Ådal IL Håndballgruppa har entret karatehallen!!

Torsdag var det Ådal som for første gang skulle prøve hva slags trening det var snakk om når det kom til fullkontakt-karaten`s fysiske trening. Dette laget er siste skuddet på “barmarkstrening” stamme denne sesongen. Og det i dobbel forstand. Med Hsk 93 jentene, Lunner damelag og Ådal nå så er kapasiteten sprengt. Det avholdes jo også 8 forskjellige økter rent karatemessig også,så da har man nok å drive med!

Forskjellig målsetning

Disse tre lagene har forskjellige konkuransse arenaer,og derfor lar det seg gjøre å kjøre det paralellt. Lunner som satser hardt på elitenivå senior –> hsk 93, et aldersbestemt lag som står for utvikling og spissing på ungdomsnivå –> Ådal IL lokal idrett på breddenivå.

Vi (Ringerike karateklubb) er fortsatt i en fase hvor det jobbes med å få den vanlige mann i gata til å oppdage treningsmetodene samt kompetansen vi innehar. Og vi er, uten å ta vann over hodet, sikre på at vi har mye å tilføye den tradisjonelle treningen rundt om. Da både på bredde, oppbyggende og elitenivå.

En spent gjeng dukket opp i treningslokalet for første gang nå torsdag,Men det var lett å se den posetive energien. Etter en kort intro hvordan ting fungerte på noe mer karate-manèr gikk man rett på sak. Oppvarming med støtte og stabiliterings trening som noe av fokus,ble overlappet av bevegelsesdriller og den særegne styrketøvelser med flere elementer i en og samme øvelse. Dette er et fokus vi fullkontak utøvere dyrker,altså det med øvelser som tar for seg den totale fysikken og binder sammen kroppen og overgangene som til vanlig er skadeutsatte. Dette har vi sett at vi er noen av de få som har denne type treningsdriller i reportuaret. Såpass oppsiktvekkende er det at medlemmer på trenerkurs har fått spørsmål av kursholder hvor de øvelsenen kommer fra! Dette er for de fleste utenfor miljøet uvant,og da kjenner man det fort på trening! Dette var nok også tilfelle med denne kveldens gjeng,men viljen var bra og det var ikke snakk om å gi seg. Dette falt selvsagt i meget god jord! Mot slutten så var det tid for å trøkke til litt ekstra, og da ble putene tatt frem..!

Ingen skepsis å spore nå,og både putene og de bak fikk en god runde! -ja det gjorde foresten de foran putene også! man behøver nok ikke være noen professor for å tippe at “noen” er litt stølere enn vanlig morgenen etter og litt utover dagen. men det vil betale seg langt mer enn man ofrer uansett!

Bra jobbet er oppsummeringen,eller skal vi si Helt Konge!?