NKO på Fight Camp Danmark

Helgen 28/2 – 1/3 deltok NKO på den årlige internasjonale fight camp i Danmark. NKO har i over ti år vært deltagere på denne leiren, og leiren hadde i år 20 års jubileum! Leiren har verdensmestere og europamestere på plass, og nivået er meget godt – langt over hva man kan nå i Norge – og er man utøver, spesielt internasjonal – da er man her!

Ikke bare er det våre naboland med topp fighters, men også resten av Europa har utøvere på plass. Dette er ikke en “selfie camp” her trener man og “that’s it” Hvorfor nevne dette? Det er blitt slik at mange leire fokuserer mer på promotering og bildetaging enn fullkontakt Karate – men altså ikke tilfelle her. To økter lørdag a 3 timer, med hver av den siste time ren sparring. Da er man sånn passe “myk i kanten” når kvelden kommer.

Sparring er veldig teknisk, høyt tempo – og meget kontrollert! Det sier seg selv, for her er det så mange topp fighters, og skader gjør at man blir borte fra trening eller ikke kan trene optimalt, som da igjen gjør at man taper terreng til de andre.

Stine og Kirsti blir instruert av Riri Ishihara

Horten og Ringerike har vært fast inventar i en årrekke, og i nyere tid har også andre blitt med som Egersund, Oslo og Arendal på fast basis. Ny av året var Bergen KK.. Totalt var det rundt om 150 fighters på plass. Det var Japanske instruktører i år, og da en av de japanske landslagstrenere pluss hans datter som også er godt meritert. Her får man det siste inne fighting – og ikke nok med det, det er en særdeles sterkt “dele-kultur” på seminaret. Under sparring deler topp fightere villig det de bruker til vanlig, som igjen gjør at utviklingen går videre. Trening, oppatering og relasjonsbygging. Det er selve sparringen som er den store guleroten.

Horten og Ringerike 2011

Som utøvere er dette et must å stille på om man ser for seg å gå internasjonalt. Det handler om å trene på det nivå man skal konkurrere på, gjør man ikke det har man null ide om hvordan man egentlig ligger an i forhold til de man møter. Det er også tilfelle for den som sitter i trener rolle. Tilstedeværelse er første bud i dette gamet – uansett hvor på rekken man befinner seg.

Med landslag fra ti Europeiske land, så sitter standarden høyt – og når resten fylles opp av fightng entusiaster og gamle ringrever, er det duket for fest. Som sagt var det Japanske instruktører, og det er en kjenngjerning at det tidvis ligger et stykke fra den Europeiske oppfatningen når det kommer til fight. Sånn sett kan man føle at man får et større utbytte når det er Europeiske instruktører. Man som det sies: alt til sin tid.

I tillegg til det rene treningsutbyttet, så handler det også om å bidra. Det å stille opp på events som andre holder, gjør at man får besøk selv også. Og på den danske leiren blir man særdeles godt ivaretatt av Mathias Halberg og hans crew.

Ledere fra flere land er også på plass Gilbert CleveringaKoen SpitaelsJan BülowTadashi Ishihara and Jesper Trier

Vi ser frem til neste år!

(Video from 2019)