Kyokushin Nordic Challenge – med norske øyne

Kyokushin Nordic Challenge er et sted å vokse på for utøvere. Tilbudet er noe man ikke til nå har i Norge, og vil derfor få stor betydning for flere av de norske utøvere som vurderer å konkurere i fullkontakt fremover.

 

 

 

Det er hardt å konkurere i fullkontakt, og det er ikke noe man kan tenke seg – det må man ha prøvd. Og ikke nok med det, man må bli påminnet om hvor hardt det er med jevne mellomrom også. For å få utøvere med på dette må man jobbe og tilrettelegge forholdene til de som vurder. Fasit på dette kan oppsummeres som “Kyokushin Nordic Challenge”

På Ringerike har det i flere år blitt arrangert Mushin Challenge, som har mye av samme tankene, men som ligger på en lavere terskel sånn sett.

Årets KNC trigget flere utøvere fra østlandet, som også kan nå stevnet på noen timer og det med et minumum av kostnader. Startavgift sammenlignet med NM er på fem utøvere 750,.SEK og 2000,- NOK. for de som har interessen å sammenligne.

Som et utvidet tilbud har KNC “Challenge fights” og en landskamp for damer. For uten om dette er turneringen normalt bygget opp, men i motsetning til Norge har man her bronsefinaler, og skulle det være tre utøvere i klassen – da går alle mot alle. Alt dette for at utøvere skal få mest mulig fighting – det dem kommer for!

Åres lettvekt klasse var utrolig underholdende og hadde flere tøffe kaper, og det ble flere stilarts – oppgjør på matta! Selv om dette er novice, altså nybegynner, så er det ikke det intrykket man sitter igjen med etter å se kamene. Fighters er godt forbedt og viser gode all round skills og vilje.

Herrar -70kg

 1. Guld: Stefan Chervenko / Stockholm
 2. Silver: Erik Hägge / GKK
 3. Brons: Long Ngyen / Wiklund dojo

Mellomvekt hadde mya av de samme kvalitetene som lettvekt,men hadde enda flere utøvere med, og her får altså utøvere erfaring med å gå flere kamper på samme dag og stevne.

Herrar -80kg

 1. Guld: Majer Bahjat / Stockholm
 2. Silver: Max Enberg / Ashihara Luleå
 3. Brons: Eduard Tovasian / Wiklund dojo

Tungvekt Fikk flere lange harde kamper, og i denne klassen blandet Norge seg inn med Johan Olav Kjørstad fra Ringerike. Etter en slow start endte det opp i løpet av dagen på annen plass, noe som Norge var gost fornøyd med.

Herrar -90kg

 1. Guld: Oktay Aliyev / Stockholm
 2. Silver: Johan O Kjorstad / Ringerike Norge
 3. Brons: Johannes Carlsson / Luleå Kyokushin
.

Damer tungvekt ble også en god batalje hvor Marleen Gregusson fightet for første gang utenfor landets grenser.
 Gjør en ryddig og effektiv kamp teknisk, som også var målet. Men “mater” litt for lite til å ta med seg klasse seieren hjem.

Damer +65kg

 1. Guld: Maria Karakostova / Banzai
 2. Silver: Marleen Gregusson / Ringerike Norge

Landskampen mellom Norge og Sverige var en oppfølger fra i sist år, og dette er et artig innslag! Norge er nok litt “under-dog” å regne og slik ble det denne gangen også. De svenske jentene ligger hakket over på det de gjør, og da blir Norge å finne på plassen bak. Irene Jensen BKKK og Tina Johansen Rkk for Norge. Irene klar for IFK World Cup i April, Tina har ikke konkurert siden September (Swedish Open) og trengte en gjennomkjøring selv om EM ikke er aktuellt i årpga utdanning.

Vinnare: Sverige
Cecilia Wallin / Mjölby
Johanna Rapp / Keiko

Challenge fights var det også, og det var virklig en kamp å få med seg. To sterke tekniske utøvere som med sine vekslende stiler virklig fikk vist hva dette dreier seg om!

Challenge Herrar

Les mer her!

David Backteman / Ashihara vs Christofer Sjölund / Bollebygd

Dette var en kamp i lettvekt som gikk på et høyere nivå, pga av meritter og grad. Dette oppgjøret var en utrolig tøff, teknisk og hard batalje. Og her fikk man se alle elementer som en full kontakt kamp skal ha.

Vinnare: Christofer Sjölund / Bollebygd

Det er et år til neste gang, men i den Norske kalender er dato alt satt av! Dette er et tilbud som gir det som man trenger etter gitt nivå og målsettning her, og da er valget enkelt. Settingen er også utrolig vennligstilt. Her kommer utøvere bort etter kampen og forteller hva den andre traff med – eller ikke.Tips og råd om hvordan man kan bli bedre fra andre trenere og utøvere er gull verdt,og ikke minst sånn skal det være!

Takk til Magnus Hanssen og Keiko apparatet som gir oss denne muligheten til å krype videre i riktig retning.