Sommerleir 2013 – Oppsummering –

Nok en sommerleir er over, og det er tid for en aldri så liten oppsummering. Sommerleir er nok et av de mest tradisjonelle arrangement som er av trenigssamlinger.Dette er også en arena hvor man møter hele landet såvel som utenlandske utøvere og instruktører. NKO / Shinkyokushin Norge avholdt sin leir på Moi, som er stedet for NKO sin dannelse i 2007. Den gangen var ønsket sterk om å stake ut en retning som ville gi en dypere,og mer forståelse med Kyokushin Karaten…

BUSHIDO – The way of Kyokushin Karate (se også bilder)

Årets leir hadde en instruktør sammensetning som nok en gang lå på topp internasjonalt plan. Det er få hvis noen som kan måle seg med den enorme kunskapen til Shihan Brian Fitkin og Shihan Michael Söderkvist. Dette er utøvere som har bodd og trent med Sosai Oyama, vår grunnlegger. Og la det være helt klart, det er ikke snakk om et helgeseminar! Disse Shihans har studert Kyokushin Karate, og det har de gjort i selve kjernen.

 

Dette kommer tydelig frem når man er på treninger med disse instruktørene, og ikke minst når man overværer seminaret, eller kvelds leksjonen til Söderkvist. Seminar som dette er verd sommerleiren alene, og dette fyller tomrom som lenge har blitt oversett i Norge. Med sin multi – kampkunst bakgrunn, er det også få som dekker det totale aspektet innenfor Kyokushin bedre en Söderkvist.

Man kan legge til at dette er også en mann som dømmer VM og World Cup finaler, som vil si at han også der er på et nivå langt over de fleste av oss. Når en som deltaker får dette, i tillegg til Shihan Fitkin sin ur ekspertise som har man et nivå som er topp internasjonalt.

Men det stoppet ikke der. Årets leir hadde også Jakob Løvstad. Jakob hadde i grove trekk to sider man fikk innsikt i : MMA – til praktisk bruk, og også her ble det et kvelds seminar med bl.a coaching, menneskets holdning liket opp til de 7 dødsynder med mer.

Denne sammensetning av trening og kunskapsdeling på det rent “teoretiske ” plan, gir oss et løft og ikke minst stimulerer det langt mer enn en uke med blodslit. I Norge har det i mange år vært lettere å bytte ut utvikling og lærdom til fordel for overdrevent hard trening. Hard trening er selvsagt noe man dyrker innen Kyokushin, men det å ha kunskap om hvorfor og hvordan, det koker ned til viten og at man faktisk innehar et betydelig nivå. Et gost eksempel på dette er årets fysiske trening, hvor Sensei Sjur Vestlie tar for seg nye systemer som er utviklende og langt mer tilpasset dagens behov for effekt. Bakkeløp og “blåpute fighting er byttet ut med langt mer krevnende systemer og for ikke å snakke om givende både fysisk såvel som oppbyggend efor hodet.