Sommergradering 2009 – dag 1

Torsdag 11. juni klokken 18.00 var årets sommergradering i gang! Nervene var til å ta og føle på, som de skal være i forkant av en gradering. Det er denne gang god spredning både når det kommer til alder og til Kyu. Det gladelige er at denne gangen ser vi at en godt voksen stamme har bestemt seg for å prøve å klatre på graderings stigen. Torsdag var som kjent satt av til basic teknikker. Men det skal sies at man selvsagt ikke ligger på latsiden når det kommer til fysisk utførelse og gjennomgang av teknikkene. Det har blitt lagt fokus på at kandidatene må vise at de forstår prinsippene hvordan tanken bak teknikken og oppbyggningen av teknikken foreligger. Ikke kun å etterape bevegelsene som ligger i pensum. Men det er den unike blandigen av teknikk og kraft som topper Kyokushin basic.

Ettersom man nådde sin Kyu ble man dimittert,enn for så lenge vel og merke. Fra man starter til man er ferdig verserer det heller ingen pauser hvor man sitter å tar seg 5 min eller hva det enn nå måtte være. Det kjøres i et renn,eneste med korte vannpauser som avbrekk i ny og ne. Det å holde en gradering hvor en sitter halve tiden på rumpa har liten hvis noen mening i det hele tatt, kontra det å kjøre igjennom fra start til mål på et strekk. Da vil selvsagt det fysiske aspektet dukke opp også. I følge med de som graderer seg denne gangen er det også de som tar med seg graderingen som en solid treningsøkt! Dette er alltid hyggelig for de som skal opp at de har noen uten nerver i gruppen som er lugne.

Som nevnt så var graderingen i gang klokken 18.00 og 4 timer og et kvarter etter var basic delen ferdig for de siste kandidatene . En lang og hard økt med tobi geri (hoppspsark/spensthopp) som avslutning. Etter dagens basic-kjøring var det for alle bare å komme seg hjem å etterfylle væske og mat inntak med tanke på den fysiske delen i morgen. Det er en skjult agenda dette med å få i seg rikelig med næring og riktig næring når en skal prestere flere dager på rad.

Da greier man å holde det påkrevde trykket oppe som er helt avgjørende og fundamentalt innen Kyokushin-karaten!

I morgen er det en ren test med fysisk testing, selv om man fikk en god runde i dag også!

OSU!