Swiss Open Jr 2013 – update

Norge stillte nok en gang i europas største Jr turnering Swiss Open. Med 18 nasjoner og 344 deltager som stillte til start kan man trygt si det det var nok trykk i hallen når alt skulle gjøres opp. Og når turneringen var ferdig klokken 23.45 skjønner man dimmensjonen.Og Norge, joda de var med og vel så det….!!

 

Vilde Larsen – Shinkyokushin Norway – Spirit award!

Picture from Shinkyokushinkai France FB

 

 

Norge hadde i år med tre fighters, Håkon Kristvik Bye / Fana , Robin D Larsen / Færder og Vilde D Larsen / Færder. Alle tre har deltatt i Swiss Open før, og Robin Larsen har t.o.m vunnet den etter fem kamper med stein hard fighting for noen år tilbake.

 

Håkon stillte også i 2012, og var klar for ny runde i år. Det er en sterk dedikasjon til Fullkontakt Karaten å stille internasjonalt flere år å rad når en kun er i begynnelsen av ten årene. Håkon gikk ut i sin første kamp, men for all del dette er en turnering som beveger seg langt over det meste i nivå, med Litauen, Russland, Kasakhstan, Ukraina, Polen og Bulgaria i spissen. Alle rå-tass land med andre ord. Det var topp meriterte Igor Kulgavyy fra Russland.

 

Robin D Larsen har entret den hardeste klassen, og det vil si siste stopp før senior. Nivået i denne klassen er over senior nivå i Norge sett i samme vektklasse. Merk at her går man også med Japansk relement som vil si fritt Knock Down reglement. Her er alt hva man ser av teknikker i internasjonal sammenheng, samt at her går Juniorer også Hiki wake. Altså forlengelser, og det uten pause som man har i Norge. I 2.runde er det Polsk motstand, og det vet alle vil si bikkjeslagsmål. Robin setter i mot og kjører fullt i 2 runder. Dette er en Polsk landslags utøver,klar til EM og han går til finale denne dagen. Dvs at Robin måtte gi tapt denne gangen. Men det skal sies at Polakken ikke var på langt nær komfortabel med seieren..

 
Vilde D Larsen har kommet tilbake etter noen års pause. Debuterte i Swiss Open for noen år tilbake, la fighting på vent, og har nå kjørt seg opp nasjonalt gjennom 2012 og 2013 frem til nå. Vilde stiller i en sørdeles tøff klasse, men det er akkurat det som kjennertegner henne også. Vinner sine TRE første kamper og møter en internasjonal toppfighter i finalen. Edita  Ademi fra Danmark. Hun vant EM i 2012 pluss at hun fikk beste utøver pris, og tok også Swiss Open 2012 tittelen. er siste års junior, og har sånn sett to års forsprang på Vilde.

 

Men dynamitt kommer i små pakker, og dette blir en finale med stor F. Vilde får seg en trøkk i ansiktet, men knyr ikke og følger den Danske jenta. Kaster tannbeskytteren midt i kampen, gliser med blodig nese! Inn i ekstra omganger før det til slutt ender med Dansk seier- så vidt det er! Innsatsen til Vilde er så tøff, at blant 344 deltagere før hun SPIRIT PRISEN  for Swiss Open 2013!! Dette er ufattelig bra!

Men det er uansett totalen som sitter igjen som hovedfaktoren. Bak prestasjonene ligger det nettverk av innsats og mennesker som holder stø kurs dit man ønsker. Dette sammen med unge seriøse utøvere som de tre her, ja det må gi resultater! Det er også en betydning at unge utøvere kommer seg ut tidlig, og får kontakt med hva som er der ute, Uten den sakker man langt bak.

Osu!