Alternativ trening i Konnerudhallen

Mandag 12 januar var det klart for en alternativ treningsrude i Konnerudhallen. Konnerud håndballlag stilte med en solid gjeng fra jenter -93 og klasser under.

Det er alltid en spent atmostfære når denne type trening kommer som lyn fra klar himmel på utøverene. Og det har vært en enorm økning i og igjennomføre denne type aktivitet. Som nevt tidligere passer mye,veldig mye av fullkontakt treningen og holdningen i håndballen. Tilbakemld fra “håndball-folket” har vært utelukket positiv, og samtlige påpeker disse tingene som vi føler “sitter” på tvers av stilene. Det må nevnes at flere har hatt alternativ tren tidligere med kampsport av diverse grener,men med fullkontakt prinsippene har det blitt påpekt at der ligger det elementer som har vært savnet tidligere.

En barriere som også mange sliter med når det kommer til ny type trening,er at når man kommer ut for nye øvelser som en ikke mestrer (med en gang) eller føler at en ikke mestrer,blir man noe passiv. Dette er nok noe mere tilfelle i en hvis alder enn ellers men allikevel. Når man står ovenfor en ny gruppe man skal trene,er det første man vil merke (hvis man har evnen til å ense dette)energien i gruppen. Om det f.eks er mye bråk så vil det overhode ikke si at man står ovenfor en negativ gjeng. Som regel tvert om,det er som oftest energi man oppfatter! Og da er det opp til treneren å få dette frem,tilfredstille forventningene,og la dem få bruke denne energien til det fulle!

For de som ikke er vant til kadaver disiplin og intensiteten som treningen har med seg,kan det virke litt for hardcore i starten. Men det er skjelden noe plage litt ute i økta. Jentene fikk først noen oppmykningsøvelser,som de færreste hadde sett før og her kan det nok være at noen følte seg bak mål. Men for oss som gjør disse så hang alle godt med,det var kun følelsen at de ikke fikk til som de kjente!

Klikk på bildet til Konnerud web for et ref og flere bilder!

(c) Konnerud håndball

Etter dette startet oppvaming av hele kroppen systematisk. Støttemusklatur og kordinasjon lå gjemt i de aller fleste av disse øvelsene. Dette munnet ut i litt hardere kjøring og nå ble det forlangt av trenere at fokus skal være 100%. Så entret alle hoved delen av økta der alle elementer ble forsterket og vesentlig pisket opp på det fysiske plan. Samtidig med dette fikk man nå flere øvelser som rett og slett gjorde vondt og man måtte bite det i seg å jobbe med hodet for å komme videre. Det var ingen tvil om at det var flere som brøt sine egne grenser på disse punktene. Dette er lett å se når man står å overvåker det hele.

Etter veldig god jobbing i hovedøkten,var det tid for base øvelser med en liten vri. Men nå begynte det å røyne på for kropp og hodet. Og når hodet ikke sender riktig beskjed til kroppen,ja da gjør den ikke noe heller. Men merk: at når det drar seg mot 2 timer i strekk med nye øvelser og barriere bryting så koster dette mer enn de fleste aner og det er hardt å holde fokus og trykket oppe.

Alt i alt var dette en godt igjennomført økt av alle. Noen liker denne type trening bedre enn andre, og sånn er det med det meste. Men når man tar i uansett hva som måtte komme, da kommer man virkelig noen vei.

Godt jobbet alle som èn!