NKO i VM

Hvert fjerde år arranger WKO sitt VM i Japan, og Norge har sin plass sammen med resten av verden. VM er åpen vekt, med alle land representert i form av kvoter på antall utøvere man kan sende. Det det er også kvalifiserte utøvere naturlig nok, de kommer gjennom sine regioner – som ville vært Europa og EM hvis man tenker i Norges sted.

Photo by Piotr Sztencel

Norge hadde også i år 2 plasser, men ettersom Krisitan Søyland la opp, ble det en utøver i form av Bjørn E Orstad, Bergen KK. Søyland tredde naturlig inn i rollle som coach. Søyland var sammen med Tor Andre Kvinge Norges representanter ved sist VM, i 2015.

Trekning blir alltid et tema, og årets trekning ga gode forhåpninger. Når man kommer som umeritert til dette selskapet, så får man som regel tidlig møte de beste, men i dette tilfelle fikk man møte en Russisk utøver fra kwf, inn under KWU sin kvote. kwf har ingen sterk Russisk dominans i likhet med de andre KWU organisasjonene, så dette var en fair mulighet. Som håpet og delvis forventet greide ikke den 39 årige Vasif Samedov å holde tempoet, og det går Norges vei, og inn til neste runde.

Photo by algimantas barzdžius

Det reelle nivået

Litauen med Paulius Žimantas var neste møte, og her snakker man om et annet nivå enn i kamp en. Den Europeiske regionen er den man må mål seg med, siden man først og fremst tilhører den, men siden man også via den kan kvalifisere seg til høyere rangerte stevner. Žimantas senker rett og slett Orstad innen 20 sekunder. Dog etter en liten utveksling, før Žimantas setter en serie med kroppslag – noe han er kjent for. Žimantas ryker selv ut i sin neste kamp etter to minutter mot Ilya Yakovlev / Kazakhstan.

Etter endt dag og VM, så kan man si at dette var optimalt sett resultatmessig med norske øyne. Forskjellen er faktisk så stor fra Norge til det europeiske nivået en skal måle seg med. Det er også mye lærdom ift hvor man må øke innsatsen fremover. Når det kommer til antall “utedøgn” Man må adskillig hyppigere ut å møte det nivået man skal konkurere på, det holder ikke med en til to ganger i året.

Skal man unngå å komme flere år på etterskudd, så må prosessen også inntre tidligere, noe alle andre Europeiske land gjør. Žimantas stiller som 19 åring i dette VM, og han er ikke enestående. Mate David /Ungarn som stoppet Orstad i 1.kamp i EM – også kun 19 år, som videre ender uplassert. Da er det godt at det gror godt i rekkene, som allere har begynt denne prosessen, som igjen sikkert har latt seg inspirere av årets VM innsats!

Photo by Piotr Sztencel