Sommerleier Romania 2021

Som en av de få, muligens eneste norske – var Marleen Gregusson deltager på sommerleier i 2021. Romania avholdt sin sommerleier helgen 22-25 juli, med stort fremmøte og internasjonal deltagelse såvel som internasjonal intruktør er det ingen tvil om hvorfor dette er en av de ettertraktede leire i Europa. Som hoved instruktør – Juan Carlos Escalera Shihan / Spania.

Hoved instruktør – Juan Carlos Escalera Shihan / Spania er av meget høy annerkjennelse, og for de som synses navnet virker kjent – så har han gjestet Norge og NKO sin sommerleir for noen år tilbake. Escalera sitt nivå er vel kjent – sier seg selv også når han blir hentet inn til en stor-nasjon som Romania. Han er også fulltids utøver, som igjen setter ting i perspektiv. Meget annerkjent når det kommer til Kata og basic delen, og var en av de få som ble hentet inn av WKO når innhold/utførelse i Kata videoer ble avholdt i Japan. (Pictures from Federatia Română de Karate Kyokushin – visit site for more!)

Årets Rumenske sommerleir er tradisjonelt oppbygget – på høyeste nivå. Utøvere fra Polen var også til stede, og da begynner man å samle noen riktig så kompetente utøver og nasjoner sånn sett. Fra Polen var det også et aldri så lite hyggelig gjensyn, siden den Polske delegasjonene var den samme som man trente med i Japan i 2019. Da i Kumiko Sunakawa sin Ochannomizu Dojo.

Hjemme i Norge er man såvidt i gang med planlegging av neste års sommer leir, siden covid-19 effektivt har satt en stopper for det meste av all aktivitet her til lands. Som nevnt er store forskjeller i Europa ift hvilke restriksjoner de forskjellige land har når det kommer til Karate trening – men kort verson er: de land som er “stormakter” i Europa, har skaffet seg et enda større forsprang under pandemien – siden det meste har gått så godt som “normalt”

Sist sommer var det gradering til 2. Dan for Marleen sin del, denne gangen var det “kun” å delta, suge til seg all den kompetanse og erfaring som en slik leir har å tilby. For missunderlige nordboere så kan man trøste seg og se frem til Kick off i Horten 14 August – for da er det muligheter for et lite dryss, når Mareleen Gregusson kjører instruksjon på samlingen!

Siste dag er det som alltid graderings-fight. Og det er vel neppe noen tvil om at lerein ikke akkurat daler i kvalitet når denne sekvensen begynner – rart med det der, når man kan sende inn x antall EM plasserte utøvere for hjelpe til litt så man holder varmen i sola!