Årsmøte og instruktørsamling!

Helgen 18-20. mars var det årsmøte og instruktørsamling for NKO sine medlemmer. Noe sykdom forhindret noen i å komme denne gangen (god bedring til de) men ellers var alt på plass for en særdeles lærerik og utmerket Karate-helg i Horten!

Endelig kunne man samles og ha møte fysisk i denne sammenheng igjen, og det lå tykt utenpå deltagerene at det var stas å se hverandre igjen. Horten KK hadde stål-kontroll på rammen rundt det hele,med hotell, møterom, bevertning treningshall og alt av organisering – som var av ypperste merke!

NKO en organisasjon med dybde og utvidet genda

NKO er mer enn en Karate-organisasjon, og det ser man på jobbingen, som blir gjort. Dette kommer frem mer og mer ettersom årene går. Fokuset på inkludering, utvikling og at “Karate er noe mer enn en fysisk greie” (Sitat: Ole Grejs) trer sterkt frem. I tillegg til det rene årsmøte hadde styret i NKO, i ledelse av president Svein Olaf Bennæs, satt et et program med viktige innslag. Bennæs loset årsmøte sikkert fra start til mål, og i tradisjon tro var det hele unnagjort på kort tid. Forslag, diskjusjoner og meninger – forskjellige meninger, alt er det rom for. Som gjør at man kommer fra forument med styrket forståelse og informert.

Informasjon kom det også fra Bo Vidar Larsen, som har gjor en betydelig innsats i å utvikle konkurranse Karate i Norge. I korte trekk vil det si at det er jobbet med å legge det norske regelverket tettere opp i mot det internasjonale regelverket som mulig, samt å legge til rette for bedre rekkrutering. Ikke alt kan bli gjort med en gang,med mye er gjort og jobbet gjøres.

Gode eksempler på endringer er f.eks. U-21 klasser, forlengelser for junior (og senior i FMB) og justering på beskyttelses utstyr. Spesielt U-21 klasser hilser man svært godt velkommen. Skal man ha et håp i å få frem unge utøvere som rekrutter, kan man ikke sende dem inn mot etablerte utøvere som knocker dem ut for å befeste sin posisjon. Fin gjennomgang ble det også litt hva som utjør de største forskjellene i Norge og utlandet – og at man må sjekke regelverk til en hver tid der man skal konkurrere.

TRYGG PÅ TRENING – REDD BARNA

Etter forferdilige tall om overgrep i idretten som ble publisert i VG i 2020 kom Trygg på Trening kampanjen på banen, i regi av Redd Barna. Dette er et særdeles viktig tema som krever at man står opp og tar sitt ansvar – som NKO denne helgen gjorde, ved å be inn Redd Barna, med “Trygg På Trening” kursing for NKO sine klubbledere, som videre tar dette ut i klubbene.

Instruktørsamling – trening

Leder av faglig råd, Erik-Anders Helin førte helgens gruppe gjennom to gode økter begge med svært aktuelle tema. Økt 1 gikk på mengde trening, og hvordan man kan oppnå mengdetrening på et effektivt sett. Dette ble også kombinert med tekniske utfordringer – for ikke å si motoriske! Her var et også lagt opp til dialog, slik at gruppen delte erfaringer og kom med inputs de de forskjellige ting.

Økt 2 var satt opp med fokus på tempotrening. Og her lå det an til å bli ei skikkelig “puste-økt” – noe det også ble! Å kjøre diverse tempo øvelser – det kan de fleste tenke seg hvordan man kan få til. Men i denne økte gikk man også inn på hvordan man mentalt stiller seg (og /eller) gruppen inn på høyt tempo – og slik at det varer over tid. Her var det flere som fikk en liten oppvåkning og overraskelse, i hvor mye den settingen gjorde for det fysiske utslaget.

Kvelden ble avsluttet med en strålende middag på hotellet. og selv om alle var merket etter en lang dag var det selvsagt ikke noe å så på humøret!