NKO på Danish Fight camp 2022

Etter et år nede så var det klart for den årlige Danske Fight Campen i Kjøpenhavn. Årets utgave holdt noe lavere nivå enn normalt, men langt over norskt nivå som alltid. NKO var på plass, og det med utøvere fra flere klubber. NKO har vært fast innventar på denne campen i over 10 år, og den er fast punkt på årsagendaen for mange. Årets gjeste-instruktører var fra Polen og skuffet ikke!

Egersund, Arendal, Horten, Oslo og Ringerike var på plass denne helgen, og nok en gang fikk man med seg topp internasjonal trening og sparring som er sårt tiltrengt i Norge. Polen med Maciej Mazur Europamester x antall ganger pluss 2.plass i VM) og Konrad Kozubowski som instruktører var videre representert med flere topp utøvere. Da snakker vi på topp EM nivå, og det i respektable EM. I tillegg var som alltid Sverige på plass med flere, for ikke å glemme arrangør landet Danmark. Sistnevnte har kommet opp med meget gode unge seniorer den siste tiden, som glatt holder følge (og vel så det) med etablerte seniorer i Norge.

Horten sammen med Maciej og Kozubowski

NKO sin tropp bestod som alltid av bredde, fra trenere og mosjonister til utøvere som er klare for EM. Nivå på denne camper er til vanlig ekstremt høyt, men årets utgave var som nevnt noe blekere som normalt. Det er med tanke på utfordringer i dagens nyhetsbilde helt naturlig. Polens tropp var redusert, samt at utøvere fra land som Litauen ikke var til stede denne gangen. Tidligere har man delt opp gruppen i landslagutøvere for seg, og andre for seg. Det var det ikke grunnlag til denne gangen.

Inspirasjon!

Det er riktig så inspirerende å se utøvere på topp nivå utføre teknikker og øvelser man tror man kan selv. Da (om man har selvinnsikt og ydmykhet) innser man at man kan dem – men på langt nær mestrer dem. Teknikken er så glatt, bevegelsene så presise og ikke minst det gjøres på 1/3 av tiden på en rasjonell måte. Uansett teknikk, eller kombinasjon – så utføres dette på begge sider med begge armer/ben med like stor selvfølge. Det fysiske bildet har også endret seg betydelig de siste år, og det gir enda mer atletiske utøvere som er riktig trent. -men andre ord, dette er ikke utøvere som trener “benkpress for å få hardere slag.” men utøvere som er i fullstendig balanse fysisk, som vil si at utholdenhet, styrke og mobilitet er balansert.

Bård – Horten i aksjon!

Sparring!

Sparring blir det mye av, og det metter alle behov. Forståelsen blant deltagere er utslagsgivende. Variasjon og tempo blir poengtert gjennom seminaret – og dette tas med inn i sparrings-delen. Annerkjenne andres teknikker er også et poeng. Har man erfaring med dette, og er på nivå – så er dette en del av utviklingen. Går man i sin egen verden, uten å annerkjenne andres teknikker når man går på teknisk nivå – så vil man ikke utvikle seg nevnverdig, rett og slett fordi man forstår ikke informasjon / kommunikasjon som blir gitt. Da koker det ned til 80-talls nivå hvor hardt er det eneste som teller, skader og avbrekk eneste resultat.

Relasjoner!

At stemningen er høy NKO klubber i mellom er intet nytt, men her er man også godt lag med resten av leiren. Etter flere år med jevnlig kontakt med andre land, så har NKO sine utøvere god kontaktflate utenfor landets grenser. Dette gjør sitt til at det er lettere å reise ut en annen gang, og samarbeidspartnere dukker opp overalt.