NKO i Stora Höga Open

Så var det klart for Stora Höga Open, som avholdes i Sverige ikke langt fra Gøteborg. Dette er et bredde stevne som geografisk ligger meget gunstig til for region øst, og som har vært fast på kalenderen i flere år. I årets utgave var nivået jekket opp noen hakk – og NM tittler sto ikke så høyt i kurs som man skulle ønske. Bergen, Oslo Ringerike og Arendal tok turen, og stillte i full bredde!

En kan si mye om Stora Höga Open arrangementet – og alt vil være positivt. Siden 2015 har NKO vært representert i Store Höga, og turneringen har vokst siden da. De siste år har det ligget på drøye 200 utøvere som går i alle klasser og nivå.

NKO hadde Bergen, Arendal, Oslo og Ringerike, samt at Lørenskog også stilte opp med Davis Cummins i spissen – og det ble bra med fights og erfaringer totalt sett på alle. Nå må det nevnes at det er kun juniorklasser som har rekvalifisering, senior kjører cup på normal basis, men det kjøres bronsefinaler.

Tidligere har Norge vært med å kjempet stort sett jevnt over hele “fjøla” slik var det ikke helt i år. Nivået, og spesielt i de eldste juniorklasser – 14-15 og 16-17, så var det kneppet opp et hakk. I 16-17 så man juniorer som fint kan holde følge med seniorer i Norge, fysisk ja – teknisk hakket over i snitt. Selvsagt ble det noen medaljer her og der, samt noen trøstemedaljer, men som sagt så var det noe tøffere tak i år.

Drøyt 200 stilte i år – som sist.

3 – 4 kamper gir fin og tøff erfaring!

Med rekvalifisering og stort sett mye folk i klassene, så blir det fort mange kamper også. At noen opplever å “måtte” gå flere kamper på en dag her, enn hva man gjør på et år i Norge er en veldig tøff opplevelse. Men da forstår man også hvorfor andre land får sterke og erfarne utøvere allerede i ung alder. Flere av de norske denne helgen var temmelig på felgen når de skulle inn på matta for 3. og 4. gang, og da hadde det også vært noen forlengelser på toppen av det hele. Mange vokste stort denne dagen, og kampen mot seg selv var vel så tøff som den ute på matta.

Fullkontakt

NKO hadde også med flere i fullkontakt, men dessverre så var disse klassene nedpint – av ukjent grunn. Dette var noe skuffende, for man hadde mottatt signaler fra miljøet at det kom til å bli noe mer tøkk. Når det er sagt, så er dette sånn sett ikke et ukjent fenomen. Nivået i fullkontakt er også “bredde” ingen av de profilerte svenske går i Store Höga – det er de for gode til, og her er kulturen i Sverige bra – man går ikke inn i en turnering for å plukke ut motstandere man vet man tar. NKO hadde utøvere fra alle klubber med her også, Ragnhild og Kristoffer Gjøtterud – Arendal, Tuva Waage – Bergen, Odd Karsten Svartaas – Oslo og Per S Haugen – Ringerike. Nivået passet bra, og alle gjør ut i fra det som er forventet en bra jobb. Noe “rust” kan man nok bekrefte at det er. Vi må legge til at Tuva blir offer for en fryktelig dommertabbe, som utgjør at dommere gir scoring for spark i skrittet. Dette skjer også ut i forlengelse – som Tuva eier helt klart. Men, man har lært seg å se på innhold ikke pokaler, for det til syvende og sist der informasjonen ligger.

Det var spenning til årets arrangement – dette mtp “covid pausen” Men det totale antallet sviktet ikke – og det gjorde heller ikke arrangør. Med tre matter og et hinsidig antall kamper og klasser kreves det stålkontroll – og det er det! Det aller beste verktøyet er Tournament Software SMOOTHCOMP her kan alle invoverte følge alt som måtte være relevant på sin egen telefon, og her finnes ALT av info. Systemet er dynamisk, som vil si at om du er satt opp til kamp kl. 15:00 – og det kommer noen korte kamper, eller noen ikke møter – så justeres din tid til f.eks. 14:48

Legger man inn et filter-søk, så får man opp bare sine egne utøvere, og trenger dermed ikke å forholde seg til lange lister, sene oppdateringer osv osv. Dette skaper effektive gjennomføringer- og det sier litt når man svir av 200 deltagere på 3 matter, og f.eks matte A kjører 90 kamper fra 09:30 til 17:15. Inkludert preimeutdeling for de yngste og pause midt på dagen. Matte B og C har lignende oppsett. Det er helproft…!!

Totalt sett så er det stor fornøyelse å se at så mange kommer i gang igjen etter pandemien – for det er ingen tvil om at det er nok å gjøre sånn sett – så tidligere man er i gang desto bedre. NKO er på plass, overalt alltid!