Fight Camp Romania 2022

Helgen 18-20 Februar var det klart for den årlige fight-campen i Romania. Leiren holder meget høyt nivå, og tiltrekker seg utøvere, trenere og lag i og utenfor Romania. NKO sin representant, Marleen Gregusson var på plass for å nyte godt av fight ikonet Marius Ilas / Romania, som var instruktør i år. Og her samles det kompetanse ingen i Norge har per i dag, som NKO får nyte godt av fremover!

Leiren samlet over 200 deltagere, og som nevnt – det på et betydellig nivå. Marius Ilas revlusjonerte mye av den tradisjonelle fighting innen Kyokushin. Sammen med andre som Norichika Tsukamoto, Valeri Dimitrov m.fl. brøt Ilas på mye av det tradisjonelle bildet, som frem til da hadde handlet om å gå rett frem, være størst og sterkest. På lavere nivå, i mindre organisasjoner ser man dette fortsatt, men bildet blir mer og mer visket ut der også.

For uten å vinne EM 7 ganger, vant også Ilas EM i åpen vektklasse, og det ved å veie rett under 80 kg selv. Det handler om teknikk og forståelse på topp nivå. Dette får man raskt erfare på samlinger med Ilias som instruktør. Det som mange har brent seg på, er å kopiere det de har sett på treningsvideoer – som f.eks. diverse kombinasjoner, som i virkeligheten ikke er ment for å bruke på matta, men som har en meget høy effekt i motorisk/teknisk og fysisk trening – timing og ikke minst fotarbeidet.

For Marleen sin del, så er Ilias en av de man kan trene med i Oradea – men selvsagt så løfter man det ytterligere når det er samlinger av denne dimmensjon. Det er treningen kort sagt beskrevet, og så kan man bare drømme om hvordan sparring er med over 200 utøvere som kommer fra noen av de beste land innen fullkontakt Karate!

Gym & CSU Oradea

En ting er hvilken kunskap man får med seg ved å være tilstede på denne type samlinger med topp nivå, andre ting er selvsagt relasjonsbyggingen. Det å få relasjoner til andre, som i neste fase blir ytterligere kunnskap og invitasjoner til leire og treninger som ikke lyses ut på Facebook, og som blir på personlig nivå. Og til slutt blir det en god gevinst for NKO som kan nyte godt av dette på sine samlinger og events fremover – for denne kompetansen finnes ikke i Norge noe sted per i dag!