NKO – 15 ÅR!

Om en liten uke er det klart for årets NKO sommerleir, og den blir også markeringen for 15 år med Fullkontakt karate på høygir! Er det noe som virkelig har vært fremtredende for NKO siden dag én – så er det et høyt aktivitetsnivå!

Sommerleir 2007 Moi var tid og sted, og etter at formalitetene var gjort gikk det slag i slag. Å knytte seg opp til WKO Shinkyokushin har vist seg å være det eneste riktige. WKO har vist enorm vekst, og som medlem er det bare å henge etter i “dragsuget! Man har for lengst mistet oversikten over hvilke profiler som har besøkt Norge siden 2007 – og man har vel mistet oversikten hvor NKO har vært representert rundt om i verden også.

2008 Bolærne, med Kenji Midori og Brian Fiktin på besøk

Japan et forbilde

Å være tilknyttet Japan er utvilsomt av høy viktighet. Ettersom kontakten med Japan bare økte i frekvens og omfang, økte også forståelsen i det totale bildet. Og etter at man kom forbi formalitetene og virkelig fikk bekjente i Karatens hjemland, så begynte den virkelige læringen. Ikke bare i den tekniske aspektet, men også når det kom til lære om teori og metode knyttet til begreper, begrepsrelasjoner, definisjoner og termer.

Avliving av myter, misforståelser og gamle historier – en formidabel oppgave

Dagens teknologi gjør at avstander krympes, påstander faktasjekkes og det er ikke lenger rom for tolkninger i så stor grad som tidligere. Møte med WKO introduserte NKO til det moderne Japan – en hel-proffesjonell organisasjon med vanvittig arbeidsmoral. Og ikke minst en bærekraftig Non Profit politikk som praktiseres. Å få ikoner som Kenji Midori – eller verdens beste fighter Valeri Dimitrov, uten å måtte betale annet en reise og kost var i starten uvirkelig og effekten var formidabel! Man blir tilført kompetanse, samtidig som midlene blir igjen i miljøene for å opprettholde aktivitet.

Sommerleier 2012, Stavern – Söderkvist og Valeri Dimitrov

Sverige en hjørnesten

Sverige har stått sentralt i NKO sin historie. Legender som Howard Collins og Brian Fitkin har levt og trutt bidratt til å øke forståelsen for det man driver med. Ytterligere spisskompetanse har kommet via landslagstrener Magnus Hanssen og “hans” utøvere. NKO har fått innpass i utallige treningsleire og samlinger i Sverige – samt at Svenske utøvere alltid har backet opp eventer i Norge. Danmark følge hakk i hel, og det er den største naturlighet at Sverige og Danmark inngår i den norske NKO kalenderen når det kommer til aktiviteter.

NKO – identitet og verdier

For å tilrettelegge en bærekraftig drift, må man kjenne sin identitet. For mange ble det en annen oppfatnig av det generelle nivået i Norge, når man ble koblet opp mot noe annet, for ikke si større. Surt men nødvendig, så må man innse at Norge ikke stikker så langt frem som man hadde trodd, håpet eller blitt fortalt i Kyokushin verden, og muligens var ikke karate så tøft blat de fleste i Norge heller. Det fine med dette er at det kan gjøres noe med!

Det å innse det reelle nivået gjør at aktiviteter og eventer tilpasses riktig, og riktig betyr å involvere bredden. “gutteklubben-grei prosjekter” er ikke noe gøy å snakke om, og ikke fører det noe godt med seg heller. Alt handler om å inkludere, aktivisere og tilrettelegge for sine medlemmer, og det på hvilket som helst nivå. Skape aktiviteter som skaper vekst – som igjen skaper annerkjennelse! I 15 år – mot 15 nye!

Kenji Midori i Norge – selvsagt skulle han trene de yngste – “de er vår fremtid”