKK som arrangør for å dra det av!

Solid oppmøte i Bergen!

NKO Til EM i Polen 2022

NKO sender tre representanter til EM i Polen 2.april 2022, og som alltid er det tøffe tak i vente. Som foregående EM, så er det er rent senior EM. Land som Litauen, Polen, Ukraina, Georgia har tatt EM og VM medaljer i andre Kyokushin forbund også, med andre ord NKO møter flere av de beste utøvere i Europa for ikke å si verden.

Sterke NKO prestasjoner i EM 2021

For å i det hele tatt delta i VM til neste år, må man kvalifisere seg gjennom å vinne EM. Det beskriver nivået og ikke minst hvilke høye krav som stilles til utøvere som får delta. Therese N Østebrød og Marleen Gregusson var på plass i Litauen som utøvere, Bo Vidar Larsen representerte NKO som dommer.

NKO overalt -alltid!

Lørdag 20. November, var NKO på farten, og det i stor stil. Flere klubber deltok på Lørenskog – Cup, både med utøvere, apparat og dommere. NKO’s verdier synliggjøres virkelig denne helgen, med full aktivitet på flere steder på alle nivåer!

NKO bærer mye av den totale aktiviteten i Full-contact Karate Norge

NKO i Okawa Cup Sverige 2021

En liten delegasjoen fra NKO, Ringerike så sitt snitt til å kombinere harry-tur og Karate, og resultatet ble deltagelse i Okawa Cup, Kungälv. Det var 130 påmeldte utøvere, og det ble konkurrert i Kata og Fight, lørdag til kata og søndagen var det fight.

U-samling i Horten, med Sverige på besøk 2021

Helgen 23-24 oktober var NKO på plass i Horten med utøvere og apparat. Denne gangen var det samling for ungdom fra nesten hele landet – og ikke minst Sverige! Ila helgen hadde man 40 stykker i aktivitet – som deltok sine repektive nivå.

Sverige samt utøvere fra hele Norge på plass!

NKO Fight samling i Modum 2021

Lørdag 25 september var det klart fro Modum karateklubb til å avholde fightsamling, da med fokus på U-klassene. En solid og høyt motivert gjeng hadde satt av lørdag til formålet.

NKO samling i Oslo 2021

Lørdag 11. September avholdt Oslo Shinkyokushin samling i Oslo Karateklubb sine lokalen, hvor treningen foregår til vanlig. Samlingen var ment som en Kick off for Oslo Shin selv – og selvsagt for andre som hadde tid og lyst denne dagen.

NKO Kick-off i Horten 2021

Lørdag 14. August var det klart for Kick-off i Horten. To økter var satt opp, og dem ble effektivt kjørt i ledelse av Marleen Gregusson. Reg-Øst fikk også besøk av reiseglade utøvere enda lengere unna. Egersund, Arendal, Færder, Horten, Modum, Ringerike og Oslo var representert. Det var klart for kick-off med en rumensk touch!

Sommerleier i Romania 2021

Som en av de få, muligens eneste norske – var Marleen Gregusson deltager på sommerleier i 2021. Romania avholdt sin sommerleier helgen 22-25 juli, med stort fremmøte og internasjonal deltagelse såvel som internasjonal intruktør er det ingen tvil om hvorfor dette er en av de ettertraktede leire i Europa. Som hoved instruktør – Juan Carlos Escalera Shihan / Spania.

NKO i EM, Georgia 2021

Mot alle odds, stilte NKO med utøvere i Georgia under årets EM. Veien til mesterskapet har mildt sagt vært kronglete, og det var ikke lettere når det kom til oppkjøring og trening i forkant heller. Therese Østebrød og Marleen Gregusson stilte uten norskt apparat til start under et sterkt presset – fremskyndet EM.

NKO Mini samling i Arendal 2021

Ettersom pandemien flater ut, og mulighetene ligger til rette for å avholde samlinger igjen, ble det lørdag 29. mai avholdt en mini samling i Arendal. Utøvere fra Egersund, Ringerike var ogå tilstedet, men det var Arendal som hovedsaklig stod for utøverene. Rask respons og planleggig på messenger var oppskriften på organiseringen.

Norway Fullcontact Karate Organization

Ettersom interessen øker og spørsmålene kommer oftere rundt dette, er det nok på tide å informere ift vårt, NKO sitt medlemskap i World Fullcontact Karate Organization. Dette er ikke en nyhet, selv om det muligens blir det for noen. Dette er kort og greit et paraply organisasjon som NKO er automatisk medlem, siden WKO-Shinkyokushin er medlem sentralt. (bildeinfo fra fullcontact karate jp)

God NKO innsats i tøffe tider!

Det er slettes ikke lett å holde koken oppe med Karate aktivitet for tiden, og sånn sett ikke annen aktivitet heller. Men NKO har flere gode initiativ fra medlemmer – alt fra trening i mindre skala, testing på landslaget,til internasjonale web arrangement.

Dan gradering i NKO 2020

Lørdag 5.desember var utøvere fra Oslo, Finnsnes og Ringerike på plass for å avholde Dan gradering i ledelse av Erik-Anders Helin, leder av faglig råd. Gruppen bestod av godt voksne utøvere fra Finnsnes kk, Ringerike KK og Oslo Shin. At det stod utøvere med 20-30 år i drakta klare for en gradering gjorde settingen spesiell.

Dan Gradering i Romania 2020

Når det ikke er mulig å fighte rundt om i verden pga Covid-19, ser man etter andre utfordriner. Fredag 16. oktober gjennomførte og bestod Marleen Gregusson fight-delen på sin 2.dan gradering. En fight-del som ble bestått på et betydelig nivå. Artikkelen tar for seg prestasjonen i seg selv, og litt om selve opplegget, tanken bak graderingsfight.

U-samling på Ringerike 14-16 August 2020

Helgen 14-16 August var det samling for U-klassene på Ringerike. Ungdom fra store deler av landet deltok, og utbyttet var særdeles godt for alle måter. Som arrangør fikk man bryne seg tilstrekkelig på det å avholde en samling etter gjeldende rettningslinjer, med spøkelse om å avlyse hengende over seg – men alt må øves på!

NKO – Fight Camp Danmark 2020!

Helgen 28/2 – 1/3 deltok NKO på den årlige internasjonale fight camp i Danmark. NKO har i over ti år vært deltagere på denne leiren, og leiren hadde i år 20 års jubileum! Leiren har VM og EM mestere på plass, og nivået er meget godt – langt over hva man kan nå i Norge – og er man utøver, spesielt internasjonal – da er man her!

NKO – Fight camp Romania 2020

Den Rumenske fightcamp, eller vinterleiren er en av de aller sterkeste camp’s av dette formatet man har i Europa. Her er hele linjen på øverste nivå – fra instruktører til deltagere. Geografisk ligger også Romania midt i smørøye når det kommer til å få besøk av toppen i Europa. For uten Romania,så har man Ungarn og Bulgaria – som i år også stod for instruksjon. NKO sin representant var Marleen Gregusson.

NKO i Stora Höga – Sverige 2020!

Stora Höga Open, Sverige er tradisjon for NKO klubber. Dette stevet er drøyt 3 timer unna med bil, fin tid på året, til en veldig akseptabel kostnad. I tillegg til dette er det også særdeles godt tilpasset bredden – et lavterskel tilbud. Annen inndeling ift alder på jr, og det eller beste det er en «minimum to kamper garanti» Her får man Champagne & kaviar til pølse & Cola pris. I år var det utøvere fra Egersund, Færder, Ringerike, Horten og Oslo. Barn – ungdom til senior fullkontakt utøvere hadde NKO på plass.

NKO i 1st EFKO EM 2020 – historiske resultater!

NKO med tre utøvere (Norge med totalt 5) og coach på plass i Belgia, hvor Marleen ender ppå en knallsterk 3.plass! Dette er 4. gang på et år at Marleen kommer på pallen i en internasjonal turnering!

Mushin Challenge 2019

Mushin Challenge 15th edition 2019, Regionen på plass i årets utgave. På oppsettet for helgens kamper sto Horten, Færder, Modum, Oslo, Lørenskog og Ringerike. På dagen ble det denne gangen preget av endel sykdom, men da fikk man prøve å fylle inn etter beste evne. Mushin er som de fleste vet “sparring i skjerpede omstendigheter” man simulerer stevnet med håndplukkede kamper som gir god avkastning.

NKO trener i Japan

NKO har i de siste år hatt jevnlig trening i Japan. Jevnlig i den forstand at man er der 2-3 uker årlig å trener på normal basis i Dojo som er ønsket. Denne høsten var det VM som de fleste kjenner, da er det også muligheter for å trene. Horten, Oslo og Ringerike hadde satt opp litt tøffere program enn hva de fleste tenker når det kommer til “ferie”

NKO i VM

Hvert fjerde år arranger WKO sitt VM i Japan, og Norge har sin plass sammen med resten av verden. VM er åpen vekt, med alle land representert i form av kvoter på antall utøvere man kan sende. Det det er også kvalifiserte utøvere naturlig nok, de kommer gjennom sine regioner – som ville vært Europa og EM hvis man tenker i Norges sted.

NKO i Okawa Cup – Sverige

Lørdag 26. oktober var det klart for Okawa Cup i Kungälv, Sverige. Marcus Skailand / Egersund Karate Kyokushinkai stillte til start. Marcus som også var i aksjon tidligere i høst/sensommers, med deltagelse i Romania International Open.

Som de fleste stevner i Sverige, så er det lagt opp til MYE fighting. Og Sverige har som kjent bra med utøvere, på et godt nivå, og da får man gjort det man kommer for: fightet så mye man orker – med så mange som mulig!

.

 

Arendal – Kampsamling 19.Okt

Lørdag 19. Oktober var det Arendal Karateklubb som huset en god gjeng med entusiastiske utøvere for å møtes og trene sammen. Tema denne runden var kamp, og utøvere fra Østlandet samt sørvestlandet var på plass. Det var også av betydning at det var samlet godt med informasjon fra forskjellige stevner rundt om i Europa, så man kan jobbe med et som er reelt – og ikke det man erfarte på stevnet for et halvt år siden.

Memorial Branka Bošnjaka 2019

Kun en uke etter å ha seiret i Romanian International Open – stiller Marleen Gregusson opp en av de mest legendariske turneringene i Europa. Startfeltet er utrolig sterkt, med flere europamestere og ikke minst at Russland entrer denne turneringen med sine VM kvalifiserte utøvere forteller litt. 11 land stillte opp i årets utgave, som var den 24.

Romanian International open 2019 

Lørdag 28.oktober ble Romanian International Open arrangert. Detter er en stor internasjonal turnering som favner om alle klasser, og da mener man alle klaser. NKO Norge var på plass, og det med tre utøvere. Egersund stilte med Markus Skailand på juniorsiden, og med Therese Østebrød i åpen vekt senior. I den klassen befant også Marleen Gregusson Ringerike. Coach for Egersund var Kristian Søyland.

Danish Open / Oyama Cup 2019

Lørdag 28.September var det to turneringer som ble avholdt I Danmark: Oyama Cup – for den yngre garde, og velkjente Danish Open for eldste junior og voksne. NKO og Norge satte et godt preg på begge turneringen, både i antall utøvere og prestasjoner.

Fight helg i Horten 

Lørdag og søndag 7-8 September ble det avholdt junioramling i regi av Horten karateklubb. Som vanlig var opplegget strøkent, og de 30 tall utøvere som var klar for helgen fyllte sine roller med knallbra innsats og tydelig utvikling i løpet av helgen. Ansvarlige instruktører passet også på å videreformidle inputs fra bl.a Kick-off i Sverige, og dermed fikk man en oppgradering på en kan forvente seg når man skal konkurrere.


Kickoff Region Sør – Egersund Karate Kyokushinkai

Lørdag 24. August arrangerte Egersund Karate kyokushinkai et åpent (for alle) fight seminar i Espelandhallen. Tema var som nevnt fight, og dette ble fordelt på tre økter utover dagen. Etter endt dag var det et 40 talls utøvere som hadde sett sitt snitt til å få med seg denne eventen, som ble en fin start på sessongen for mange!


NKO Kick Off Region Øst

Lørdag 24. August var det klart for et lite Kick off i regi Region øst. teknisk ansvarlig var Oslo Shinkyokushin, Ringerikes “filial” i Oslo. Sted var i lokalene til Oslo Karateklubb på kampen, hvor Oslo Shinkyokushin trener ukentlig, og vokser i omfang. Samlingen var lavterskel med formål å “dyppe tåa” litt i de forskjellige elementer man har i karaten. Oppmøtet var tett på 40 stykker, som er bra på en solskinnsdag..


Helgen 17-18 August deltok Horten Karateklubb, Arendal Karateklubb, Oslo Shin og Ringerike Karateklubb på Kickoff i Sverige. Her var man så heldig å bli bedt inn til det svenske landslagets kickoff – regi landslagstrener Sverige, Magnus Hanssen, sted Keiko, Göteborg. Med andre ord blir man koblet opp til et nivå som er kjent for å kunne håntere topp Europeisk nivå. Her ble det kjørt et tilpasset opplegg lørdag og søndag morgen. Siste økt for helgen, var regionsquad for seniors. Et samarbeid mellom 5 klubber i Göteborg omerådet ,ble avholdt på Göteborg Karate Kai, Shihan Howard Collins Dojo. På disse økter er tema kamp og litt fys trening ble det også plass til.

.


4-7th of July the Norwegian Kyokushin Organization (Shinkyokushin Norway) organized their annual summer-camp. The camp are being held every other year in Eastern Norway and in the west. This time it was on the west coast of Moi, close to Egersund town. NKO has been blessed with WKO’s top instructors for many years, and this time instructors from Poland was on the poster, and this was the first time instructors from Poland was attending at the Norwegian camp.


Here’s a tiny taste of this weekend’s technical seminar with Shihan Howard M Collins Shihan In Fana Karate Kyokushin, Kokstad, Bergen. A warm and great thank you to Shihan for his competence sharing, lots of bunkai I can assure you. Osu Sensei Ingrid Bjordal 


Den årlige Instruktørsamlingen er godt i gang og mange klubber gjester denne gangen Vikersund Skole i Modum.
Arrangørklubb Modum Karateklubb

Nko er godt representert på helgens Fight seminar i Danmark! Horten, Egersund,Arendal og Ringerike kk på plass, bygge relasjoner og elite oppdatering innen fight.

NKO-region øst møttes 12. Januar til et par supre sparringsøkter i Horten i dag 

 

Denne helgen avholes en av de virkelig tyngre turneringene i Europa – Shinkyokushin Open-Weight European Championship. Nivået er skyhøyt, og i årets line up er det pakket med fighters som har tatt titler i alt av organisasjoner. NKO er midt oppe  det hele! Tidsplan LIVE og trekning foreligger..Dette EM er altså åpen vekt for seniorer, samtidig egne klasser for U-21,U-16. Med disse tre klassene er det alikevel over 420 utøvere fordelt på 25 land. Dette gjør sitt til at det er av betydelig størrelse. Antall utøvere er ofte ikke noe målestokk ift størrelse, ettersom det har blitt mer og mer vanlig rundt om, å fylle på med barn helt ned i 8-10 års alderen. Det er det heldigvis ikke behov for i dette tilfelle.


I morgen er det klart for den 7. utgaven av Swedish Open. Turneringen  avholdes annenhvert år, som et sammenarbeid med Danish Open som går motsatt år. Norge har de siste år vært fast innventar i Swedish – og det skulle bare mangle når man ser hvordan svenske utøvere i en årrekke har støtte norske arrangement. Vi tar en liten kikk på de norske utøvere og litt på årets turnering.

Swedish Open avholdes i Göteborg, og er den mest proffesjonelle turneringen i nærheten av Norge.


11 og 12 Mai avholdes Europamesterskapet i Polen. Shinkyokushin EM avholdes hver vår da i vektklasser og i Kata. Senior og eldste Juniorklassen. (16/17) Hver høst er det U-21,U-16 og U-14 EM samt “Open weight” for senior dame/herre. Shinkyokushin EM holder skyhøyt nivå, og i startfeltet finner man utøvere som har tatt EM/VM titler i et flertall forbund rundt om i verden. Størrelsemessig er det få hvis noen som er større.


Reg samling Region Øst 1. september – Horten.

Lørdag 1. september samlet man seg i Horten for sosialt samvær – og jammen ble det ikke litt Karate også! Nytt tilskudd i NKO er Arendal Karateklubb, og sammen med Færder, Horten, Ringerike og Oslo gruppen ble det avholdt to økter. Løst og ledig var temaet, og det ble det! Eneste man savnet denne dagen var gjengen fra Modum, men de kommer sterkere tilbake neste gang!


Banzai Camp 2018 – NKO fast innventar!

For fjerde  gang ble Camp Banzai avholdt i Göteborg, og for fjerde gang var NKO på plass! NKO spiller en betydelig rolle, og mange av NKO’s klubber har besøkt leiren, med Horten og Ringerike som fast innventar. Camp Banzai er en fight camp / kick off, og trekker til seg Sverige, Norge og Danmark. Instruktører på disse leirene er av toppen i verden og gjennom WKO sin enorme kapasitet kommer de inn på løpende bånd. Disse kapasiteter gjør også sitt til at leiren vokser i omfang, også pga andre organisasjoner kommer til etter som slike ressurser er manko der. Årets leir hadde Egersund, Ringerike og Horten med fra NKO, instruktører var Valeri Dimitrov og Dimitar Trampov, begge fra Bulgaria.


NKO Sommerleir 2018 på Østre Bolerne (ref fra Ringerike kk)

Sommerleir er og har alltid vært det største arrangementet for organisasjonenen. Årets leir på Østre Bolerne ble avholdt litt senenre enn  man var vant til, men satte ingen stopper for en storslått sommerleir. Med noen av de mest ettertraktede instruktører man kan få, på et strplende sted så var det duket for NKO sommerleir 2018!


Pre EM samling 27-29 April, Hønefoss. (ref fra Ringerike kk nettside)

I helga ble det arrangert kampsamling på Hønefoss, hvor formålet var å gi en siste oppkjøring til utøverne som skal til EM i Polen om knapt to uker. Selv om det er relativt få som skal delta i europamesterskapet, er disse utøverne helt avhengige av gode utøvere å trene med, og mange habile utøvere var på plass denne helga. Også en del aktive juniorutøvere deltok på samlingen; dette er utøverne som kanskje skal representere oss i de store mesterskapene om noen år.


Kyokushin Open Bergen 14 April

År etter år har man jobbet i Bergen for å gi et tilbud innen fullkontakt Karate, og da med tanke å trekke litt internasjonalt krydder inn på arenaen. I år kan  “løsnet” det av betydning. Litauen, Italia, Frankrike og Sverige (flere org) satte stevnet med rette som “the one” i Norge! Vi har å takke Shin Sverige for alltid å støtte opp om turneringer i Norge, og vi har greid å betale litt tilbake der. Men nå kom det altså flere land, og det satte meget positive spor. Det hadde som et ytteligere løft vært av interesse om andre org i Norge også jobbet med å trekke inn fighter, til nå har men ikke hatt den gleden å se IFK eller KWF i Kyokushin Open.


NM Karate 2018

Etter mye om og men var det klart for Karate NM 9. Mars i Bergen. “om og men” er henvist til den lite samarbeidsvillige prosessen som har foregått i NKF vedrørende “enerett på NM beskrivelsen” Fullkontakt Karate’n viste et solid mesterskap, organisatorisk såvel som nivåmessig.

NKO i NM er Hyggelig lesning. Man ser klart at de fokusomeråder som det er arbeidet med virkelig slår igjennom. For noen er det forstatt et poeng å beskrive NKO som en av de mindre organisasjonene i Fullkontakt Norge, ekstra artig er det da at denne lille organisasjonen tar meget godt for seg av medaljene – og spesielt i den rene fullkontakten og vinner faktisk 3 av fem klasser.

Men resultater får så være, det som er aller mest gledelig er utvikling og deltagelse. De to faktorer er det som faktisk sikrer vår eksistens. Resultater.


I dag 24. Februar stiller NKO med fire utøvere i Scottish Open. Scottish Open treffer godt på kalenderen med tanke på tidspunktet, og har med dette blitt et stevne flere har vurdert. Kvalitetsmessig har Scottish mye å gå på, og årets utgave er betydelig redusert fra fjorårets, men da ble heller ikke Diamond Cup i belgia arrangert på samme dag. Uansett NKO er på plass for å høste erfaringer og representere.

Dagens utøvere er fra Bergen kk og Egersund, Jeanette Johannessen, Bjørn Eirik Orstad, Therese Netland Østerbrød og Kristian Søyland.


NKO instruktørsamling og årsmåte 2018 Bergen

9-11 Februar var det årsmøte og instruktørsamling i Bergen for NKO. I en harmonisk og demokratisk organisasjon som NKO er det slik at årsmøte fremstår mest som en formalitet og en opplysende sekvens. Med senior sjiktet sterkt forankret i NKF og de prosesser, er det meget effetivt og ryddig. Dvs at man får mer tid til å gjøre det som er artig, hedre hverandre for god innsats, motivere for videre arbeid og ikke minst: trene sammen og dele tradisjoner og nye måter å utvikle sine treninger på. Her kunne man ha laget et langt referat om hva man gjore eksagt – men det et faktisk slik som det er skrevet over!


NKO hadde et solid lag på plass under året Stora Höga Open, som avholdes i Sverige hvert år. Turneringen er midt i blinken for nivå og utbytte med tanke på det man trenger i Norge. Med rett i underkant av 200 påmelde utøvere, og med et kampsystem som kombinerer cup og pool, er utbytte mildt sagt stort! De norske utøverene gikk 3 og fire kamper hver(!) Gg i tillegg til dette vanket det også forlengelser i kampene. Dvs at her fikk man mer kamptid på en dag, enn hva man gjør på et år i Norge. Stevnet er ypperlig som et ungdom/rekrutt stevne, men her tilbud for senior også, både i semi og fullkontakt. Bilder fra Færder web


I Januar 2018 møttes Øst og Vest på Geilo for et lite kick-off. Det samme gjentok seg i september, og nå denne helgen var det tredje gang. Med andre ord så er det nå en offisiell fast event for NKO, Øst møter Vest på Geilo, ved hver termin start. Hovedsaken rundt dette formatet har vært å kunne få et godt utbytte ila en helg, uten å reiser seg “i hjel” Denne gangen strakk det seg fra Egersund og helt ned til Færder kk – med klubbene i mellom vel å merke.


NKO i Japan 2017!

I månedsskiftet oktober/november reiste fire av Ringerike Karateklubbs medlemmer og instruktører til Tokyo i Japan for å trene i karatens hjemland. Senpai Steffen, Senpai Marleen, Svein Olaf og Kirsti fikk med seg flere treninger i to forskjellige dojoer.

IMG_20171104_140558011

Azabu-Juban dojo


KATA seminar i Modum 2017

kata1

Helgen 4. og 5. november arrangerte Modum Karateklubb kataseminar.


NKO på Høstleir i nord Sverige!

The weekend 29/9 – 1/10 2017 autumn camp in Skellefteå, Sweden. The organizer was Guldstadens Kyokushin Karate, and the camp attracted participants from whole Sweden and also several Dojo`s from Norway. What or who could attract among seventy participant up in the North of Sweden? – Romanian masterclass!

⇐ Picture from Thomas Burman (link) (picture loaded are up cut to fit the page) Visit form more picture from the camp.


Høstleir på Finnsnes 2017

Som et fast innslag har høstleiren på Finnesnes funnet seg til rette på kalenderen. Fast i forkant av Nord Norskt Mesterskap, som en liten oppkvikkende oppkjøring. Når det er sagt, så er det en leir som først og fremst skal samle folket i region Nord til et gitt dato, så man vet på “gammel” vane hvordan terminen ser for seg ift planlegging. Tromsø, Sør-Varanger, Ringerike og selvsagt Finnsnes var på plass under årets leir.


NKO Camp Banzai 2017!

The 3rd edition of Camp Banzai, Goteborg, Sweden was held the weekend 11-13 August 2017. The camp attracted participant from Norway, Denmark and of course Sweden. The warm hospitality of Banzai Kyokushin Karate are some of the vital essence in this event, but top international instructors also raises the interest of the camp.

This years main attraction was non other than Yuki Maeda, Japan. Winner of the 26th, 27th and 28th All Japan Weight Categories, and winner of the JFKO 1st,2nd and 3rd All Japan Weight Tournament. Member of Japan National team.


NKO i EM 2017

17883970_10211355377194661_7241393533227784034_n

Etter noen års fravær var det på tide for NKO og Norge og delta på EM. Og ikke bare det, denne gang var det den største troppen man noensinne har hatt! Den bestod av utøvere, Kata og kamp, herrer og damer, junior og senior. Samt et solid apparat og dommere på toppen av det hele.

Danmark avholdt sist EM i 2005, er det er sånn sett det tetteste på Norge man har hatt en så stor turnering. At EM ble lagt til Danmark var også i sammnheng med at den Danske organisasjonen fyllte hele 50 år i år!


Kyokushin Open Bergen 2017

KO2017 (7) – Kopi

Saturday 22nd April, Kyokushin Open was held in Norway, Bergen. The tournament attracted fighters from Hungary, Italy, Sweden and Norway…

Vårslipp i Horten 2017!

IMG_20170429_134802448 – Kopi

Junior Cup i Horten er intet nytt fenomen, men i år hadde man en litt annet fokus på målgruppe enn tidligere.  Region Øst utgjorde tyngden, pluss at det var også noen utenifra. Horten Karateklubb leverte et plettfritt arrangement, men alle faktorer godt ivaretatt!


NKO  i Danmark – Fightcamp 2017

Første helg i mars var det nok en gang klart for det årlige kampseminaret i Danmark. Med Russisk gjesteindtruktør på plakaten var det ingen tvil om at man satser tungt inn mot EM, og det merket man godt på det generelle nivået også! Flere landslag var på plass, og i tillegg til dette x landslagsutøvere med EM og VM erfaringer i fleng. “de vanlig dødelige” var også godt representert, og med et totalt besøk på 150 gjennom helgen kan man mildt si det var vellykket! Norge var også på plass, noe som har blitt en tradisjon i seg selv.


NKO i Stora Höga Open 2017

stora-hoga-open-kumite-2017-cover_845x315

Det er ikke første gang Norge er med i Stora Höga Open i Sverige. Dette er i hovedsag en meget godt tilpasset turnering for den yngre garde, og som kjent så har Sverige en mer detaljert tilpassing i regelverket enn Norge når det kommer til vekt og alder. På toppen av dette har man nå også lagt på seniorklasser, og der var det også godt nivå – av de over 170 påmelde! Lørdag 4.Februar – Sverige


Romanian masterclass Norway 2017

16707239_1853262481614882_7916114553144998863_o

The weekend 10th -12th February the seminar “Romanian Masterclass 2017” was held in Norway. Anca Wallmen Sensei and Harris Wallmen Sensei, Romanian elite instructors was invited to train, guide and inspire the NKO – Shin Norway. Some of the Norwegian Karatekas has been inspired from camps and seminars with these instructors, and the experience made an impression that this should be introduced to more Norwegians Karatekas.


Fight Camp Tromsø 2017

Tc2017

For åttende gang var det klart for den årlige kampleiren som bir avholdt i Tromsø. Klubben i Nordens Paris er et knytepunkt i nord, aktivitetsmessig såvel som geografisk – og kanskje i den rekkefølgen. Klubben har lagt bak seg et 2016 som går inn som klubbens sterkeste på mange år – om ikke det sterkeste noensinne! 


Bergen markerer seg i Polen!

polish_ko2016-kopi

Lørdag 5. November stilte Bergen Karateklubb i Polen,Szczecin på Kyokushin Challenge. Dette var den 6. utgaven, og som man vet i Polen er Kyokushin stort. 340 deltagere fra 21 klubber er fort 3xNM – i alle aldere naturlig nok, men alikevel imponerende!

Bergen Karateklubb stilte med et sterkt lag pluss apparat, for å høste kunskap og erfaringer, samt å holde den gode relasjon ved like til Sensei Radoslaw har over flere år deltatt med utøvere, fra klubben sin Husaria fra Polen, på Kyokushin Open i Bergen.


Finnsnes Camp 2016

2016_finnsnes_camp15

Denne helgen 4-6. November ble det avholdt Høstleir på Finnsnes. Dette var tredje år på rad som man avholdt leiren, og det er alt satt at den blir i 2017 også – regulert etter NNM Nord Norskt Mesterskap. Leiren hadde deltagere fra Tromsø, Ringerike og Finnsnes, og selv om det er et visst fokus på kamp, så inneholder leiren varierte økter med annen type trening også. “Taco – økta” i år kan man trygt si var en av den typen.


Lørenskog Cup 2016

2016_lorenskog-8

Siste helg i oktober ble det avholdt Lørenskog Cup 2016. Etter å ha ligget i dvale flere år, så ble turneringen tatt opp igjen sist år, og man ser nå for seg å få den som et fast holdepunkt på Karate – kalenderen. Selv om den totale deltagelsen var noe lav, så fant man utøvere fra Sverige (som i fjor) og før første gang Danmark på startstreken! -og dette kan man trygt si satte fart på sakene.

⇐Jeanette Johannessen og Cecilie Trier


Norge i Swedish Open 2016

14484747_10157445884900153_5802597338558138690_n

Swedish Open trakk mange norske utøvere til Sverige, Göteborg. På damesiden var de aller beste norske med, samt flere i stargropen av sin karriere – på herre siden fikk man endel frafall, men rekord i antal deltagere med norskt pass!  Dette var den 6. utgaven, og det har vært noen forandringer gjennom årene – og 6.gang vil si at det er ti år siden den første gang ble avholdt, siden det blir avholdt annenhvert år. I år var det Lisebergshallen – der alt startet for ti år siden.


Pre Swedish Open Ringerike – Kyokushin Norge møttes!

Helgen 9-11.September var det altså klart for samling på Ringerike, med fokus på kamp. En solid gjeng nordmenn står klare i Swedish Open om to uker, og noe av siste finpuss skulle på plass. Det var en nasjonal samling med bemerkelsesverdig bred deltagelse fra klubber over hele landet.Tromsø, Finnsnes, Fana, Bergen, Egersund, Etne, Bryne, Gansfjord, Arendal, Færder, Modum, Oslo og Ringerike deltok..

2016pre_swe-2-kopi

Camp Banzai 2016 – med Norske øyne

Som mange har fått med seg så var Norge , NKO godt representert på sist helg Camp Banzai. Fana kk var på plass i ledelse av Mattis Bjordal – som faktisk er en veteran på Camp’n med to av to mulige! Finnsnes med leder av faglig råd Erik A Helin, Horten kk med en saftig gjeng, evig unge Bård i spissen – også dem med for andre gang. Oslo gruppen med to stykker, og Ringerike med en bil. Før region øst er det lett å ta en 3-4 timer biltur ned til Gøteborg, hvor det er utrolig mye aktivitet og ikke minst kompetanse. Årets trekkplaset på Camp Banzai var Rumensk Harris Wallen, Anca Wallmen og Marius Ilas Sensei’s…

banzai2016 – Kopi

Oppstart i Region Øst

Sommerferien er over, og Region Øst sine klubber står klare for å ta i mot nye og gamle medlemmer. I tillegg til normal drift i Regionens klubber, er det også satt flere datoer som man bør merke seg i form av store eller små aktiviteter regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Og for Region Øst sin del er man beriket med enda en klubb – Modum Kyokushinkai Karateklubb!

Reg_øst – Kopi

Regional Gradering Reg Øst

2016Reg_Grad (17)

Som tidligere avsluttet NKO Region Øst vår termin med en regional gradering. Klubber såvel som sensorer kommer sammen for å få det beste resultat på det man ønsker å sette fokus på. I år var det også ekstra krydder, ettersom det var meldt opp en som Shodan kandidat..


howard_collins_mars2015_Blogslide_1

NKO på svart og brunbelte leir Shihan Howard Collins 8th Dan

Flere klubber i NKO lot ikke muligheten gå i fra seg når den årlige svart og brunbelte leiren ble avholdt i Göteborg Karate Kai. Shihan Howard Collins som er en levende legende vil alltid ha enormt å tilføre, og det tiltrekker seg utøvere fra flere land som Danmark, Norge, Belgia og ikke minst Sverige.


Neve

Lørdag 14. mai er det tid for en regionsamling i Region Øst. Sted blir Horten (ettersom alt av kapasitet var opptatt i Fredrikstad ift håndball cup) Nå frem mot graderingstider, blir fokus der etter og uansett grad og erfaring er alle vel møtt! (klokkeslett kommer)

Regionen har vært særdeles aktiv på nyåret, med mange turer til utlandet for å løfte kompetansen, og her blir det da en mulighet i å få tilegnet seg ny kunskap samt forsterke sin “gamle”! Instruktører på leiren blir regionens hovedtrenere fra de forskjellige klubbene!


Fight Camp Danmark 2016

Danish_camp16 – Kopi

Den årlige kampsamlingen i Danmark er vel kjent for norske utøvere, og har blitt avholdt ikke mindre enn 16 år på rad. Her her verdens beste fighters stått og instruert for de nordiske kamp utøverene. Valeri Dimitrov, Kenta Mori, Tadashi Ishihara, Denis Grigoriev og Brian Jakobsen er noen. Norge har ikke vært tungt representert men har som regel hatt en liten gjeng på plass – slik som i år.


Kyokushin Open , Bergen 2016, resultater

Plakat Kyokushin Open 2016

Årets utgave av Kyokushin Open hadde lagt til enda en nasjon fra tidligere, med Norge , Sverige og Polen fra før ble Danmark et nytt tilskudd. Flere utøvere som gikk i Scottish Open, deltok på årets Kyokushin Open, så Norges misjons arbeid trekker i riktig retning.

Fra norsk side var det som antatt noe utskifting fra NM, men startfeltet inneholdt en god blanding av rutine og nytt blod. Spesielt i de tyngre klassene var det best besøk fra Norge såvel som utlandet. Ashihara Danmark og Sverige hadde begge med utøvere i år, og dette er noe man håper på igjen!


NM i Karate 2016, referat og resultat.

NM_2016i

NM i Karate – høydepunkt eller rutine?

Haukis_NM_banner2016

Fredag 19. februar gikk fristen for påmelingen til årets NM i Karate ut, det 43. i rekken. Nå blir det som regel noen små justeringer ift påmeldte, men grov risset sitter der. I motsetning  til de foregående år, er man nå delt opp etter stil igjen, og fullkontakt Karaten vil befinne seg i Hovseter Idrettshall – 12.03.2016. Antall påmelde er som forventet, og det kan man kanskje også si ift hvem som er påmmeldt. I den rene fullkontakten er det noe beskjedent, mens begrensningsklassen samler opp alle som vil gå kamp.


Fredrikstad – Oslo – Ringerike!

Fredrikstad_Shin2016

Som flere og flere vet fungerer Oslo Shinkyokushin i som et godt knutepunkt i region Øst. Dette ble godt benyttet onsdag 17. Februar hvor Fredrikstad, Oslo og Ringerike møttes for å dele felles interesse – Shinkyokushin Karate!

Det var ikke kun en treningssamling, her var det også lagt opp til en gradering, ettersom den planlagte til jul 2015 måtte utgå.


NKO instruktør samling 2016

2016_nko (27) – Kopi

Med godt over 40 deltagere fra hele landet ble årets instruktørsamling en solid beskjed om at NKO er i utvikling, og det på et bredere plan enn hva man kunne tenke seg. Etter den faglige gjennomføring – for ikke å legge til fysiske! – er det dog klart at organisasjonens arbeid og hyppige deltagelse på internasjonale eventer med høyere nivå gir frukter. Helgens leir var meget godt organisert med flotte fasiliteter, Horten kk med Bård Brodshaug i spissen setter en upåklagelig ramme.


Fight Camp Tromsø 2016

Tromso2016 (17) – Kopi

Nok en gang var det klart for en strålende weekend i “Nordens Paris” Tromsø, og det var selvsagt Kyokushin karate på dagsplanen! Tromsø Karateklubb har en særdeles sterk kultur innen Kyokushin. Verdiene er gode og sterke, og dette preger klubben positivt i den form at ingen sitter på sidelinjen. Finnsnes,Harstad, Ringerike og Tromsø kk var på plass, med trening fredag og lødag samt “turnering” på søndag.


Horten og Færder kk i Sverige!

12622477_1006800482710779_3429768360470136423_o

Store Höga Kyokushin Karateklubb avholder hvert år en stor turnering rett på nyåret. Denne tureningen har vokst hvert år, og er per i dag en av de, om ikke den største i Sverige med over 200 deltagere. Noen av disse er fra Norge, NKO Region Øst. Jubilanten Horten Karateklubb og Færder Karaklubb hadde til sammen hele 15 utøvere i år!


Dan gradering i region Øst

dans

Det tar tid mellom hver gang det er Dan graderinger i Region Øst. Og det er ikke til å stikke under en stol at det er som regel godt voksne som står for mesteparten av forsøkene. 16, Januar var det gjort klart til Shodan og Ni Dan gradering på Ringerike. Som senorer: Ole Grejs og Erik A Helin Sensei`s – leder av faglig råd, og medlemmer av den nasjonale graderingskomitè.


Kyokushin Open Norway, 9th April 2016

Plakat Kyokushin Open 2016

Once again The Kyokushin Open Norway will be held as the most traditional tournament in Norway. The 2015 edition gathered fighters from Poland, Sweden and Norway. The tournament attract fighters one their way up, and slowly building up as an international tournament. The tournament do to the Norwegian rules accept fighting in the women division whit out shin protections.


Mini kick off i Bergen 2016

Nytt år og nye muligheter! Lørdag 9. Januar ble det bråbestemt at man skulle få til et mini kick off i Bergen. Ringerike kk sendte seks fighters med toget over, Bergen hadde sine topp utøvere og apparat klare, og på toppen av det var det spiss kompetanse fra Bryne og teknisk finesse fra Fana…

bergen KO2016 (13) – Kopi

2016Mushin – Kopi – Kopi

Mushin Challenge 2016

5.mars 2016 er det klart for 11. utgaven avMushin Challenge på Ringerike!

Mer info kommer etterhvert,og enn så lenge er det bare å legge seg i trening og kikke på hva Mushin Challenge gav i 2015!


2015-12-30-steffen-leir – Kopi

Tromsø Karateklubb inviterer nok en gang den årlige vinterleir, 29-31/1. 2016. Om man ikke har helt feil data som er dette ikke mindre enn åttende året på rad som Tromsø avholder denne leiren! -Hvor det i all hovedsak er kamptrening som er tema. Kamtrening vil si kamp som fag, og ikke bare for den håndfull som skal konkurrere. Leiren er godt besøkt fra de forskjellige klubbene i nord, og det er heller ikke uvanelig å se utøvere fra sør tar turen!

Alt av info om årets leir finner du på Tromsø kk sin webside, med program osv  (link)


Sosai-Meditation – Kopi (25)

Lørdag 12.Mars 2016 er det klart for Norgesmesterskapet i Karate. Avholdes i Oslo, Hovseterhallen, Hovseterveien 74/76, 0768 Oslo. NM i Karate har de siste år vært tildels ustabilt i nivå og deltagelse, men etter årets NM i 2015 ser man en positiv trend på flere områder. Karate NM avholdes i regi av NKF med Lørenskog kk som ivaretar fullkontakt delen. (←ikke offisiell poster)

NM blir avholdt som vanlig, med tre karate disipliner, hvor fullkontakt karate er en av dem. Det “samlede NM” ble innført i 2010, men i år ligger det an til noen forandringer….!


Oslo Shinkyokushin – Oppe å går!

osl_shin

Oslo Shinkyokushin har gjennomført treninger, og er i praksis oppe å går – som det heter på godt norsk! Målet var i første rekke å samle Kyokushin interesserte i hovedsdaden og omegn, for å ta opp igjen det mange mistet når de flyttet til Oslo etter å ha trent Kyokushin Karate “ute i distriktene” Samt at de som trener på Ringerike kunne ha èn dag i uken med kortere reiseveg 😉Vel man antok at det skulle dukke opp 4-6 stykker men…

.


Norge i Danish Open 2015

Dan_open2015

Nok en gang var det klart for Danish Open og nok en gang var Norge på plass! Sett med norske øyne var årets Danish Open et utmerket stevne å delta på, og da passet det bra at NKO stilte med et rekord stort lag. Laget inneholdt utøvere, dommere og coacher samt noen ihuga supportere! Utøver laget bestod av debutanter såvel som erfarne fighters, og hvordan det gikk mot Danske og Svenske….?


osl_shin

Fra onsdag 2.September 2015 er det nå mulig å få trent Kyokushin i Norges hovedstad. I veletablerte lokaler, leid av Oslo Karateklubb (Nanbudo) har man leie en gang i uken (som en start) Hovedfokuset er å samle de i oslo som har trent eller ønsker å trene Kyokushinkai. Mange forsvinner ut av rekkene når de flytter til Oslo som et følge av skole eller jobb – men nå er den tiden forbi!

Gruppen består av medlemmer fra Ringerike KK, samt flere som har trent tidligere og om er bosatt i Oslo av forskjellige grunner.

.


Elitesamling NKO

Helgen 22-23 August var det satt opp elitesamling på Ringerike.Grunnlaget var baset på en stor aktivitet i det øvre sjiktet av konkurraneutøvere – og et VM liggende å vente ut på høsten. Et VM av særdeles høyt nivå, og hvor kun utplukkede får prøve seg.

2015_Nko (11)

Region Øst høsten 2015!

Tid for en aldri så liten kikk på noen av høstens aktiviteter….klikk logo!

cropped-nko-web2 – Kopi

NKO på Camp Banzai i Gøteborg!

Matttis2015

28-30. August var det klart for BanzaiCamp i Sverige, Gøteborg. Svenske topp profiler sto på instruktørlisten, Jimmie Collin og Cecilia Wallin  Dette hadde Fana og Horten kk funnet ut, og begge klubber stillte med gode kontigenter på leiren. Flott måte å backe opp Sveiges knall arrangement samt å få en betydelig kunskapsløft inn i egen leir.

←Bildene her er av Anikka Peterson Sensei, Banzai. Og kjenner man forholdene rett har Sensei også mye av æren for at Campen ble avholdt.


Graderinger i Region Øst vår termin 2015

ferder2015grad

Som en naturlig avslutning i terminen er det graderinger som blir det siste man gjør i klubben – som regel. Slik har det vært i Region Øst og Fredriksdad, Horten, Færder og Ringerike har avholdt graderinger, og om alltid er det massivt sammen arbeid når det kommer til avvikling og “sparringshjelp”

←Bilde fra Færder KK


NKO Sommerleir 2015

Gjør deg klar for årests sommerleri på Moi! Man slår nok en en gang på “stortromma” når det inviteres til sommerleir i NKO sin regi. Shihan Howard Collins stor som hovedinstruktør og det sammen med Shihan Hakan Nygren. Disse to besitter hver for seg mer kompetane enn hva man kan ane, og det på alle felt man måtte ønske! Det å få trene under noen som faktisk har levd med Sosai Oyama, og ikke trent men studert Kyokushin Karate – ja det er noe for seg selv! Link → NKO Sommerleir, Moi 2015 – Kopi

nko2015

damesamlingI

Jente og damesamling Region Øst!

Søndag 19.April var det klart for jente og damesamling på Ringerike. Her samles man og utveksler erfaringer, trener og legger fokus etter det man ønsker. Dette lyder kjent, men man ivaretar jenter og dame utøvere i et til tider mannsdomminert Karatemiljø. Samlingene vokser og vokser, og det er ingen tvil om at den sosiale faktoren som det fokuseres på er treffende!

.


Fana Karateklubb på påskleir i Sverige 2015

SKK

Sveriges påskeleir i Östersund feiret i 2014 30 års jubileum, og dette setter ting i perpektiv! Det er heller ingen hvem som helst som står i ledersjiktet for denne tradisjonelle leir. Howard Collins Shihan 7.Dan, Michael Söderkvist 6.Dan og Naser Ghanbari Shihan 5.Dan. Leiren ble avholdt 3-5 April 2015, og huset rundt 80 deltagere fra Danmark, Finland, Norge, Litauen og hele Sverige – naturligvis..


cropped-nko-web2 – Kopi

Treningssamlinger i Region Øst våren 2015

Region Øst har nok av jern i ilden, på lik linje som alle andre steder. Regionen deler også inn aktivitet blant klubbene etter kapasitet og kompetanse. Horten har hatt Teen Challenge og Ringerike har hatt Mushi Challenge. Nå står Færder kk og Horten kk klare med en treningssamlling hver i mai for alle som kan krype og gå!


2015TChallenge (3) – Kopi

Teen Challenge 2015

En av årets største happening for Kyokushin ungdom i Norge som vil fighte er et faktum, Teen Challenge i Horten vokser på alle måter. Årets spissing stod igjen svenskene for, og det gir unike erfaringer for arrangør landet Norge å få disse klubbene fra Sverige på besøk. Arrangør messig går det som smurt, både det med å holde på rammene samt det å kunne se i nye retninger parres godt opp. 

.


MC2015 (15) – Kopi

 Mushin Challenge 10 år, 2005-2015

Mushin Challenge fylte å år 10 år, og det er ingen tvil om at feiringen sto i stil til arrangementet. Simuleringsstevnet som startet i det små har blitt en fast event for en betydelig bredde. Det å skape en arena hvor man faktisk får muligheten til å komme igang, utvikle seg og t.o.m spisse seg – uten store utgifter, stort faglig utbytte og ikke minst er den sosiale tilstemningen limet i arrangementet. Fra Tromsø i  ord til Arendal i sør, vi tar et blikk på årets Mushin Challenge.


Scottish Open 2015 v3 (1)

Norge i Scottish Open 2015

Lørdag 21.februar ble Scottish Open avholdt, og Norge var på plass med et blandet lag for å se hva man kunne få brynet seg på! Scottish Open er en middels stor turnering som passe norsk nivå godt.

Turneringen har også novice klasse, altså en for mindre merriterte utøvere. Flere norske klubber deltok i helgens turnering med forskjellig målsetning ettersom hvilke utøver det dreide seg om.


Sterk deltagelse av Færder KK i  “Stora Höga Open Christmas Cup 2015!

Ferder2015Sst

Med over 120 deltagere og nesten 20 klubber, kan man trygt si at Stora Höga Christmas Cup er populært. Når det i tillegg blir arrangert helt smertefritt kan man ikke annet enn å angre om man  ikke fikk det med seg. Færder kk fikk det med seg, og stillte mannsterke med 10 fighters og tre coacher i Sverige.


Scottish Open 2015 v3 (1)

Norge i Scottish Open 2015

Scottish Open er en relativt ny turnering (i denne sammenheng) som skiller seg ut med sitt særpreg. IKKU Independent Kyokushin Karate Union er en fristillt organisasjon som jobber åpent ut i mot alle andre og som har sine egne verdier og synspunkter å i vareta. Årets Scottish Open har ikke mindre enn 5 norske på startstreken, noe som er veldig positivt med alt det medfører..

.

.


Gradering Ringerike KK med Horten, Færder og Finnsnes på besøk 2014 Des

2014RKK_grad (14) - Kopi

Som vanlig er desember gradering`s tid for de fleste Karateklubbene rundt om. Og Ringerike KK er intet unntak. Under årets gradering var Sensei Erik A Helin, leder av faglig råd hentet inn som ekstern sensor. Årets gradering hadde også flere nye elementer på selve testingen, noe som ga langt dypere teknisk fokus..


Solid av NKO med tradisjonsrike Bergen KK i spissen 2014.

link_bergenkarateklubb

Solid prestasjon fra NKO på Etne under årets turnering! En av de beste klubbene totalt var tradisjonsrike Bergen Karateklubb. Men også Egersund og Finnes var godt representert, både på startlisten og medalje statistikken!

Les mer klikk bilde


Sterkt av Finnsnes i NNM 2014

Finnsneskk

Finnsnes Karateklubb biter fra seg i Nord Norsk Mesterskap! NNM er et flott mesterskap for den nordligste regionen i landet. Turneringen har kommet seg virkelig opp på bena igjen etter at den ble ristet liv i for noen år siden. Norges nordligste Shinkyokushin var godt representert ved årets NNM, men hvordan ble de plassert?


Treningsleir i Fana – Fana Karateklubb 2014

2014FANA_camp (3) - Kopi

Etter mye om og men var det endelig klart for en treningsleir i Fana KK med besøk fra Ringerike KK. FKK og RKK har fått en sterk relasjon med at unge utøvere fra vest har end opp på øst landet ift utdanning – og dermed koblet opp med RKK. Målet var å få til en samling i Fana, men begge parter har en særdeles tettpakket terminliste, så det var lettere sagt enn gjort, men 14-15. November var det klart for samling!!


2014_reg_Nov (68) - Kopi

Region samling Reg Øst – Fredrikstad 2014

Lørdag 8.november var det kart for regionsamling region Øst, og for første gang var det Fredrikstad Karateklubb Shinkyokushin som var samlingsstedet. Hele regionen bidro som vanlig, og Færder, Horten, Oslo og Ringerike var representert.

40 utøvere stilte på samlingen, som ble delt inn i to,og hvor de fleste tema ble dekket..

.


Christina_PetersenIII

Kata samling Horten 17 og 18 Oktober 2014

Horten Karateklubb inviterer til Kata samling fredag og lørdag 17/18 oktober. Dette blir en mulighet til å få trent Kata, og ikke minst sjekke ut HKK nye Dojo!

Instruktører vill være HKK sine: Sensei Thomas Lund Nilsen, Sempai Bård Brodshaug og Terje Dalen.


Spontansamling NKO reg Øst September 2014!

2014_NKO_reg_sept (18) - Kopi

Tradisjon tro så har Region Øst en vane å tromme sammen samlinger via kort tid, og det på sms basis. Man skulle tro at dette gikk utøver oppmøte og deltagelsen, siden man tar det på sparket. Men som alltid, det er ikke rent lite interesse som beveger seg i regionen som gir positivt utslag. I løpet av noen sms og et par – tre dager dukket det opp over tyve stykker på en søndag i høstferien! ←Klikk bildet for mer!

Denne gang gikk det for seg i sparring og sosialt samvær!

.


Oldmaster2014I

Old Masters Kyokushin Cup 2014

2013 ble det et nytt tilbud for Kyokushin fighters – Old Masters Kyokushin Cup! Dette er turneringen som er ment for de godt voksne, og her nytter det heller ikke å komme drassende med hauger og lass av gamle meritter heller. Dette er et kamp tilbud for god voksne som har lyst å konkurrere litt for moro skyld! Den sosiale delen er limet i arrangementet! Man skal ha det gøy, selv det viste seg at flere ble litt spente også! Også i år tar man sikte på å avholde to klasser for menn og minst en for damer.

.


Høstleir på Finnsnes 3-5 Oktober 2015!

Finnsnescamp2014 - Kopi - Kopi


Swedish Open 2014 – med norske øyne!

SweOpen2014 (15) - Kopi

For 5.gang var det klart for Swedish Open, og ikke tidligere har det vært så stor deltagelse fra Norge i turneringen. Bryne, Arendal, Etne, Gansfjord, Kvinesdal og Ringerike stilte med deltagere. Sverige har vært med på å krydre Kyokushin Open i Norge, og dette har alle nytt godt av. Derfor er det svært gledelig å kunne gjengjelde denne delen. Når det er sagt så er også utbyttet ved å dra til Swedish Open mildt sagt meget bra…


Fredrikstad Karateklubb Shinkyokushin – Hajime!

FKKS

Torsdag 4.september var det klart for oppstart i NKO sin nyeste etablering, FKS. Med egen innsats og litt back up fra Ringerike var det et ungdomparti og et voksenparti som skulle til pers denne torsdagen. Kristian Vinje og Andrè Nilsen fra FSK og Svein Olaf Bænnes og Steffen Haukedalen fra Rkk tok i mot de spente som skulle prøve fullkontakt for første gang..


FULL KONTAKT – NKO!

cropped-nko-web2

Norges Kyokushin Organisasjon NKO (Shinkyokushin Norge) er godt kjent med fullkontakt, og glimt i øye. Fullkontakt skal denne gangen gjelde kontakt informasjon, en oppdatert liste i forhold til web sider og Facebook sider. Dette gjør at vi til en enda større grad kan oppnå kontakt – og da også fullkontakt!


FKKS

Rundt om i klubbene er det oppstart og faste rammer som gjelder, de fleste klubber har hatt sommervirksomhet men da på friere basis enn vanlig. Årets sesong er allerede spekket med aktiviteter, og følger opp spissingen av Kyokushin i Norge. Med sommerleiren friskt i minne er motivasjonen på topp, og årets sesong innehar ny klubb i NKO, turneringer, samlinger med celebert besøk og leire..!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommerleri NKO Stavern 2014

Som vanlin ble årets sommerleir avholdt i Stavern, etter at 2013 leir ble avholdt på Moi. Dette etter annen hver gang Vest-Øst avviklingen moldellen som som NKO benytter seg av. Årets leir ble som alltid en variert leir rent faglig, men i år stod det også andre ting på tapetet -som løfter NKO videre opp og frem som en spiss i Norge.

Leder av Faglig råd ←Sensei Erik A Helin.

Årets leir med flere nye vinklinger og organisatoriske løft.

.


Sommerleir Tromsø 2014

Sensei_Niitsu_2014

Som man leser av overskriften så skal denne repotasjen ta for seg sommerleir i Tromsø.Den første sommerleiren i rekken ble avholdt i Norge, og den ble avholdt i Tromsø med Tromsø Karateklubb som arrangør. Fra NKO stillte Finnsnes Karateklubb sterkt, og også et par søringer fra Ringerike Karateklubb var på plass.

(bildet Sensei Niitsu So-Kyokushin Japan)

Bilder fra Tromsø er av Kennet Augdal


.Oki Kodomo Open 2014, resultat

Lørdag 3.mai var det igjen klart for Oki Kodomo Open, arrangert av Banzai Kyokushin Karate, Göteborg. Sist år var det med en norsk fighter, denne gangen hadde man med en junior og to i klassen barn. Turneringen er tilpasset barn og ungdom for å gi dem et god start innenfor fight karrieren som kan bli vel tøff om man ikke skaffer seg erfaring tidlig. Det er jevnt over en god nivåforskjell mellom Norge og Sverige, hvor Norge må pent finne seg i å være “lillebror” Fana og Horten var desom stillte fra Norge, og var det ingen som angret seg for!

.


Kata og Fight samling region Øst April 2014

Det sto Kata og fight fordelt på to dager, 5 og 6 April. Lørdag var det klart for Kata samling i Horten, og søndag var det fight på Ringerike. Kata i Horten var for alle som kan krype å gå..

På Ringerike søndag, gjorde man en liten vri, og ene økta var for og med U22 utøvere..

.


Kick-klinique – Kick off 2014

Kick-klinique – Shinkyokushin Reg Øst – Kick Off 2014. Årets første samling trakk til seg utøvere fra hele (Sør) Østlandet, og etter å dømme på innsats og oppmøte, er det et givende år som kommer fremover.Tema på første økt for året var sparketeknikk…

 


 MUSHIN CALLENGE 2014

For niende gang ble Mushin Challenge avholdt, og med et nedjustert kampoppsett til 43 kamper kan man trygt si at arrangementet holder koken! Det var en agenda å motivere nye og flere av den ybgre garde til åtets Mushin, noe som var gjort med godt resultat. Flere steppet inn matta for første gang i sitt liv, og det står det stor respekt av!


 

TROMSØ FIGHT CAMP 2014

Etter endt helg har man tellet opp til at over sytti deltagere var med på årets vinter leir i Tromsø! Vi har tidligere nevnt ay det ble en særdeles sterk oppslutning på lederfronten, hvor meget dyktige frontfigurer stillte til “start”

  • Shihan Svein Dallavara 5.Dan -President IFK Norge
  • Sensei Erik A Helin 3.Dan Branch Chief NKO/Shinkyokushin
  • Sensei Øystein Valanes, 4. Dan SO-Kyokushin / Tromsø
  • Sensei Bjørn Willumsen, 4. Dan SO-Kyokushin/Tromsø

Det er lett å forstå at leiren i Tromsø har løftet seg opp på et nivå som mange kan snakke om, men har igjen å få det til i praksis.


 BRITISH OPEN 2013

For femte år på rad stillte NKO og Norge med utøvere i British Open, kjerne turneringen for IFK som har gode og lange tradisjoner. Årets utgave ble som forventet noe “flatere” enn de foregående år, som et følge at IFK har mange hester å spille på som gjør et godt innhugg i utøverene både i spiss og i bredde. Totalt sett fikk man nye vinnere i 4 av 5 klasser i en turnering som har mye forutsigbarhet.

Even Mannsåker var årets norske innslag på herresiden i årets british Open Open. Even har ikke vært i en “skarp” turnering siden VM 2011, og gjorde et comeback på sett og vis, og det i en vektklasse høyere. 
I British Open er det seeding, det vil si at det trekkes ikke, men man setter opp hele cup systemet på lik linje som f.eks et VM.

Gode prestasjoner blir det, og Even går videre til 2.runde – meget sterk fightig! kamp nummer to er det mot en av de lokale utøvere, og da er man omtrent nødt til å drepe for å klare en seier. England vinner kampen på dommeravgjørelse – Even henger uproblematiskt med.


 U22 EM I ROMANIA 2013

Norges Kyokushin Organisasjon / Shin Norge deltok i år på U-22 EM som ble avholdt i Romania 15-17. November. Her ble det avholdt EM for cadetter og U-22 samt for senior men da i åpen vektklasse.


PRE DANISH SAMLING REG ØST 2013

6. og 7. September var det trommet i sammen en aldri så liten samling, med “tittelen” pre Danish” NKO Region øst stiller på årets Danish Open med et knippe utøvere, som følger den skandinaviske veksten innenfor konkurranse.

Klikk bildet for mer


Sommerleir 2013 ref

Nok en sommerleir er over, og det er tid for en aldri så liten oppsummering. Sommerleir er nok et av de mest tradisjonelle arrangement som er av trenigssamlinger.Dette er også en arena hvor man møter hele landet såvel som utenlandske utøvere og instruktører. NKO / Shinkyokushin Norge avholdt sin leir på Moi, som er stedet for NKO sin dannelse i 2007. Den gangen var ønsket sterk om å stake ut en retning som ville gi en dypere,og mer forståelse med Kyokushin Karaten…


Helgen 8.- 9. Juni 2013 var det tid for regional gradering i Horten. Graderingen samlet kadidater og et graderingspanel fra hele region Øst. Den regionale graderingen avholdes en gang i året, og er mer enn en stadard gradering fordi det har en bredere agenda enn som så.

Knut og Henrik i action

Klikk bildet for mer..


5th IKK OPEN – 2013 England

Helgen 17-19. mai var det klart for 5th IKK OPEN i Folkestone, Kent , England.

Til å være en såpass nyetablert turnering er det gode rammer som ligger til grunn, og ikke minst rent kulturelt er det “riktig” å være Norsk i Folkstone. Frankrike og England er her de sterkeste, men nordiske land ypper seg betraktelig… < Kalle Andrèn /Sweden vs Martin Skogmo/ Norway

Klikk bildet for mer


Swiss Open Junior 2013

Swiss Open Junior er en turnering som går med Japansk reglement. Hjelm er i de elste klassene valgfritt. Det kjørers forlengelser, og ellers full kontakt. Man får dog poeng man setter hodeteknikk som ikke senker motstander…

klikk bildet for mer..

Referat fines her..


There will be a seminar with Shihan Howard Collins 7.Dan 24 and 25 May. Færder Karateklubb, Norway. The seminar will focus on Kihon, Basic and Kata. Færder KK inviterer til treningssamling 24 og 25 mai. Samlingen blir ledet av Shihan Howard Collins 7.Dan.

To dager med elite undervisning med fokus på Kihon, Basic og Kata. Samlingen er delt opp i partier…

klikk bildet for mer..


Region Øst samling 2013 April

Lørdag 20.April trommet man sammen en god gjeng for litt Kyokushin utveksling.To økter var satt opp, så man fikk godt oppmøte og for at man kan ha flere samlinger med kortere frekvens i mellom.

Instruksjon og sparring samt en saftig update på fysisk trening stod på programmet…

Knut og Terje i action

Klikk bildet for mer


Kyokushin Nordic Challenge er et sted å vokse på for utøvere. Tilbudet er noe man ikke til nå har i Norge, og vil derfor få stor betydning for flere av de norske utøvere som vurderer å konkurere i fullkontakt fremover. Klikk bildet for mer..       Andre utgave av Kyokushin Nordic Challenge ble avholdt lørdag 2. Mars i Göteborg. Til tross for noen forfall i siste liten slår turneringen seg opp som et kvalitets arrangement – både på og rundt matten.


MUSHIN CHALLENGE 2013

For åttende gang ble Mushin Challenge avholdt på Ringerike, og med sitt brede nedslagsfelt fikk man nok en gang oppleve et “totalstevne” fra rekrutt til elite utøver. Etter litt finregning fikk man 46 kamper inkludert ekstra runder til alles store glede. Spissing var det også, med over 15 utøvere med internasjonal erfaring kan man trygt si at det løfter nivået betraktlig..

Det handler om verdier i Mushin Challenge. Det å dyrke Budo holdningen og inkludere alle uansett nivå. Kikk på bilder som ble tatt under årets Mushin Challenge.   Klikk bildet for mer


Damesamling Ringerike – kommer!

Søndag 10. februar er det klart for regionsamling, NKO region Øst – men kun for damer! Tiltaket er nytt, og ansees som på sin plass etter som jentene har kommer veldig strekt med i det siste.

Klikk bildet for mer .


Tromsø winter camp 2013

For femte år på rad arrangerte Tromsø Karateklubb Kumite Camp. Ikke nok med at arrangementet nå har blitt en tradisjon, det øker også i flere retninger man ikke forutså… Klikk Sensei Erik for mer.


Master class in Sweden with Romanian elite instructors 2013!

This weekend there was a seminar with sensei`s Harris Wallmen and Marius Ilas. The occasion was an invitation from the Swedish national coach, Sempai Magnus Hanssen. The experience of this gathering is hard to convey in words, but we’ll try ..   Click picture for more..

.

..

.


NKO Region Øst Gradering 15-17 Juni 2012

2012_reg_panel

15-17 Juni var det klart for regional gradering, men Færder, Horten og Ringerike til stedet. Sensorer var det tre stykker av, og de kom fra de samme klubbene som var representert av kandidatene.

←Sensei Ole Grejs (Branch Chief, leder faglig råd og medlem i nasjonal graderings komité), Sensei Sjur Vestlie og Steffen Haukedalen.

.


Sverige – Norge, samling Göteborg 2012

2012Sve_mai (16) - Kopi

Lørdag 12 mai og 13 mai, Göteborg var det klart for Kumite samling, med Keiko og Sverige i spissen. En liten delegasjon av norske utøvere fra Region Øst var også representert. Dette var en unik mulighet til å få inputs og lærdom fra eliten i Sverige. Sverige er et av de få land som har vist seg gode nok til å hamle opp med de dominante Øst blokk nasjonene. bare det i seg selv forteller mye. Sverige har lenge hatt utøvere i Europa toppen, og i tillegg er bredden meget god.

.


Kick off samling 2010 – Region Øst.

samling2010ole_jarleI – Kopi

Kick Off samling for region Øst 2010 ble avholdt i Horten/ Færder. Som alltid var hele regionen (Ringerike, Oslo, Færder, Horten) “på bena” når det skjer noe, og teknisk ansvar for samingen var ved Hortens Sjur Vestlie. Samlingen gikk fra fra og med fredag til og med lørdag – akkurat passe når man skal ha kvalitet og intensitet.